Dal si stvarno pomislio da sam ozbiljan?
laynee napisao:Risto.
Pa pazi, ja sam iscitao dosta o tome, ali sam primenio neki svoj princip..
U sustini bitno je da se jede u odredjenim vremenskim intervalima ( zato se i zove hrono). Ja je primenjujem na sledeci nacin:
Izbacio sam sve proizvode koji sadrze belo brasno.
Izbacio sam mlecne proizvode (osim za dorucak).
Izbacio sam sve moguce sokove, koka kolu etc.
Izbacio sam slatkise (ovo mi je najteze palo).
Ujutru doruckujem do 8:30 najkasnije jer krecem na posao u 8:20. Jedem cureca prsa, hrono hleb (koga ima u hleb i kifle ili rogenartu) i kiselo mleko. Ranije sam pio dosta jogurta ujutru ali sam ga sada izbacio.
Nakon 4 sata, oko pola 12-12, prvi put rucam. Najcesce rucam neko meso (piletinu ili biftek) sa povrcem (grilovanim ili svezim, ali bez skroba) bez ikakvog sosa i preliva (mozda stavim malo balzamika ako je sveze povrce).
Opet nakon 4-5 sati, oko 4-5 jedem slicno kao i prvi put, samo manje, za od prilike trecinu.
I to je toovako sam radio u pocetku jer je to kombinacija fastinga i hronoa, sto mi je jedan prijatelj nutricionista preporucio, ne znam da li je bas ispravno ali meni odgovara..
Preko dana popijem kafu (jedno 3-4) sa malo mleka (to ne mogu da izbacim niti cu, ne mogu toliko da robujem), popijem sveze cedjenu limunadu i dosta vode..
Dobra stvar je (kako su mi rekli) to sto, ako ti se jedan dan bas "prijede" pica na primer, uzmes taj dan i jedes picu ceo dan, ali malo, fazon 2-3 parceta za prvi i 2 za drugi rucak.. I tako mozes jednom u 3 nedelje na primer.. To je meni super, samo da psihicki ne bi prso..
Jedva sam se naterao nanhrono, ne zato sto nesto volim da krkam, nego zato sto radim dosta preko dana i tesko mi je bilo da iskombinujem toliko puta da jedem takve stvari..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pulp Fiction napisao:ŽuŽu je izgleda pukao ne snima nešto ko pre, ali mu broj subs stoji i dalje visoko. Ma taj posao sa fitnesom i u USA sad već ne ide, ako si anonimus, pored toliko IFBB pro, powerliftera strongmena, olimpijskih dizača tegova, koji su stvarno poznati u svojim sportovima i svi imaju yt kanale nzm čemu da se nada neko ko tek počinje. Svi će rađe da gledaju kako ovi vezbaju kako se hrane itd..
Ovde kod nas izgleda da klincima sa igricama najbolje ide, samo treba da se zeza krevelji i privlači još mlađe klince.
Ima razlike, ali ne mozes ni hranu za zivotinje da obezbedis, a da je 100% "cista".goblin napisao:Mozda ne bas 100% ali ako se potrudis itekako moze...
Organski proizvodi, uvezanost sa proverenim domacinstvima na selu.....
blago tebi...moj san je da imam svoju hranuPulp Fiction napisao:Kod nas je još i te kako zdrava hrana, možda ovo naše siromaštvo i zaostajanje za svetom i tim trendovima u proizvodnji hrane, još ima nekih prednosti. Naša sela još uvek mogu da proizvedu veoma zdravu hranu, Živim u selu, imam svoje svinje, hrane se travom, detelinom, koprivama, kukuruz je moj, od suplemenata se kupi jedino soja i to ne često, ne možemo da dajemo pare za to jer gajimo za svoje potrebe sveukupno nek je 15-ak godisnje. Na ovaj način bez specijalne ishrane treba nam po godinu dana i više da ''uranimo'' bravce za klanje, a ljudi koji to rade ozbiljno a da ne pričam farme sa raznim dodacima ishrani naguraju za 5,6 meseci, mozda i manje.
Dalje, jaja ne kupujem, mleko imam koze tj. baba i deda imaju, povrće opet u bašti moje, ne prska se ništa osim krompira zbog zlatica, od voća imam ponešto šljiva, dzanarika, jedna jabuka koja zbog neprskanja skoro uvek propadne udje crv u svaku, imao sam jagode, itd.
Ne kažem naravno da je ovo sve 100% prirodno ali je ipak bolje nego npr.da zivim u gradu kupujem svaki dan paštete, salame, meso, od ovih raznih proizvođača. Naravno, kupujem i ja ponešto, govedinu, voće i povrće koje nemam, ali eto dosta toga ipak ne.
Mogu misliti onda kako je negde dalje u Srbiji po planinama, gde ima još pašnjaka netaknutih, ja sam u Sremu tako da tu ipak nije isto.