Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Audi A3 (8V) vs BMW 1 (F20) vs Mercedes A (W176)

Post od ADrei »

ADrei napisao:sve je to lepo za ku**nje po kraju...
mene samo zanima da li bi smeo da sednes u taj maserati i za 10 dana napravis 6000km po evropi...

ovaj porsche je jedini stari auto koji bi voleo da imam,obozavam ga... :presrecan:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Video sam kad si malo pre napisao post sta si ranije pisao, zato sam i napisao gore to sto sam napisao ;)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:30000km je iznadprosečna godišnja kilometraža, tako da ne može da bud referentna. Ima dost aljudi koji prelaze i preko 80000km godišnje, pa nisu ni oni referentni. 20000km je cifra koja razdvaja kola koja se dosta voze od onih koja se malo voze. Razdvaja u smislu trćišne vrednosti polovnjaka.
Pa u tome i jeste poenta ;)
Porsche ne kupujes ako vozis puno ili ako nemas drugi auto u kuci pa makar on bio i dosadni A3 TDI.
starac vujadin napisao:Ne treba. Treba da se uradi veliki servis i ništa posebno drugo. Ja znam taj konkretan auto. Ne treba ulaziš u paušalne zaključke napamet, aa pogotovu nema potrebe da preteruješ sa ciframa koje ne poznaješ.
Ne treba da bi bio u voznom stanju ali ne mozes da me ubedis da su fotelja u kojoj se sedelo 15 godina i ona potpuno nova iz radnje, jedno te isto.
Uostalom ni boja mi se ne svidja, enterijer je izlizan (da ne kazem ofucan) pa namazan necim, motor prljav kao kod Lade...neugledan mi je :pardon:
starac vujadin napisao:Citiraj:
Heroj je stavio pausalan podatak jer je nemoguce da auto star 15 godina vozis samo uz redovno odrzavanje.
Kad bi bilo tako onda niko ne bi nit prodavao polovne automobile nit bi iko kupovao nove, vec bi samo menjao ulje, filtere, plocice i vozi tako 2.000.000km (izvinjavam se vlasnicima G2 1.6D ).

Naravno da je moguće.
Daj, budimo ozbiljni ;)
Pa ja sam na 3 godina starom polovnjaku, svake godine imao neku vanrednu popravku a neces je imati na baraci staroj 15 god.
starac vujadin napisao:Izvini što si se našao prozvanim, nije mi to bila namera...U stvarii Duce je rekao: Bolje jedan dan živeti kao lav, nego sto godina kao ovca...šta bi tek rekao na tako nešto.
Da poznata izjava koji su svi do jednog citirali aktori filma "Vidimo se u citulji".
starac vujadin napisao:Ok, so what...
Pa hoces da kazes da su svi ti ljudi budale ili jednostavno nemaju mogucnosti da voze luksuzni sportski auto (nebitno godiste).
Ja za volanom takvih automobila na zapadu uglavnom vidjam jako bogate ljude.
Naime, poznajem coveka sa kojim je saradjivala moja bivsa firma u FR koji ima super ocuvanog Mustanga kabrio iz 60ih u kog je bukvalno zaljubljen ali mu stoji u garazi koja se greje a u dvoristu Touareg i A3 koje vozi svaki dan ;)
Po tvojoj logici on je budala jer ima auto koji obozava a vozi nemacku konfekciju.
starac vujadin napisao:He, ovi deutches fahrer su smešni do bola...pa jel vi milsite da sve što nije made in Germany ne može da prođe Evropu bez problema. Prolazili su ljudi Evropu sa Tomosom BT50 i Fićom, pa nisu stajali nigde. Pa sigurno da bi se radije vozio u Maseratiju 6000km nego sa Mercedesom A ili BMW 1.
Ma moze i pesice...samo je pitanje da li si spreman za tako nesto.
AcaKayak napisao:aDrei, pazi, za auto koji ce auto industrija pamtiti dok je sveta ti si rekao da je pozerski.
Uz svo postovanje prema modelu koji ce pamtiti autoindustrija taj auto itekako moze da bude pozerski ;)
Pozerski u smislu da ga kupi lik koji nema para za nov a dize mu se na takve masine pa ga posle odrzava kod majstor Zileta iza coska, nabavlja delove iz Turske i ubudzuje delove od Lade (bio je slucaj da je shone190 kupio neki S2 kog je prethodni vlasnik tako budzio).

Ako si kolekcionar sa puno love, to je onda potpuno druga prica.

Isto kao i motori...
Uzmi npr Yamahu R1 koju vecina kupuje da bi bili macho muskarci a nemaju pojma da voze taj motor osim da ga razvlace od semafora do semafora (sto zna i neko ko prvi put sedne na motor) i turiraju ispred kafica. Jel to nije pozeraj?

