Probaj obavezno, mislim da ce ti se svideti i da ces biti zadovoljan. Samo nemoj neku namernicu da prekocis i vodi racuna da dodas dovoljno kokosovog mleka da to do ujutru ne bude skroz stvrdnuto posto onda nije lepo.maxer napisao: goblin,
Probaću i to
Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Po bezbojnosti se vidi da si hidriran.maxer napisao:(a po boji/bezbojnosti urina se vidi da je ta tečnost bila "nepotrebna" organizmu).
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Upravo to ... za razliku od tamne-žute boje u slučaju da sam vrlo malo uneo tečnosti (eventualnu konzumaciju senfa - ne računam u tu priču
).
Tako da se uvek na taj način zna da li je bilo malo ili dovoljno unosa tečnosti u organizam.

Tako da se uvek na taj način zna da li je bilo malo ili dovoljno unosa tečnosti u organizam.
maxer napisao:Pošto ne vodim baš uredan život, u smislu da malo spavam i ne hranim se baš pravilno (globalno gledano), odavno sam počeo da se trudim da mi jedan obrok (a uglavnom jedem samo 2x dnevno) bude od svežeg voća. Ranije sam jeo voće ali evo već godinu dana ga ovako izmiksiram pa popijem, jer je mnogo bolji (interesantniji) ukus
Obično mi je ovo doručak, pa koleginice na poslu ludekad vide šta ja jedem a šta one (burek, pecivo i sl.)
ali ni jedna da se odluči da prihvati ovo kao obrok (a kad ih poslužim, oduševe se ali sve idu komentari "ma ovo mene ne bi zasitilo" - što nije tačno, mene zasiti da mi narednih 6 sati hrana ne pada na pamet).
Banana, narandža, žuti grejp i kivi:
![]()
(ovo je malo jača porcija, deo za mene a deo za sestričinu).
Daleko je ovo od zdravog, brdo šećera u jednom obroku.
Naravno da je zdravo, ali bi bilo zdravije u izvornom obliku.
Kao da je fruktoza losa, pa da ovo ne bude zdravo...
Sent from my Sony
Kao da je fruktoza losa, pa da ovo ne bude zdravo...
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja blender koristim uglavnom za limunadu, sejk s ovsenim, i povrce. U ovo poslednje uglavnom 'zaluta' pola neke vocke tako da nema puno secera, ali ima brdo vlakana, minerala, vitamina koje nikada ne bi pojeo u izvornom obliku, iako jedem dosta salate, tako da je ovo lakse.
Mada to nije sejk za svaki dan, nego je bolje u ciklusima zbog previse alkalnog pH.
Mada to nije sejk za svaki dan, nego je bolje u ciklusima zbog previse alkalnog pH.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Vlakna iz blendera više nisu vlakna
žvakanje je važan deo ishrane, ne treba preterivati.

Boringly average, but also perfect for school run mums
Svakako su bolja od sokovnika ili onih koja ni ne dodju do usta 

- maxer
Ako neko sumnja da su takozvana "vlakna" samlevena/uništena, time što je voće pretvoreno u gustu kašu ... e pa odmah da vam kažem: varate se
Ta "vlakna" nisu stvarno nekakvi konci koji su vidljivi golim okom i imaju neku dužinu koju možete meriti u mm ili cm ...
, u pitanju su mikroskopske dimenzije.
Ništa se sa ovom hranom u blenderu nije desilo, što se ne bi desilo sa sažvakanom hranom.
Ko ne veruje - neka prvo proba
, pa onda može da priča. Jel možda treba da objašnjavam kakva mi je "stolica" ako konzumiram ovo - mislim da ne moram, ko je čuvao bebu - zna čime se ista hrani, kada počne da uzima i nešto drugo osim majčinog mleka ... a zna i kakvu "stolicu" ima ... pa ovo mu dođe slično
Idealno za ljude koji imaju problem sa velikom nuždom

Ta "vlakna" nisu stvarno nekakvi konci koji su vidljivi golim okom i imaju neku dužinu koju možete meriti u mm ili cm ...

Ništa se sa ovom hranom u blenderu nije desilo, što se ne bi desilo sa sažvakanom hranom.
Ko ne veruje - neka prvo proba

Idealno za ljude koji imaju problem sa velikom nuždom

Jos ako dodas lan 

- maxer
Tad si nagrabusio - totalno
... bolje da kupiš i pelene 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
ja tvrdim da nije isto iz prostog razloga što ne žvaćeš nego samo gutaš.
ovsena kaša od samlevenih zrna ili zdrobljenih ili u prahu neće da pomogne stolici ako generalno ne unosiš dovoljno tečnosti, jer to pomaže stolici a ne vlakna
ovsena kaša od samlevenih zrna ili zdrobljenih ili u prahu neće da pomogne stolici ako generalno ne unosiš dovoljno tečnosti, jer to pomaže stolici a ne vlakna

Boringly average, but also perfect for school run mums
Nasao sam najzgodniju fitnes devojku u Srbiji da mi bude personalni trener, tako da mi sada ne fali motivacije, a rezultate cemo videti