RAV4 vs CX-5 vs Austral
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral
A ima i neovlascenih servisa bogu hvala... koji mogu nešto i da poprave a ne samo da zamene...
Neozbiljna izjava...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Neozbiljna izjava...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Zvuk zatvaranja vrata me pozitivno iznenadio, generalno enterijer deluje bas kvalitetno urađen.ljuba napisao:Austral je bolji od skode. Najveca mana mu je sto je suvise tehno. Inace super auto.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Od ova tri, Austral, da su sva tri nova, borba bi bila tesnija, ovako, ne vidim razlog da se uzme polovna Mazda ili Toyota, nisu oni osetno bolji automobili od Australa, da bi sada vozio par godina star auto sa 80k km. To je tebi 3 godine vožnje, što nije malo, a Austral je verovatno bolji(udobniji) za duža putovanja.cikajowa napisao:Ne , gledam auta kupljena nova kod nas.
Ako smem da podelim ovde linkove
Cx5
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... -g-165-awd
Rav4
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... -4-hev-awd
Austral
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... techno-160
Moj tast je imao CX5, a otac ove godine kupio, baš primerak sa 50k km, ali sa svime što je Mazda tada nudila, HUD, automatik, ventilacija sedišta itd. tako da imam neko iskustvo sa Mazdom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- carov2
- Kontakt:
Piroški, vrati nalog Saši!Saša napisao:I moj glas za Australa, novo je novo, plus blagi hibrid, četverocilindraš (fantastičan motor), veoma moderan auto napucan sigurnosnim sistemima i raznim gadžetima. On je i generacijski najnoviji od sva tri.
RAV4 mi se takođe jako dopada ali taj 2.5 motor ume fino da srkne van grada (apsurd, ali da - u gradu manje troši nego na otvorenom). Imam jednog u firmi kojeg povremeno vozim, doduše generaciju je stariji od ovog. Nećeš puno pogrešiti uzmeš li i njega umesto Australa.
CX-5 (po meni) ne može nikako "u par" sa ova dva prethodna, jedina svetla tačka su mu izgled i 4x4 prenos, sve ostalo debelo zaostaje...
- carov2
- Kontakt:
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Da je jedina svetla tačka Mazde 4x4 i izgled, a da je ostalo debelo ispod.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Ja stvarno ne vidim ništa drugo vredno neke posebne hvale.
. Dva druga auta su puno modernija i opremljenija.

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Zato sto gledas. A nisi vozio, pa imas pogresne zakljucke. Iako mu niko ne preporucuje polovni auto, svi pricaju Austral zato sto je nov. Da je i on polovan, itekako bi mu CX-5 bio rame uz rame. Veliki sareni display nije najbitnija stvar na autu.
Nije, ali je austral bas dobar auto, zato i kažem da mu je najveća mana što je tako techno
Po meni dosta bolji od CX-5, koji je mnogo stariji model druge koncepcije svega.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sve što je u cenovniku dolazi za tu cenu.LukaMaletin napisao: 15 Nov 2024, 14:59 Koji je rok isporuke za 1.5 tsi DSG ?
Ako sam dobro shvatio za 31.400 se dobija sve ovo sa spiska uključujući
Parking pack
Virtuelna pedala
Travel assist
Climatronic
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk
Rokovi isporuke su 60-90 dana.
Naravno, ima i vozila u dolasku.
Brzine idu u H-a !!!

- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Kolega ima CX-5 (pominjao sam već taj auto, ako se sećate one anegdote sa adaptivnim tempomatom i “ispravljanjem krivine”), odlična oprema i isto 4x4 i vozio sam se više puta u njemu (da, vozio ga nisam, to je tačno) i sve je to ok i više nego korektno ali… jednostavno ništa “vau”. Sve već viđeno i generacijski zastarelo (uostalom kao i moj Kadjar, tako nešto otprilike). Ja bih taj auto čak i kupio - da je recimo znatno povoljniji od druga dva - i da je pritom nov - naravno (kao što je bio Kadjar - pa sam ga i kupio). No ovako jednostavno za mene lično gubi trku u ovoj konkurenciji, a pogotovo ako se za taj novac može kupiti nov auto i još poslednje generacije.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Sa kojim dobijes tacno sta? Sta to novi model nudi vise? Opet veliki sareni display. Na svakom testu bezbednosti, CX-5 i dalje sve zvezdice. Na NHS novom bocnom testu, jedini preporuceni model……
U eri kada nema razvoja SUS motora tj prodaju se stari, neko nakalemi hibridnu komponentu na nesto vec postojece svi treba da to prihvatimo kao novo?
Opet, ja ne kazem uzmi Toyotu ili Mazdu, vec uzmi Austral ali ne zato sto je bolji nego sto je nov. I tu nema nista lose. Opet ako postoji opcija Skode, pre bih uzeo nju, opet ne zbog toga sto je bolja, vec iz potpuno drugih razloga.
U eri kada nema razvoja SUS motora tj prodaju se stari, neko nakalemi hibridnu komponentu na nesto vec postojece svi treba da to prihvatimo kao novo?
Opet, ja ne kazem uzmi Toyotu ili Mazdu, vec uzmi Austral ali ne zato sto je bolji nego sto je nov. I tu nema nista lose. Opet ako postoji opcija Skode, pre bih uzeo nju, opet ne zbog toga sto je bolja, vec iz potpuno drugih razloga.
- Saša
Već samo činjenica da ima moderan turbo-benzinski motor bi mene odvukla na njega (da su u svemu ostalom isti). Daleko se lepše i dinamičnije vozi nego sa atmosfercem pod haubom. Elektro/hibridna komponenta je tu šlag na tortu da još smanji potrošnju i omogući udobniju vožnju. Pa onda sva moguća oprema koju taj auto ima (adaptivni tempomat je Australu serijska oprema, da podsetim) plus su ga napucali i svim mogućim sigurnosnim sistemima... pa još novo... nema tu nikakve dileme za mene. I šta misliš da je sada testirati ponovo taj CX-5 (s obzirom da je testiran 2017. godine, pa sada uraditi po najnovijim zahtevima), koliko bi zvezdica dobio? 