S'druge strane imam dobrog prijatelja koji je veliki zaljublenik u motore i poseduje ih vise komada (R, dva naked-a i jedan tourer) ali R motorom divlja iskljucivo po stazi (zna covek znanje) a posle ga vrati u garazu i po gradu opusteno vozi obican naked koji je dosta slabiji od R-a.
U njegovom slucaju nije pozeraj ali on ce ti isto reci za ove likove koje sam gore naveo.
Poslednja izmena od Floyd u 10 Okt 2012, 22:46, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pa u tome i jeste poenta
Porsche ne kupujes ako vozis puno ili ako nemas drugi auto u kuci pa makar on bio i dosadni A3 TDI.
Ok, znamo to...ali to nije poenta iako je ti namećeš kao poentu.
Uostalom ni boja mi se ne svidja, enterijer je izlizan (da ne kazem ofucan) pa namazan necim, motor prljav kao kod Lade...neugledan mi je
Aha, i nećak od vlasnika je obijao trafike, a njegova sestra ima vanbračno dete...postao si iracionalan u nedostatku argumenata. Kao što rekoh, znam auto.
Daj, budimo ozbiljni
Pa ja sam na 3 godina starom polovnjaku, svake godine imao neku vanrednu popravku a neces je imati na baraci staroj 15 god.
Ja imam drugačija iskustva.
Da poznata izjava koji su svi do jednog citirali aktori filma "Vidimo se u citulji".
Stariji sam od tog filma, a i akteri tog filma su uglavnom vozili BMW i Audi.
Pa hoces da kazes da su svi ti ljudi budale ili jednostavno nemaju mogucnosti da voze luksuzni sportski auto (nebitno godiste).
Ja za volanom takvih automobila na zapadu uglavnom vidjam jako bogate ljude.
Naime, poznajem coveka sa kojim je saradjivala moja bivsa firma u FR koji ima super ocuvanog Mustanga kabrio iz 60ih u kog je bukvalno zaljubljen ali mu stoji u garazi koja se greje a u dvoristu Touareg i A3 koje vozi svaki dan
Po tvojoj logici on je budala jer ima auto koji obozava a vozi nemacku konfekciju.
Ne, ja to nisam rekao...ti interpretiraš nešto što bi možda želeo da sam rekao...pri tome nije korektno da mi stalvjaš u usta da sma vređao nekoga iako to nigde ni u naznakama ne postoji. Hteo sam da kažem da kvantitet ne mora nužno da bude znak kvaliteta.
Ma moze i pesice...samo je pitanje da li si spreman za tako nesto.
Može, ali svakom slučaju je lepše, brže, udobnije i sigurnije u Maseratiju nego u ova tri auta.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da da a pogotovo u 911 ćeš se udobno voziti.

Kad se već pominju poslovice ima i ona 'lako je tuđim ku*cem' gloginje mlatiti. Tj. lako je trošiti imaginarne pare na neke egzibicije a skroz je druga stvar kad imaš te pare i hoćeš da ih potrošiš na auto. Onda ćeš malo teže kupiti novu alfu ili 20 god starog maseratija.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

To si u pravu. No, u ovoj "konkurenciji" se ne bih mislio 2 minuta. Ima drugih opcija od oko 30000 evra gde bih verovatno drugačije uradio i uzeo neki "prizemniji" auto, no sigurno ne nov...ali za to postoji druga tema.

I naravno, da ponovim - sve pišem u svoje ime. I to što sam obrazložio zašto tako mislim i zašto bih tako uradio nije da bih nametao svoje mišljenje nego da se vidi da cela konstrukcija nije ludačka i nije provokacija, iako na prvi pogled tako izgleda, nego ima svoju logiku i račun koju je posle Aca na svom soptvenom autu dodatno pokazao.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

on je obijasnio na primeru da M3 nece nista izgubiti za 2god... sto nije bas realna racunica :mrgreen:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sreca vozis M3, pa znas iz prve ruke :doubleup:
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

znam koliko se taj auto prodavao,znam koliko se slicni automobili tesko prodaju u serbiyu jer imam dosta drugova koji voze auta od po 300-400ps i svaki ode dosta ispod realne cene ili jos gore u nekoj trange frange kombinaciji...
ali oke za 5 god je taj auto izgubio 70k a u naredne 2god ce da mu poraste cena(uz to se ocekuje izlazak novog modela)... msm budimo bar malo realni
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Vratis se na njegov post gde je pisao o ceni, procitas pa se vratis opet ovde i pises ;)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:Ok, znamo to...ali to nije poenta iako je ti namećeš kao poentu.
Ja namecem? :naughty:
Cela prica je pocela kad si ti rekao da pare koje neko potrosi za kupovinu auta "za svaki dan", moze da investira u neku tesku egzotiku.
starac vujadin napisao:Aha, i nećak od vlasnika je obijao trafike, a njegova sestra ima vanbračno dete...postao si iracionalan u nedostatku argumenata. Kao što rekoh, znam auto.
Ok, znas ga...za tebe je dobra kupovina a ja se ne bih ni okrenuo za njim na ulici...sto ljudi sto cudi.
starac vujadin napisao:Stariji sam od tog filma, a i akteri tog filma su uglavnom vozili BMW i Audi.
Bilo je i nekih Porsche-a koliko se secam ali nije ni bitno...
starac vujadin napisao:Ne, ja to nisam rekao...ti interpretiraš nešto što bi možda želeo da sam rekao...pri tome nije korektno da mi stalvjaš u usta da sma vređao nekoga iako to nigde ni u naznakama ne postoji. Hteo sam da kažem da kvantitet ne mora nužno da bude znak kvaliteta.
Pa kako nisi rekao kad si kao alternativu autu C segmenta naveo luksuznu egzotiku :)
NexT napisao:Sreca vozis M3, pa znas iz prve ruke :doubleup:
Next, znamo da ti je Aca drug ali nemoras da palis vatru ;)
M3 kosta puno u eksploataciji...slucajno znam coveka koji je vozio E46 a sad ima 1M ali kao drugi auto.

