Ukratko, šta posle civica 2002 do 6000, 6500?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Re: Ukratko, šta posle civica 2002 do 6000, 6500?

Post od Milan »

Delija napisao:
Milan napisao:Mislim, malo preteruješ, nije baš da je tolika razlika, kola su kola.
Pogresio si forum - ovo je za tebe :)
http://www.ana.rs
Care, ja sam ovde zbog vas, a ne zbog sebe, ako me razumeš. Zato što vi znate o kolima, a ja ne znam.

Možeš da se praviš pametan koliko god i banalizuješ situaciju, nije nešto smešno, ako je to poenta.

Ako sam pitao za neki auto, nisam pitao jer ću sutra da idem da ga kupim, jednostavno sam radoznao da li kvalitet automobila prati izgled koji mi se možda sviđa. I kod automobila kao i u svemu ostalom najviše verujem iskustvima ljudi iz prve ruke i onima koji su upoznati sa materijom, zato sam ovde. Ne zato što je "ovo forum za mene".
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Moras prvo da se dogovoris sam sa sobom i da smislis sta hoces.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Reče čovek koji je razmišljao i razmišljao....
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Nesto si se zabunio ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Imao sam priliku da kratko vozim picasso 2007 1.6 hdi pa mogu da napisem neki utisak. Ne mogu da ga bas uporedim sa hondom novije generacije ali polsle honde koju si vozio mislim da se voznim karakteristikama neces bas oduseviti. Stekao sam utisak da je auto bas trom i da mu treba vecnost da ubrza, sto u kombinaciji sa tezinom, osecajem prostranosti i visokom pozicijom sedenja, malo mekseg oslanjanja i gotovo nikakvog osecaja na volanu daje utisak da pre vozis jedrilicu nego auto. Ima dosta prostora i tu je zaista na nivou, osecas se komforno. Prednja sedista su velika, siroka i koliko toliko udobna, prijatno se sedi i nesavijas se prilikom ulaska u auto. Zadnja su bas tvrda. Ima dosta ostava sto za sitnice, sto za vece predmete, stocici. Takodje zbog velikih staklenih povrsina ima dosta svelta u kabini, sto kad upece sunce za da bude nezgodno, a mogu da zamislim koliko kosta zamena onolike soferke. Upocetku ti treba neko vreme da se naviknes na volan ciji se centar ne okrece, digitalne instrumente, kontrole klime na levoj strani, itd. Plastika standardna za francuze. Kvacilo tvrdo, menjac isto klasican traktorski. Prednost u svim citroenovim modelima se daje 2.0hdi pre nego 1.6 motorima. Za prodocicu i nekoga ko nema neke afinitete prema vozackim osobinama auta picasso je dobar izbor, mada bih ja dao prednost hondi.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

Delija napisao:Moras prvo da se dogovoris sam sa sobom i da smislis sta hoces.
Šta je sa tobom čoveče, da sam 100% siguran šta hoću, ne bi otvarao topik.

Edit: Rale, hvala puno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Pa ne moze forum da ti kaze sta ti treba.
Poredis dva auta koji blage veze nemaju jedan sa drugim.

BTW, jel si ovo ti napisao ili neko drugi? :ccc:
Milan napisao:...ovo su mi neke smernice:

- da ne plačem 3 dana kada nešto rikne pa moram da menjam jer taj deo košta boga oca. Ok, znam da svaki auto ima skup deo, ali znate na šta mislim. Održavanje da nije boga oca :)
- hatchback (preglednost, parkiranje, a i lepši su mi).
- prioritet japanci (vozio swifta 2000 i ovog civica, jednostavno imam neograničeno poverenje) ali spreman za druga mišljenja.
- enterijer. Volim moderne "cyber" futuristične enterijere.
- Francuze nikako, jednostavno ne mogu da zamislim da vozim 307, 308, možda bih razmotrio neki citroen. Reno nikako. (svestan sam da je subjektivno, ali je jednostavno tako)
Kontradiktoran si u startu sa samim zahtevima. Nigde nisi napisao ni koje si godiste, ni da li ti treba porodican auto iliti cemu bi sluzio auto... Apsolutno nista osim "ja bih kupio auto za 6 - 6.5k €".

I onda se vredjas kad ti neko otvoreno kaze da divergiras i da treba prvo da smislis sta uopste hoces od auta.
Poslednja izmena od Delija u 15 Maj 2016, 16:22, izmenjeno 3 puta ukupno.
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Delija kakva je preglednost pozadi bila na civicu sobzirom da je sav okrugao i da ima ono dvodelno staklo?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Za parkiranje vrlo losa - bez parking senzora prilicno tesko za parkiranje dok se ne naviknes, ali nije problem dvodelno staklo (tacnije staklo + plastika).
Za voznju je dovoljna jer su odlicni bocni retrovizori.
A taj "spojler" je koristan jer cuva od zaslepljivanja svetlima - mada mu to sigurno nije namena :)
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Znaci za parkiranje senzori obavezni. :thumbup: A za svetla verujem da su japanci mislili na sve :D
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

