Heinz napisao: 09 Nov 2017, 10:06
U medijima nisam našao da je reč o pilot projektu i da radi samo za APB. Ograničili su se samo na 10 BG opština valjda.
Imaš li neke zvanične info, ako majka nije dobro razumela da ne ide bezveze po apotekama (a piše da važi 7 dana recept).
Cuo iz medija zvanicno od nekog predstavnika ministarstva zdravlja koji je objasnjavao zasto je ogranicena primena samo u Beogradu u tih 10 opstina.
Mislim da su rekli da kada profunkcionise elektronska knjizica da ce i to biti kako oni kazu uvezano u istu bazu podataka.
Meni otac je u istoj poziciji kao tvoja majka, pa cemo videti narednih meseci kako ce izgledati sve to.
Pitao sam je danas: dobila je papirni recept, koji prima i Lilly npr i ostaje u apoteci. Oni ga unose u svoju bazu i sledećeg meseca uzima lek bez odlaska kod lekara. Dakle, papir i dva meseca, Voždovac.
ljubitelj napisao: 09 Nov 2017, 18:39
Papirni kao i do sada vazu svuda, u svim apotekama. Mislio sam da pricas o novom elektronskom receptu.
Ne čitaš dobro: to je "elektronski". Dobila ga u ponedeljak, ostavila u apoteci i sad je jedino elektronski to što sledećeg meseca može samo da ode u apoteku bez papirnog.
U probnom periodu, do nove godine, tako će biti. Posle će sve obavljati izabrani lekar i apoteka. Pacijent je oslobođen odlaska kod lekara svakih 15 dana.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
@Само полако, "електронки" рецепт важи шест месеци и он се издаје само хроничним болесницима. Ја сам 02. новембра подиго лек, наравно платио партиципацију, и следећег месеца могу да одем у било коју државну апотеку (за сада само у државним пошто су оне умрежене), дам здравствену кљижицу, упишу мој број у рачунар и виде када сам и где подигао лек претходног месеца. И тако сваки месец до истека "електронског" рецепта од шест месеци могу да узимам лек који ми је потребан за ову моју астму. Приватне апотеке, које су до сада издавале лекове на обичан рецепт, ће исто бити умрежене до краја године.