kvcali napisao:Veci kvalitet od gorenja sa kraja osamdesetih ne postoji, ali niti ti modeli vise ne postoje, niti kad bi postojali, bili to sto su tad...
Imao sam Gorenje sa pocetka i Gorenje sa kraja 80tih i bas nikako se ne bih slozio da je to bio neki kvalitet, naprotiv Gorenje sam uvek smatrao za trecu klasu s obzirom na niz propusta u konstrukciji, u izradi, u radu, u kvarljivosti.
Jedino sto je bilo dobro je sto se lako nalazio serviser, nesto teze delovi.
Te sam x puta popravljao i menjao skoro sve osim kazana i zaista je imala dug radni vek ali uz vise puta zamenjene delove(da ne kazem generalke).
Uostalom, iz tih vremena Gorenje je (samo bleda) kopinja italijanskih masina a najvazniji deo programator nije imao nikakve veze sa Gorenjem.
Bauknecht iz tog doba jos je ziv (ne koristim ja) i jedini kvar koji je posledica ocajne konstrukcije je plasticna bravica vrata koju sam menjao jedno barem 5 puta. I uvek pukne na istom mestu, na isti nacin.
Electrolux ili Panasonic sa kraja 80tih su po meni pojam kvaliteta za Gorenje.
Mislim da je Gorenje bilo popularno posto je uvoz ves masina bio zabranjen gradjanima u SFRJ a imali su uvek inteizvno reklamiranje pa se mnogo nije ni moglo birati.