Nego kad ces ti da uzmes M5 E60 (ili neku Panameru) za limo servis pa da krenes da zaradjujes i na autu? :mrgreen:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

aDrei, sad se lepo izvini kao sto sam ja tebi uradio za izvrtanje tudjih reci. Ja sam lepo napisao da ce me on kostati 11000e za dve godine a ne da cu da zaradim.

To sto su tvoji drugovi nesposobni za prodaju automobila nije moja stvar. Niti je bitan podatak uopste. Moze i Veyron da se proda a ne M3... Ja sam svoj auto od 306ks prodao za par dana... Cisto da znas.

Floyd, ja sam racunicu za svoj auto izneo, ako imas nesto sa cim se ne slazes reci slobodno. Nema potrebe za zapitkivanjem da li ce neko da kupi M5. Iznesi molim te podatke od druga, zivo me zanima na sta je toliko para potrosio :)
Poslednja izmena od AcaKayak u 10 Okt 2012, 23:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Floyd, uzimam Land Rover Defender 60 special edition :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

E60 mi nikad nije bio zelja... Ali jedan http://aspserver.microweb.com.hk/luxury ... e55amg.jpg bi mogao da se nadje :)

Aca je uzeo auto za realno male pare, sa jako malom kilometrazom. Ne znam zasto bi se nesto (pocev od kvacila) sje*alo u narednih 20ak hiljada? Drugo, i da se desi neki kvar, desice se jedan, mozda ni jedan. Neka da 1000 evra za 2 godine na vanredno odrzavanje, to ne vidim kao neku veliku cifru, posto je samo registracija 2000+ evra...
Mislim da je najveci akcenat na tome da se taj auto nece voziti zimi i nece se prelaziti velika kilometraza da bi drasticno otisla cena odrzavanja...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

AcaKayak napisao: Dakle ja sam ovaj auto uzeo u odlicnom stanju za 29.100e.
Mislim da cu ga prodati bar za te pare jer sam ga sada uzeo jeftino.
ja tebe nisam prozivao kao ti mene da bi trebao da ti se izvinjavam...
samo sam rekao da je ovo totalno ne realno za 2 god. (baci malo pogleda na M3 e46 u DE 2005god)
uzeo si ga jeftino upravo iz razloga koji sam naveo...
ADrei napisao:znam koliko se slicni automobili tesko prodaju u serbiyu jer imam dosta drugova koji voze auta od po 300-400ps i svaki ode dosta ispod realne cene ili jos gore u nekoj trange frange kombinaciji...
Poslednja izmena od ADrei u 10 Okt 2012, 23:14, izmenjeno 2 puta ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

AcaKayak napisao:Floyd, ja sam racunicu za svoj auto izneo, ako imas nesto sa cim se ne slazes reci slobodno. Nema potrebe za zapitkivanjem da li ce neko da kupi M5. Iznesi molim te podatke od druga, zivo me zanima na sta je toliko para potrosio :)
Ne sporim ja tvoju racunicu ali nista nemozes znati unapred kad je polovan auto u pitanju...ja sam se npr. sa svakim polovnjakom zeznuo u proceni :pardon:
Opet tvoja prica je sasvim drugacija jer imas (na raspolaganju) jos (cini mi se) dva automobila te ovaj vozis cisto za svoj gust sto je za svaku pohvalu kad vec imas mogucnosti.
A ko i ne bi :pivo:

Ovaj drug zivi u FR i nemogu tacno da ti navedem cifre samo znam da je napomenuo da je skupo...ako te bas zanima, pitacu ga kad ga nahvatam na Skype-u.
Inace da nije skupo, ne vidim jedan razlog zasto bi za svaki dan vozio 120d E87 dok mu je 1M u garazi ;)

p.s. Sa Nextom sam se samo salio ;)
Zna on vrlo dobro sta koliko kosta (kad su automobili u pitanju) ali kad pali vatru ja ga malo zezam :)
Odgovori