megameda napisao: 12 Apr 2018, 09:38
Pozdrav, potrebna pomoć oko kupovine novih letnjih guma. Dimenzije 195/55/16, na autu bile Continental-ke 7 godina i došlo vreme za zamenu Budžet ograničen, razmišljam između Tigar high performance i Sava intensa hp. Voleo bih da čujem neki drugi predlog za ovu dimenziju, unapred zahvalan
Po dimenziji rekao bih da je u pitanju neki C segment prosečnih performansi. Ja imam Savu Intensa HP i smatram da je odličan izbor.
U pitanju je Dacia sandero stepway, prosečno prelazim 8000-10000 km godišnje. I ja razmišljam oko Save Intensa, za Tigar High Performance sam se malo ohladio (iako je jeftiniji oko 1700 din od Save). Sad razmišljam da li vredi dodati još koju hiljadu (3000-4000) i kupiti kvalitetnije gume renomiranih proizvođača (Continental, Hankok, Bridgestone...)koje će trajati koju godinu duže
Sasvim u redu izbor je Sava za tvoju kilometražu. Čak bi išao obrnutom logikom, jefzinija guma da traje kraće i pre se zameni jer bio to Conti ili Bridgestone ili šta god, kad guma ima 6-7 godina možda naizgled izgled još dobro ali izgubi svojstva.
Da li mogu umesto 195/55/16 staviti 205/55/16 na prednjim točkovima, a zadnje ostati 195/55/16. U ovoj dimenziji je dosta bolja ponuda guma i vulkanizer mi savetuje da to uradim, ali nemam dovoljno poverenja u njega. Naravno, on ima 205/55/16 na lageru i ubeđuje me da stavim te i da neću imati nikakvih problema
Ivan napisao: 12 Apr 2018, 18:19
Sto da ne, malo udobniji I stanilniji auto, lepse stoji, manji wheelgap, preciznija brzina na satu, mada sve pomalo, al opet ja vidim samo benefite.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Mene samo brine kako bi se ponašao auto kad je na prednjim gumama 205/55/16, a na zadnjim 195/55/16.
Vidi, necu da tvrdim ali i dalje mislim da je ostala go**o u karkasi. Opet okreci, opet malcice setaju nove. Moje mislje je je da su samo promenili saru i to je to, nista nisu bitno poboljsali. A i sara je idealna da posle par hiljada pocne zvuke dodatne da proizvodi.
Uzmi Lassu malo je skuplja od Tigra oko 6200.