Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Biciklizam

Post od Uroš S. »

Bax napisao:Juce sam provozao napokon i bajs, oko 55 km, Boljevci, Progar, Becmen. Lep dan za bajsovanje.
Ima dobar riblji restoran u Becmenu....
Ja ću sad do manastira Fenek, pored Jakova :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Dobar izbor :)
Mada sam ja juce bas rasafio.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Juce sam detaljno oprao bicikl. Odmastio lanac, pogon, cogset, nekim sredstvom kao WD-40. Posle toga sam sve lepo isprao vodom korisito i cetku za lanac, bas se dobro opralo. Trebalo je jos pre da operem kad su mi rekli Paja i Bajker, ali sam ja samo nalio ulje i to dosta ulja pa se toliko nakupilo prljavstine da je bilo neverovatno. :glavomuzid:

Jel bi trebalo jos nesto da se podmaze posto sam pokvasio sve (ne pod pritiskom) nego samo blago vodom? Sad sam lanac podmazao kao sto je ''fabricki'' bilo. :kezo:

EDIT: Porucio sam nov prednji disk sa ebay-a, jer je ovaj sada na jednom mestu kriv.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Одг: Biciklizam

Post od Sh@rance »

Uroš S. napisao:
Bax napisao:Juce sam provozao napokon i bajs, oko 55 km, Boljevci, Progar, Becmen. Lep dan za bajsovanje.
Ima dobar riblji restoran u Becmenu....
Ja ću sad do manastira Fenek, pored Jakova :)
Koja slucajnost ja sam planirao sutra ujutru da idem do manastira Fenek. Saljem klinca ujutru u skolu i klinku u vrtic i vec u 7:15 sam na bajsu prema manastiru.

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dusan napisao:Jel bi trebalo jos nesto da se podmaze posto sam pokvasio sve (ne pod pritiskom) nego samo blago vodom? Sad sam lanac podmazao kao sto je ''fabricki'' bilo. :kezo:.
Ja obično podmažem malo i zadnji menjač.

Meni se po svoj prlici smeši nevoženje u bliskoj budućnosti. Klinka počela ponovo da kašlje. Proradio treći krajnik. Nema obdaništa bar dve nedelje.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

:thumbup:

Steta, nadam se da ce brzo ozdraviti.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

paja napisao:Meni se po svoj prlici smeši nevoženje u bliskoj budućnosti. Klinka počela ponovo da kašlje. Proradio treći krajnik.
To si zbrisao jer si cuo da ja vozim. Ove ulice su tesne za obojcu :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:kezo: :kezo: :kezo:

Nemoguće. Slikaj da vidimo da je Cube izašao iz stana. :mrgreen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sta ima da slika, video ga i vozio se sa njim i njegovim sinom, naravno i ja sam bio sa mojom prikolicom pozadi jos moze da sedi u sedistu. :D
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zar si sumnjao da sam dobio raport. :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mene hebe vreme pa ne mogu da vozim vec dve nedelje ali zato vozim u sobi :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Urose jel si isao do manastira danas?

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sredio prednja klešta da pločice ne kače nigde.

Kako se šteluje zazor? Ima neki imbus u ručicama, jel to to? Zadnje imaju malo više praznog hoda od prednjih, koje su potpuno nove.

Zadnja klešta ne mogu da skinem, jedan šraf je protegnut. Treba mi neki ozbiljniji alat, da ne oblajzne šraf.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

paja napisao: Ja obično podmažem malo i zadnji menjač.
Pajo, na kojim mestima podmazuješ menjač? Na zlobovima i točkićima?

Da li je neko nekada rasturao zadnji menjač? Ona glavna opruga je fabrički podmazana mašću, i kod mene je dosta prljava, ali nepristupačna. Bojim se da, kad bih ga rastavio, više ne bih umeo da ga sastavim. :)
paja napisao: Meni se po svoj prlici smeši nevoženje u bliskoj budućnosti. Klinka počela ponovo da kašlje. Proradio treći krajnik. Nema obdaništa bar dve nedelje.
Ćerkici želim da što pre ozdravi, a za bajs ne brini, jer će od sutra biti bar 7 dana 100% kišovitog i prilično hladnog vremena, pa i onako neće biti za vožnju.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nisam rasturao menjače, al jesam menjao imbuse kojim se menjači šrafe u kuku na ramu. Iskustvo je potpuno šareno. Ispod tog velikog imbusa se nalazi mala opruga koja gura telo menjača u nazad. Na mojoj novoj ultegri sam se napatio. Prste sam izlomio dok nisam vratio, a na Zu-ovoj ultegri sam vratio u trenutku. Opruga na njegovom je drastično slabija, što nije ni čudo jer menjač ima neku godinu.

Da sam na tvom mestu ne bih rasturao menjač nego bih probao da opruzi priđem četkicom za zube i tako je operem. Druga opcija je WD-40 koji bi morao da razjed nataloženu staru mast.

Kad podmazujem kanem malo ulja na zglobove, osovine točkića i oprugu.

@ Nidža
Probaj sa tim imbusom na ručici. Trebalo bi da uspeš da pojačaš stisak. Ako ne uspe onda bi verovatno trebalo ozračiti sistem i isterati vazduh ili možda i promeniti kompletno ulje.

Imbus na zadnjoj kočnici verovatno nije pretegnut. Realnija su dva scenarija. Prvi da je stavljeno previše lepka na navoj i drugi da je došlo do hemijske reakcije čeličnog šrafa i alu rama. U svakom slučaju treba ti dobar imbus sa što dužom polugom pa probaj na cim da ga pokreneš.
Odgovori