Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Ne brže od života!

Post od Day Walker »

Nixa jel se secas one zene debila na Ibarskoj kad smo se vracali iz Valjeva?
Situacija je bila da je prestigla kamion i odmah se ubacila ispred, a mene ko jebe.. i onda je nastavila da ubrzava i neda mi da je preteknem sve dok nije shvatila da ce zavrsiti u njivi jer sam krenuo u nju da me ne pokupi kamion... Hteo sam da je nalupam, nego smo imali dedu od 80 god na zadnjim sedistima :besan:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Generalno, ljudi voze bezobzirno. Ne vode računa o drugima. Ako ja mene usporava onaj ispred - briga me što me stiže neko iza, ili ne daj Bože već krenuo mene da pretiče...

Zato ni na autoputu nije bezbedno voziti preko 130kmh, jer ljudi jednostavno izleću, nemamo kulturu u saobraćaju.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nixa, izbaci ono "u saobracaju" na kraju recenice.
Vecina nema kulturu u bilo kom aspektu, pa se to prenosi i na saobracaj. Bacanje papira i djubreta bilo gde, cesto kroz prozor automobila tokom voznje... bezobzirno stajanje sa sva 4 zmigavca upaljenja (kao da su sva 4 = plava rotacija), nedavanje zmigavaca prilikom skretanja, prolasci kroz crveno svetlo, parkiranje na trotoar... Kazu treba vreme da se promeni svest, a ove godine sam shvatio da kod nas ne pomaze bilo koji vremenski period. Ili se navikni na to ili umri nervirajuci se...

Ne bih da sudim, ali evo ovaj udes u Alibunaru vec na osnovu predrasude mogu da prepricam. Nekome se pokvario auto, on je stao onako sa dva tocka na putu, a dva tocka na travu pored puta. Nije stavio trokut vec je otvorio haubu, uhvatio se za glavu i zvao kuma da dodje da mu popravi. Ovaj sa Opelom iza se zaleteo kao magarac. Auto je sigurno neki 20 god star pa lose koci, a on je isao preko 100km/h njime. Pride je pusio dok je vozio, pa mu je jedna ruka bila zauzeta, a i nesto je pogledao u levo tada pa nije primetio ovog sto je stao kao balvan... i PAF... eto tragedije u punom smislu te reci.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Koji god scenario da se desio, nije daleko od ovoga što si napisao.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Mene posebno iritira ne davanje migavca, kao da su sijalice od samog zlata i ako se potrose niko nece moci da ih kupi ponovo. Ljudi skrecu bez ikakvog znaka upozorenja, ukopavaju se u mestu jer su nesto videli ili zele da skrenu pa previse brzo voze, stanu eto tek tako jer im se "moze" ...... Uzasni smo

edit: Najgore od svega mi je kada neko pogresi,a ti mu trbnes da te ne bi ubio kao zeca, umesto samo da podigne ruku i izvini se, on jos pada u vatru kao sta ti meni sviras,ajde izadji iz kola i slicne gluposti. Svi smo mi ljudi i svi gresimo, kada god sam pogresio, kulturno sam se izvinuo ili sa rukom ili sa sva 4 migavca...
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Sad gledam nešto sve deca...

Alibunar: 7 mladjih od 26 godina
Požega: 2 mladji od 24
Lazarevac: Vozač od 20 godina ubio troje...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Texonja napisao:Nixa, izbaci ono "u saobracaju" na kraju recenice.
Vecina nema kulturu u bilo kom aspektu, pa se to prenosi i na saobracaj. Bacanje papira i djubreta bilo gde, cesto kroz prozor automobila tokom voznje... bezobzirno stajanje sa sva 4 zmigavca upaljenja (kao da su sva 4 = plava rotacija), nedavanje zmigavaca prilikom skretanja, prolasci kroz crveno svetlo, parkiranje na trotoar... Kazu treba vreme da se promeni svest, a ove godine sam shvatio da kod nas ne pomaze bilo koji vremenski period. Ili se navikni na to ili umri nervirajuci se...

