XM
Pa registracije u Srbiji uopste nisu skupe za vecinu vozila tj. do 2000ccm. Preko je skupo i slazem se da je skok preko tih 2000 veliki ali jbg. to si sam izabrao... ne mislim konkretno na tebe nego na bilo kog.nenad.fil napisao:I ne, NIJE DEMAGOGIJA jer sve treba da bude u skladu sa primanjima i BDP-om per capita, i porezi, i registracija i KAZNE, sve.
Dato je kako je reseno u Nemackoj. Fer, platis veci porez linearno po nekom kriterijumu ali ne placas auto kao da je u pitanju luksuz cigara ili alkohola.Floyd napisao: Ja kad kazem da cigare u SRB treba da kostaju 1000 dinara po kutiji svi me gledaju bledo. I treba jer cigare i alkohol jesu luksuz ali zato druge stvari treba da budu free... npr. obrazovanje.
Tako i za automobile. Vozis jak auto... ok, svaka cast ali plati porez.
Grujic napisao:Ovaj sadašnji sistem je bre do jaja.
Moćda nelogičan, ali je sigurno jeftiniji od onog sledećeg koji će biti logičan al klepajuć.
Nijedan parametar motora nije resenje za placanje poreza vec sama vrednost vozila uz korekciju zbog ekoloskih osobina.marianv napisao:nije ni kubikaža rešenje nego kilovati . imaš motore u današnje vreme pa 1,3 ima kilovata isto ako ne i vise nego nekad 2,0
i osiguranje ti se racuna po kilovatima pa zasto nebi moglo i ostalo