grujicd napisao:Ukapirao sam da mi jedan monitor skuplja prašinu, pa sam ga dodao na glavnu konfiguraciju u ofisu:
Razlika između jednog i dva monitora je za mene ogromna, ali nisam do sada osetio da mi fali treći. Videću da li će da mi se primi prošireni setup. Zanimljivo da ne treba nikakva posebna grafička za ovo, integrisana može da pokrene sva tri monitora na 1920x1200 istovremeno. i7-4790 i Gigabyte GA-Z97-D3H ploča. Naravno ovo nije za gaming već za programiranje, zato može integrisana, bitno je samo da nisam morao da dodajem novu karticu za još jedan izlaz.
Edit:
u pitanju su 3x Dell U2412M
Ko jednom predje na 2+ monitora, nikada se vise ne vraca.
Ko jednom predje na veliki monitor vise se ne vraca
Ja ne mogu da smislim da smislim dva monitora, probao sam, uzasno me nervira, pa kad pocnem da trazim misa po ekranima, prelaz sa jednog na drugi...
Ovako iz mog iskustva, 27 monitor je idealno resenje, kad vam treba da imate dva programa jedan pored drugoga dovoljno je veliki da ih lepo rasporedite na po pola ekrana i da sve bude odgovarajuce velicine (kao na sto bi radili na dva ekrana).
Glavna prednost kod više monitora je što je prelako prebacivati prozore sa monitora na monitor (Win+Shift+Levo/Desno), kao i maksimizovati ih tako da zauzmu ceo ekran. Sa jednim većim monitorom je teže raditi takav menadžment prozora, mada postoje rešenja - svojevremeno sam probao neki softver koji pravi "grid" tako da onda imaš šortkat koji prebacuje prozor na neku od predefinisanih pozicija i veličina. Ali mi je to bilo teže i sporije od ovoga.
Ima i veći monitor prednost, za Visual Studio ili Premier bi mi često trebalo više od 24". Mogu oni da se razvuku i na više monitora ali nije to to kao kad je na jednom, a i ako ništa drugo nemaš tu visinu kao na 27" ili 30". Sa druge strane taj od 27" obično košta kao dva od 24" a ipak daje dosta manje korisnog prostora.
grujicd napisao:Ukapirao sam da mi jedan monitor skuplja prašinu, pa sam ga dodao na glavnu konfiguraciju u ofisu:
Razlika između jednog i dva monitora je za mene ogromna, ali nisam do sada osetio da mi fali treći. Videću da li će da mi se primi prošireni setup. Zanimljivo da ne treba nikakva posebna grafička za ovo, integrisana može da pokrene sva tri monitora na 1920x1200 istovremeno. i7-4790 i Gigabyte GA-Z97-D3H ploča. Naravno ovo nije za gaming već za programiranje, zato može integrisana, bitno je samo da nisam morao da dodajem novu karticu za još jedan izlaz.
Edit:
u pitanju su 3x Dell U2412M
Ko jednom predje na 2+ monitora, nikada se vise ne vraca.
Ko jednom predje na 2x27, taj se vise ne vraca
Ko jednom predje na veliki monitor vise se ne vraca
Ja ne mogu da smislim da smislim dva monitora, probao sam, uzasno me nervira, pa kad pocnem da trazim misa po ekranima, prelaz sa jednog na drugi...
Ovako iz mog iskustva, 27 monitor je idealno resenje, kad vam treba da imate dva programa jedan pored drugoga dovoljno je veliki da ih lepo rasporedite na po pola ekrana i da sve bude odgovarajuce velicine (kao na sto bi radili na dva ekrana).
I pola stvari nema za njega tower i slicni programi
I da hocu ne mogu da ga koristim
Dusane cime se bavis kad mozes apple da koristis
on je za blogere u principu ne znam profesiju koja ga koristi bez smetnje osim lekara mozda za izvestaje
Dobro salim se malo ali autocad nisu imali a ni 3ds.
Jos uvek za moj posao nemoguce je raditi u os u i apole u osim za sminkeraj. Prosto nema svih programa.
Hardverski isto lap top nema sa i7 hq 4 jezgra procesorom samo sa i7 U a to su dva jezgra. Slabiji su od win najacih i to debelooo