Kupovina Suzuki Vitare 2025
Re: Kupovina Suzuki Vitare 2025
Kakve veze ima gde je kupio auto?
Auto je kupljen u Evropi i servis je rađen u Evropi
Beta mora da poštuje iste procedure kao i Delta u DE
Auto je kupljen u Evropi i servis je rađen u Evropi
Beta mora da poštuje iste procedure kao i Delta u DE
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Bitno je i neka napiše cenu, tj koliko je uštedeo.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
-
- Pridružio se: 18 Sep 2024, 20:05
Aha,znači kupim auto u DE i preselim se u Portugal i onda svake godine idem za DE da radim servis?sasha015 napisao: 11 Okt 2025, 12:28 "Rodjaci" opušteno...No stresso.
Da je radio servis tamo gde je kupio auto,ovog ne bi bilo.
Auto je kupljen u DE i tamo se rade servisi.Zdrava logika.
Da li je razlog rada servisa u Srbiji bio finansijske prirode?
Možeš li da navedeš cenu u Beti i cenu koju si platio u Nemačkoj za istu uslugu.
Da ,auto je " model star" 10 godina,kao što je moj star 5 a kupio sam ga prošle godine.
A što se tiče novca u Beti sam platio 22600 što mu dodje oko 200€.
Jedini razlog zašto sam radio dole jer sam se zatekao u SR u tom trenutku.
Kakvog imam interesa da platim gorivo i vinjete + servis što me dodje oko 400€ troška za Srbiju,kada bi za manje para platio servis u Njemačkoj.
I svakako mi ne bi menjali filter vazduha i klime i naplatili dijagnostički pregled.
I kako je jedan član napisao Ovlašteni servis je dužan da radi po smernicama proizvođača a ne po slobodnom nahođenju.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Portugal je u Evropskoj Uniji,Srbija nije.Mi smo ti kao da radiš servis u Africi.I u Africi u ovlašenom postoje procedure,ali...
Ovde ovlašćeni servisi istog brenda se drugačije ponašaju.Neki su fleksibilniji neki tačno rade po papiru i menjaju i ono što nema logike,ali procedura je procedura.
Još da napišeš koliko košta servis koji si platio u Nemačkoj.
Ovde ovlašćeni servisi istog brenda se drugačije ponašaju.Neki su fleksibilniji neki tačno rade po papiru i menjaju i ono što nema logike,ali procedura je procedura.
Znači ako kupimo auto ovde (afrika) ne bi trebali da radimo servis u EU već na brod pa u Egipat?
-
sasha015 napisao: 11 Okt 2025, 13:42 Portugal je u Evropskoj Uniji,Srbija nije.Mi smo ti kao da radiš servis u Africi.I u Africi u ovlašenom postoje procedure,ali...
U sredu imam termin pa ti javljam
Izivini, onda sam ja nešto loše razumeo, jer si napisao da si kola kupio 15. avgusta ove godine.Kom.Gvozden napisao: 10 Okt 2025, 21:03 Zbog održavanje garancije,jer je auto prvi put registrovan 12.2024 pa moram do 12.2025 da obavim servis.Posto sam bio u SRB Reko kada sam već tu da obavimo i servis.
Faktički garancija mu je počela teći još od decembra prošle godine.
Zato sam uzeo još 3 godine dodatne garancije.
Kakve veze ima da li je Srbija u EU ili ne što se ovoga tiče
Kupovina Suzuki Vitare 2025
Na novog Ignisu u korisničkom uputstvu prekoruka je bila 0w-16 (za područje Evrope), dok su u ES sipali Mobil1 0w-20. Ne sećam se koja je tačno specifikacija ulja pisala (ILSAC, ACEA) ali preprostavljam da je i u 1.4 motorima prva preoruka gradacija 0w-16.
Isto mislim da Ecstar ulja niko ne koristi kod nas.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Isto mislim da Ecstar ulja niko ne koristi kod nas.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Jesam,samo je auto stojao u salonu od decembra 2024.pedalaš napisao: 11 Okt 2025, 16:52Izivini, onda sam ja nešto loše razumeo, jer si napisao da si kola kupio 15. avgusta ove godine.Kom.Gvozden napisao: 10 Okt 2025, 21:03 Zbog održavanje garancije,jer je auto prvi put registrovan 12.2024 pa moram do 12.2025 da obavim servis.Posto sam bio u SRB Reko kada sam već tu da obavimo i servis.
Faktički garancija mu je počela teći još od decembra prošle godine.
Zato sam uzeo još 3 godine dodatne garancije.
Radi se o tome da je auto kupio Suzuki salon za svoje zaposlene i registrovao ali nije nikada vožen.