trojanac napisao:Odgledati do kraja.
http://youtu.be/LCzTp4ljsog
Jasna mi je poenta ovakvih akcija i podržavam, ali mi ovo deluje kao poziv na uzimanje zakona u sopstvene ruke. Po meni bi
prva reakcija trebalo da bude zvanje policije pod obavezno, a onda i odbrana žene, deteta, starca itd.
ukoliko su fizički ugroženi i to tako da ne može da se čeka policija. Ovakve situacije su prilično komplikovane, pogotovu ako na kraju dođe do obračuna - najbolji drug mi je žestoko nayebao kad je udario lika koji je nasrnuo na svoju devojku posle dužeg verbalnog maltretiranja (na ulici). Lik je namuljeno otišao u urgentni, prijavio napad, a pošto se sve desilo u komšiluku gde moj drug stanuje, vrlo brzo su ga našli i priveli. Morao je da potegne debelu vezu da ne završi na sudu iako je i policija znala šta se i kako desilo. Naravno i razumljivo, devojka je stala na nasilnikovu stranu, ne znam kako su uopšte očekivali da se suprotstavi kad nema nikakvu zaštitu.
Sve u svemu, da je odmah zvao policiju, bilo bi mu mnogo bolje, a policija bi možda i stigla pre nego što je došlo do obračuna. Daleko od toga da nije trebalo da je zaštiti, ali čovek mora da bude svestan i rizika koji to nosi, a da ljudi koji su plaćeni da se time bave to ne mogu i neće da reše. Ovakvim kampanjama bi se pre trebalo obratiti 'nadležnima' nego običnim ljudima.