Ne bih da sudim, ali evo ovaj udes u Alibunaru vec na osnovu predrasude mogu da prepricam. Nekome se pokvario auto, on je stao onako sa dva tocka na putu, a dva tocka na travu pored puta. Nije stavio trokut vec je otvorio haubu, uhvatio se za glavu i zvao kuma da dodje da mu popravi. Ovaj sa Opelom iza se zaleteo kao magarac. Auto je sigurno neki 20 god star pa lose koci, a on je isao preko 100km/h njime. Pride je pusio dok je vozio, pa mu je jedna ruka bila zauzeta, a i nesto je pogledao u levo tada pa nije primetio ovog sto je stao kao balvan... i PAF... eto tragedije u punom smislu te reci.
I meni miriše na ovakav scenario.
Pre desetak godina sam imao sličnu situaciju. Smederevski put posle Boleča ka Grockoj, prošla ponoć, mrkli mrak, krivine, ja mlad i lud, znam put napamet i divljam koliko jugo može i izlećem iz krivine kad tip stao u traci i otvorio haubu. Sreća pa nije bilo nikog iz kontra smera pa sam prošao. Da je bilo nekog iz kontre mogao bih da biram jal u njega jal u breskve.
I da sam vozio po PS, a nisam, ne bih mogao da izbegnem veliko sranje jer je majstor smislio da je ok stajati potpuno neosvetljen u traci na izlasku iz nepregledne krivine. Ni 4 migavca, ni trougao. Ništa.
ivancho napisao:Mene posebno iritira ne davanje migavca, kao da su sijalice od samog zlata i ako se potrose niko nece moci da ih kupi ponovo. Ljudi skrecu bez ikakvog znaka upozorenja, ukopavaju se u mestu jer su nesto videli ili zele da skrenu pa previse brzo voze, stanu eto tek tako jer im se "moze" ...... Uzasni smo

edit: Najgore od svega mi je kada neko pogresi,a ti mu trbnes da te ne bi ubio kao zeca, umesto samo da podigne ruku i izvini se, on jos pada u vatru kao sta ti meni sviras,ajde izadji iz kola i slicne gluposti. Svi smo mi ljudi i svi gresimo, kada god sam pogresio, kulturno sam se izvinuo ili sa rukom ili sa sva 4 migavca...
Kao da sam ti ja diktirao, a ti kucao. Potpisujem.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Jedan od razloga zbog kojeg mogu da se dese neke nesrece su i ljudi koji sa neispravnim kolima krecu na put. Ziv primer malopre, dosao cikica sa 106-icom. Nesto mi lupka, ajde mi vidite sta je, putujem veceras. Gospodine ispala vam je kugla iz viljuske, ali bukvalno se razletela i ispala. Ahaaaaaa, hmmmm, a jel mogu ja tako na put. Gospodine ne smete ni do kuce, ovo pod hitno morate da resite otpasce Vam ceo tocak..... Ok, hvala momci prijatno..... Sta reci a ne zaplakati :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Možda će i popraviti, ali prvo da čuje još koje mišljenje. Jbg, izgubili su ljudi poverenje jedni u druge, da ne pričamo o poverenju u majstore.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Pazi ovo je toliko ocigledno....nema veze, ali cica nije pitao ni za cenu nista...Mada ko zna, mozda ima "svog" majstora. Onda me samo zanima sto nije otisao kod njega da proveri sta mu lupa ;)
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Realno kako moze da zna da je kugla dok ne pocne da lupa. Kod mene krene da se cuje jednom u 100 puta kad rikne kugla (znaci cujem je na jednu od 100 rupa) i to bas ima lufta, velikog. A recimo na tehnickom 6-7 meseci pre toga bilo sve ok. Ne treba generalizovati stvari bas toliko.

Uostalom, 99% uzroka nesreca su prebrza voznja, nepostovanje propisa i alkohol, retko kad zbog neispravnosti samog vozila (osim kod kocionog sistema).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne treba licitirati procentima. Ivancho je rekao da je to jedan od razloga, pa neka je i 1% od ukupnog broja, a siguran sam da je više. Koliko samo čukanja ima jer nekome ne radi migavac ili stop svetlo? O tome da neko ne zakoči na vreme jer mu auto ne koči dobro ili ima loše gume, tek ne treba trošiti reči. Uvek će biti kriv onaj što mu je izleteo. Zato se vozila i šalju na vanredni tehnički, da se utvrdi ispravnost vozila i uzrok nesreće.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Koliko je treba nekome da na otvorenom putu po ovakvom vremenu zakoči sa zimskim gumama? A puna Srbija takvih. :thumbdown:
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ovo vreme mnogo utice na ljude...

Lik na semaforu iz Bulevara u Takovsku (skretanje levo, od centra) na zeleno krene i ukopa auto posle par metara i nastavi da gleda nesto desno. Posle 10ak sekundi nastavlja dalje... :srbin: Da je gledao neku ribu, pa da razumem, al ovako... O.o

Na auto-putu cela kolona vozi oko 100 i odjednom auto koci i to prilicno agresivno, i usporava na 60 na sred auto-puta...

To sto migavce ne koriste je jos i najmanji problem... Al ovo leto nece na dobro da izadje..
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kljucne reci:

http://www.kurir-info.rs/sedmero-poginu ... nak-299821

"- Mi još utvrđujemo da li je vozač kamiona propisno obeležio svoje vozilo, a pošto je zaustavio kamion na mestu na kom je ugrozio bezbednost drugih vozača, od­ređeno mu je policijsko zadržavanje - izjavio je Zvezdan Radojković, načelnik pančevačke policije."

i ovo:

"Moja deca su bila na slavlju kod rođake koja treba uskoro da se porodi. Popili su malo, veselili se, a gde su posle otišli ne znam, ali, eto, nisu se vratili."
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori