Biciklizam
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Biciklizam
Ako nađeš nađeš, inače sam zamenio prednju, i ne mogu da verujem koja je razlika kada rukom vrtiš Deore nablu i ovu moju Quando, ova kao da je puna peska, prešla manje od 1000km. Sad prikupljam delove za zamenu zadnje.
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Xepoj87 napisao:Aha, znaci Bajker uzeo delove za bike iz gepeka, a ne Paja
Ako budem isao u skorije vreme tamo, pogledacu, ali u onom haosu, sreca bi bila i naci ih, cak i da su zaista tamo.

Bajker uzeo nable i servisirao ih. Pogledaj da li ćeš negde videti kutije od nabli. U njima bi trebalo da su zatvarači.
Škoda bolje da se ne blamira sa ovim težinama. Glavni su sponzori Tour-a i sigurno znaju šta je ozbiljan bicikl. Pa moj Focus je na oko 7,5kg, a daleko je od 6,9kg UCI limita.Geza napisao:Road Elite, which is made from carbon , incorporates Shimano Ultegra components and weighs only 7.9 kg (15.4 lbs).
Stavim treba da se trpaju gde im nije mesto.
Svako danas moze da turi nalepnicu na kineskog no name plastikanera.
Svako danas moze da turi nalepnicu na kineskog no name plastikanera.
Nije danas problem napraviti karbonski bicikl. Daleko od toga.
Ovaj Škodin je sasvim korektan bicikl, mehanički u rangu tvog i mog, al je bre sramota da on bude top model i još da se hvale time.
Ovaj Škodin je sasvim korektan bicikl, mehanički u rangu tvog i mog, al je bre sramota da on bude top model i još da se hvale time.
Kako samo nadju te ocene, na decimalu...
Vizuelno 9,7
Tehnicki 9,9
@pajo, siguran sam da taj bicikl niko nije crtao u Skodi jer je to nauka kojom se ljudi bave koliko I oni prave svoje automobile.
Kupe ram, kao I Capriolo pa lepe Skoda nalepnicu. A oprema koja je nakacena takodje ne donosi nikakve novotarije. Bicikl je sklopljen kako svako od nas moze da uradi ako ima sredstva.
Vizuelno 9,7
Tehnicki 9,9
@pajo, siguran sam da taj bicikl niko nije crtao u Skodi jer je to nauka kojom se ljudi bave koliko I oni prave svoje automobile.
Kupe ram, kao I Capriolo pa lepe Skoda nalepnicu. A oprema koja je nakacena takodje ne donosi nikakve novotarije. Bicikl je sklopljen kako svako od nas moze da uradi ako ima sredstva.
Nemam ja iluziju da Škoda projektovala ili napravila ram. Jasno mi je da je kupljen na kilo i ofarban u škodine boje.
Moju reakciju je izazvalo to što je Škoda glavni sponzor brojnih trka uključujući Tour, dakle neko ko zna šta je ozbiljan trkački bicikl, a hvale se ovim.
Moju reakciju je izazvalo to što je Škoda glavni sponzor brojnih trka uključujući Tour, dakle neko ko zna šta je ozbiljan trkački bicikl, a hvale se ovim.
Nikada nisam umeo da procenim vrednost, al je bicil lep, sa dobrom mehanikom i prodavac je korektan tip. Nije prevarant.aleksa napisao:Koliko po vama ovaj bajs vredi?
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... 6GrO5SSyyI
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Bajker ih nije izvadio iz gepeka jer su vec bile stvari izvadjene iz gepeka (u gepeku je bio samo goli lim) Stari iz gepeka su bile na gomili pored garaze pa su odatle nable i izvadjene, tu treba potraziti igle.Xepoj87 napisao:Aha, znaci Bajker uzeo delove za bike iz gepeka, a ne Paja
Ako budem isao u skorije vreme tamo, pogledacu, ali u onom haosu, sreca bi bila i naci ih, cak i da su zaista tamo.
A mozes misliti kako se tek vrti neki XT ili XTR, da ne pominjem Mavic ili DT nable sa industrijskim lezajevimaUroš S. napisao: Ne mogu da verujem koja je razlika kada rukom vrtiš Deore nablu i ovu moju Quando, ova kao da je puna peska, prešla manje od 1000km. Sad prikupljam delove za zamenu zadnje.

Mislim da ovde Skoda i nije htela da ide na neki vrhunac jer znaju da je to puno para, moguce je da je po sredi osvrt na svoje pocetke, dakle osnivaci Skode Laurin i Klement su pre prvog svog cetvorotockasa pravili upravo bicikle, ne treba zaboraviti da je i Peugeot takodje pre proizvodnje kola pravio biciklepaja napisao: Škoda bolje da se ne blamira sa ovim težinama. Glavni su sponzori Tour-a i sigurno znaju šta je ozbiljan bicikl. Pa moj Focus je na oko 7,5kg, a daleko je od 6,9kg UCI limita.

- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Bajker
.

- Uroš S.
Mogu da probam da zamislim
mada mislim da je tu još drastičnija razlika u trajnosti tih nabli. Pašu moje igle, gledam po netu neke, možda naručim, zadnju uzimam QR sigurno.
Danas zamenjen prednji pogon i patrona, sutra kupujem 8F kasetu, pa da se preplete zadnji tocak i zameni nabla.
Ne bih se bunio za jednu ovakvu Škodu. Kakve su im cene, zna li neko? Baš ću da pitam da li može preko AČ da se kupi.

Danas zamenjen prednji pogon i patrona, sutra kupujem 8F kasetu, pa da se preplete zadnji tocak i zameni nabla.
Ne bih se bunio za jednu ovakvu Škodu. Kakve su im cene, zna li neko? Baš ću da pitam da li može preko AČ da se kupi.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ma biće u AČ, a prvih 10 kupaca dobija poster Velje Ilića i Samante Fox. 
Za moj račun, ti brendirani bajsevi su šišanje.
Sent using Tapatalk

Za moj račun, ti brendirani bajsevi su šišanje.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ako izuzmemo Peugeot, prvi automobilski brend za koji sam cuo da pravi, tj. brendira bajseve bio je BMW. Dobro se secam clanka iz novina, vec davne '97. gde su pisali o BMW biciklu koji kosta 7.000DM. U medjuvremenu su svi jaci igraci izbacili nesto slicno, a evo sada i Skoda. Sledeca je Dacia - Drakula Edition.
Sent from my HTC One V

Sent from my HTC One V
Ne vidim u čemu je problem, dok ima ko to da kupuje. Škoda je postala poprilično jak brend za vrlo kratko vreme. Ako im se može, što da ne.
Realno, koliko stvarnih znalaca bicikala postoji među vlasnicima automobila? 0,1%? 0,01%? Dobar bajs, preskup za to što nudi - u čemu je razlika u odnosu na druge slične primere (takođe izuzimam Pežo jer imaju ozbiljnu tradiciju u biciklima).
Realno, koliko stvarnih znalaca bicikala postoji među vlasnicima automobila? 0,1%? 0,01%? Dobar bajs, preskup za to što nudi - u čemu je razlika u odnosu na druge slične primere (takođe izuzimam Pežo jer imaju ozbiljnu tradiciju u biciklima).
- Uroš S.
+1
Pritom niko ne spominje cenu, vidim da im je ovaj najskuplji Road Elite 2200 eura. Vidim da imaju dosta toga u rangu 1000e.
Pritom niko ne spominje cenu, vidim da im je ovaj najskuplji Road Elite 2200 eura. Vidim da imaju dosta toga u rangu 1000e.