Ji 4Tze napisao:pa ok, više je kontra veganskoj ishrani koju propagiraš na forumu
ne propagiram nego samo opravdavam one koji su se odlućili da budu vegani. siguran sam da je njihov izbor najbolji.
voleo bih da i ja mogu ali ne mogu...za sada.
jutarnji i večernji obroci su mi veganski a između đene-đene
a ono prase, pa prase je palo za uskrs, to je tradicija
tako je i za božić
posle dugotrajnog čišćenja mora čovek malo da se počasti
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Au al si se ti pogubio u ovoj priči
Od mesa valjda znaš i sam da se čovek ne goji, niti ćeš pokvariti bilo šta što si radio pre toga.
Obroci ne mogu da budu veganski ako je to drugo đene-đene, to je raznovrsna ishrana
Boringly average, but also perfect for school run mums
prijatelju, da se od mesa ne goji te priče okači mački o rep...probao i video na svojoj koži.
znaš od ćega se ne goji? od malo jedenja.
a znaš od čega se mršavi ako si ipak ugojen? od gladovanja. to je aksiom. ko misli da može drugačije ostaće debeo do kraja života. tačka.
izraz veganski obrok sam upotrebio da bi razlikovao od vegeterijanskog ili nekog drugog obroka. znači, sirovo, nekuvano, bez namirnica životinjskog porekla.
inače da, ishrana mi je veoma raznovrsna i ujednačena.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Vrlo je diskutabilno da li meso goji.
Ako uzmemo umerenu kolicinu pileceg belog sa grila, to sigurno nece da goji.
Ali ako uzmemo masnu svinjetinu sa sve kozurom, krckanu u nekom ulju, pa jos neumerena kolicina... itekako ce da goji.
Kao sto nije ni svaka riba ista kad neko kaze "jedem ribu na dijeti".
Ako pojedes grilovanu pastrmku ili tovljenog sarana ili soma pohovanog pa spremljenog na talandari u ulju, naravno da to nema veze jedno sa drugim.
Kao ni kod piletine sto nije isto jedes li grilovano belo meso, ili batak sa kozurom.
A da ne pominjemo tek mesne preradjevine ako neko i to uzima pod meso...
Moj zakljucak je da meso ne goji ali samo pod uslovom da se bira koje meso, na koji nacin spremljeno i naravno umerena kolicina.
Pa zavisi o kojoj temi pricamo. Gojenje podrazumeva visak kg, ako vecinu kcal spucas u uh i mastima, ali u kalorijskom deficitu ili na odrzavanju opet neces imati visak kg, ali ce kompozicija tela biti losija, kao vecina danas, skinny fat, relativno normalan izgled u garderobi, malo sala na karakteristicnim mestima, ali nista previse.
Ljudi misle da meso, cokolada, torte i slicne stvari goje zato sto su visoko kalorijske namirnice i onda se lako ode u ofsajd, pa misle da goji kozura, ali ne goji kozura, nego taj suficit do kog su dosli s malo vise kozure i kolaca.
Da, ali je problem sto ces pojesti istu kolicinu pileceg belog na grilu i svinjetine sa kozurom spremljeno u ulju, i onda ce neko reci da meso goji a neko da meso ne goji.
Onaj koji je pojeo 300g piletine nece imati problem da ostane u kaloriskom suficitu, dok onaj koji je pojeo 300g pomenute svinjetine i bes ostalih obroka vec je u problemu.
I onda je mnogo lakse prvo u osnovi izdvojiti namernice koje narodski receno goje, a ustvari imaju takav sastav da ce i u manjim kolicinama naraviti problem sa kaloriskim suficitom koji se nece moci odrzati tokom celog dana ako moraju da se uklope svi obroci.
I onda takve namernice jednostavno stavis na crnu listu kao namernice koje goje.