Delija napisao:Pa ne moze forum da ti kaze sta ti treba.
Poredis dva auta koji blage veze nemaju jedan sa drugim.
Šta to tebe tangira? Ako ga razmatram, šta tebe ima da zanima kakve veze imaju jedan sa drugim, na tebi je da mi kažeš mišljenje o autu koji me zainteresovao i to je to. Možda, recimo možda i jedan i drugi ispunjavaju neke moje uslove koji su tebi nepojmljivi.
BTW, jel si ovo ti napisao ili neko drugi? :ccc:
Milan napisao:...ovo su mi neke smernice:

- da ne plačem 3 dana kada nešto rikne pa moram da menjam jer taj deo košta boga oca. Ok, znam da svaki auto ima skup deo, ali znate na šta mislim. Održavanje da nije boga oca :)
- hatchback (preglednost, parkiranje, a i lepši su mi).
- prioritet japanci (vozio swifta 2000 i ovog civica, jednostavno imam neograničeno poverenje) ali spreman za druga mišljenja.
- enterijer. Volim moderne "cyber" futuristične enterijere.
- Francuze nikako, jednostavno ne mogu da zamislim da vozim 307, 308, možda bih razmotrio neki citroen. Reno nikako. (svestan sam da je subjektivno, ali je jednostavno tako)

Kontradiktoran si u startu sa samim zahtevima. Nigde nisi napisao ni koje si godiste, ni da li ti treba porodican auto iliti cemu bi sluzio auto... Apsolutno nista osim "ja bih kupio auto za 6 - 6.5k €".
Šta je konkretno kontradiktorno? Što sam napisao možda neki citroen, o kome upravo pričamo? Pored toga, imaš red iznad koji si preskočio kod kvota:
Imam neke kriterijume, ali kad malo razmislim, spreman sam da skršim svaki usled baš neke dobre ponude. Naglašavam BAŠ. Ukoliko ponuda nije takva, ovo su mi neke smernice:
Dakle, to su smernice, a ne 10 božjih zapovesti. Neću kao konj sa amovima da gledam pravo već ću rado da razmotrim neki predlog koji mi nije pao na pamet, kao i što ću da na listu stavim nešto novo što u nekom momentu nisam primetio i sl.
I onda se vredjas kad ti neko otvoreno kaze da divergiras i da treba prvo da smislis sta uopste hoces od auta
Uopšte se ne vređam, smeta mi taj seljački humor idi na ana.rs forum. Ja na to gledam ovako: poenta topika je da mi se pomogne u izboru. Ti to ne radiš, već pametuješ i prosipaš glupave fazone. Ako je to tvoje poimanje pomoći super, ako ne, nema potrebe za tim stvarno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Previse ozbiljno shvatas komentare na forumima. Sve je to manje-vise zezancija.
A za zezanciju si se i "napenalio" kad si na auto forumu napisao "kola su kola" :pardon:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Pre si pitao da li je neko posedovao focusa 2008 godište. Evo, ja sam ga imao, u sport opremi ( koju češ da nađeš u Srbiji verovatno nikad :mrgreen: ) i 1.8 tdci motorom. Šta da pišem, u pitanju trapa, same vožnje je neprikosnoven, ostali su tu barem pola razreda slabiji. Najširi je u klasi i prostora ima dosta, kvarovi i nisu dosta izraženi ali je u SLO težko nači nekog koji se razume u fordove ( mislim da u BG ima neki doktor za njih). Plastika je osrednje kvalitete ali gore nego kod civica nije, malo je nepregledan nazad ali nije drastično, brzo se navikneš. Klima radi odlično, radio je super ako je onaj bolji od sonya, običen ne znam kakav je. Menjač nije najbrži ( honda je tu bolja predvidevam) ali je daleko od nekog francuza.

Ima neka glupa rešenja jer ipak je to ford ali daje osečaj čvrstoče, tenka ako hočeš i svakako sam imao osečaj da više ga gaziš bolje mu je, a slabi putevi mu isto baš i ne smetaju, ne smeta mu i ako nema puta :delete: .. Za motor ti ne pišem, jer taj 1.8 tdci je dosta redak u Srbiji, 1.6 benzin je OK, za moje potrebe malo slab ali nije kvarljiv, troši oko 7 prosečno..znači nije loš. 1,6 tdci se u Srbiji dosta hvali a u SLO je na vrlo lošem glasu pa sad ne znam šta je istina. Ja bih birao ili 1.8 tdci i 2.0 tdci...ili 2.5 u ST :djavo:

Ako te još nešto zanima oko focusa, samo pitaj.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Delija, više odmažeš nego što pomažeš. Mislim da je Milan sasvim dovoljno napisao šta ga interesuje, a to što mu se sviđa i Civic i C4 Picasso ne treba da bude zamerka već prednost jer će od više modela i šire ponude lakše naći auto.
Ja predlažem da se pogleda ponuda Aurisa u tom rangu cena. To bi bio moj prvi pik ako Civic otpadne iz nekog razloga.

Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

trojanac napisao:Delija, više odmažeš nego što pomažeš. Mislim da je Milan sasvim dovoljno napisao šta ga interesuje, a to što mu se sviđa i Civic i C4 Picasso ne treba da bude zamerka već prednost jer će od više modela i šire ponude lakše naći auto.
Ja predlažem da se pogleda ponuda Aurisa u tom rangu cena. To bi bio moj prvi pik ako Civic otpadne iz nekog razloga.

Tapatalk @ Desire 626
Da, da, Auris je definitivno u opticaju, ali on je sa cenom tu negde gde i civic, dakle drži. :)
Odgovori