Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

Aj i ja da se zapljunem, stigla mi je torbica sa aliexpressa. Za onih 4-5 evrica je i vise nego dobra.

Slika
Slika

@Nidza, javi utiske rukavica posle par voznji. Razmisljao sam i ja da kupim bas te, ali nisam bio siguran kako bi se pokazale posle nekog vremena.

@Dusan, iskreno nisam izvlacio iglicu, bice da si ti u pravu. :thumbup:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tu torbicu mi je uvalio preprodavac mnogo dobru, neka firma BBB. Dao mi je i pumpu teleskopsku malecku, lampicu i zvonce, nešto za 20tak evra sve zajedno. Mislim da sam super prošao.

Diskovi mi se jako sviđaju prilikom kočenja, mnogo mi je zeznutije bilo da iskontrolišem vbrake - tj dešavalo se da preletim preko volana. Disk mnogo bolje dozira, tačno ga nađem kako treba. Inače, po recenzijama ove kočnice imaju dobre ručice i diskove, ali loše pakne. Navodno se sa boljim paknama mnogo bolji osećaj kočenja dobija - ako je to tako, onda je ovo savršeno, nema kud bolje. Moram da probam na nekom bajsu neke od skupljih kočnica, jer je ovo entry level model Avida, Elixir 1. Prosto se pitam šta rade skuplji kompleti ???
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

snork napisao:Da dodam nešto u vezi sa onim o čemu smo pričali pre neki dan - ravan vs. trkački volan, šamaraljke ili neki drugi menjači, itd. Setio sam se da trkačke kočnice i MTB kantileveri moraju da vuku manje sajle, ali većim momentom (i tako je podešena poluga u ručici) u odnosu na v-brake. Ko je pokušao da koristi v-brake u kombinaciji sa ručicama za cantilevere, zna o čemu pričam - paknovi moraju prići na delić milimetra od točka, a kočenje je izuzetno naglo i jako (ako se pretera sa pritiskanjem ručica, posle pritezanja paknova uz točak, kreće da se širi ram - toliko je veliki moment sile u pitanju (bar na mom starom CrMo sa neprofilisanim cevima).

Dakle, ko hoće v-brake, mora odustati od šamaraljki. Pitanje je da li uopšte može da se zadrži drop-bar volan, a montiraju neke v-brake ručice. Sve u svemu, ono što ste vi uradili (ravan volan + MTB ručice menjača i kočnica) je najpametnije rešenje.
Šamaraljke mogu da se koriste sa mini V-brakes. To je česta kombinacija na CX biciklima. Umesto kadilevera se stavi mini V.

Ja sam probao v-brakes ručice i kantilevere i to ne valja. Koči, ali loše.

Inače može i varijanta bilo koji volan, kantilever ručice i drumske ili kantilever kočnice.

@ Šaranče

Aj da zanemarimo pitanje podloški. U to neću da se mešam. Ono što ja vidim je da ti levi krak ide više u polje u odnosu na desni. Ja bih dotegao levi, a opustio desni.

@ Nidža

Ti WCS gripovi, a i svi slični su meni odlični. Mnogo mi više prijaju ti sunđerasti nego plastični.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Nidzo jel smrdi bidon boca sa unutrasnje strane? Ja sam skoro u planetu hteo da kupim bidon ali koji god sam otvorio imao je onaj odvratni smrad plastike.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Kuzmanovicu svidja mi se torbica. Mozes li poslati link sa aliexpressa, treba i ja sebi da uzmem?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Vrhunski je osećaj pod rukom. Nema ništa bolje, samo sam između njih birao šta mi više odgovara. I stari su bili super pod rukom ali su se vrteli kao da su za veći prečnik ručki na volanu, što je bilo grozno za vožnju. Dobo su legli za rogove.

Ne smrdi bidon, super je.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Cherokee napisao:Kuzmanovicu svidja mi se torbica. Mozes li poslati link sa aliexpressa, treba i ja sebi da uzmem?
Naravno, ovu sam uzeo:
http://www.aliexpress.com/item/Wholesal ... 72719.html

a gledao sam i ovu:
http://www.aliexpress.com/item/Bicycle- ... 08877.html

Ono sto je presudilo da uzmem torbicu sa prvog linka je sistem kacenja. Cini mi se da je Paja rekao da je preporucljivije da se uzme sa cickom, pa sam ga poslusao. :thumbup:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kod mene je T plastika koja se zavuče ispod sedišta i gumica. Na istom principu mi se kači i zvonce i zadnje trepćuće svetlo. Mnogo dobar štos, nisam znao da postoji. Sve je od BBB.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

T plastika? Jel mozes da slikas to kada budes bio pored bajsa ili da posaljes link od tog kompleta?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Kuzmanovic :pivo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kuzmanovic napisao:T plastika? Jel mozes da slikas to kada budes bio pored bajsa ili da posaljes link od tog kompleta?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Ofkors:
Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Da, da, bas je dobra fora sa ovim sistemom kacenja, deluje dosta cvrsto. Hvala sto si slikao. :pivo:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Nidžo jel su ti točkovi na bajsu 26" ili 29" ?

TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

26"
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Razradio prednja klešta malo, oborio ivice pločica, naoštrio se da se malo provozam i pade kiša. Doduše, nekad me to ne bi sprečilo, samo bih nakačio blatobrane i cepaj.

Pfffff...
Odgovori