-
- Pridružio se: 03 Maj 2017, 23:47
- Garaža: Toyota RAV4 Elegant 2.5 HEV 4x4 2025 Tech/Winter
- Kontakt:
Pa tuzno je to sto generalno reno pravi po meni i lepe automobile ali su kvalitetom losi. Ja ne znam za austral da li je napokon dobar ili los ali ako savetujete coveku da uzme auto od brenda koji nije na glasu po pouzdanosti a jedino sto imate da kazete jeste zato sto je novSaša napisao: 15 Nov 2024, 16:31 Šta je to toliko “tužno” kod Renaulta a konkretnije kod Australa, baš bih voleo da čujem?![]()

Bez da se raspravljam stvarno samo iznosim moje misljenje i iskustva.
-
- Pridružio se: 03 Maj 2017, 23:47
- Garaža: Toyota RAV4 Elegant 2.5 HEV 4x4 2025 Tech/Winter
- Kontakt:
pedalaš napisao: 15 Nov 2024, 16:56joshica napisao: 15 Nov 2024, 16:22 Ja misim da ti je najbolja ponuda:
1. Skoda (i ako ne volim vagen koncern, super gepek za takav auto, dovoljan motor, meni izgled sranje ali delove mozes da biras odakle ces kada istekne garancija)
2. Toyota (sigurna, kvalitetna, stedljiva, prostrana i drzi cenu) po meni suv dzip kako treba da izgleda kockast i nabudzen
3. Mazda (imam je i prezadovoljan sam, 8-9 kombinovana ali grad 12L, prostrana dovoljno, udobna i 165ks sasvim dovoljno za tu karoseriju, imas borka u visnjickoj banji kao majstora - cela ekipa je top)
4. reno (meni su toliko tuzna ta francuska vozila da bolje da cutim- dizajn jos i ok ali sve ostalo tuga, izmedju ostalog tvoje iskustvo sve govori a nisi jedini)
Ono sto bi ja dodao jeste honda cr-v hibrid ili ne. Ima polovnih da se vide u delti za 30-35 soma sa 40-60soma km.
Mane honde su mi sto si u vecini slucajeva osudjen na ovlasceni (pricam iz iskustva)
Pozdrav
Šta je problem sa održavanjem Hondi u ovlašćenom servisu? To što na svaki treći redovan servis imaš popust od 50%?
Ja sam za redovno održavanje CRV-a koji sam uzeo u maju 2020. do danas platio „Delti“ 595 evra ( u proseku 149 evra po jednom godišnjem servisu ), a za dve godine redovnog održavanja za Jazz hibrid sam platio 383 evra.
Službeno na lizing imam Toyotu i znam pošto je njeno redovno održavanje u ovl. mreži, kao što sam plaćao oko 170.000 km redovno održavanje za Fabiju u ovl. mreži.
Cene redovnog održavanje Honde u Delti su smešne. Manje košta nego da Dačiju održavaš u ovlašćenoj mreži.
Naravno, ne mislim da čovek pri izboru vozila treba da presudjuje na bazi cena redovnog održavanja. Samo kažem koje su cene u ovl. mreži.
Nista bas naprotiv, Honda, Toyota, Mazda to su sve dobri automobili (po meni i mom misljenu jedni od najboljih) ali po meni i mom iskustvu (imao sam honde) jeste da cim izadje iz ovlascenog je muka za neke delove gde recimo kod toyote vec daleko lakse nadjes.
Da budem jasan ne mislim samo potrosne delove nego i sitnije stvari tipa bravice, motor od brisaca, led svetlo itd...