Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Novi Sad

Post od DukeNS »

Kabal napisao: 25 Okt 2020, 15:33 Gde bila Radnicka 2, Gradska uprava za urbanizam, skoro su je sravnili i evo pre neki dan prodali plac, ogroman je. Valjda moze zauzetost 100%!

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Da, bice 100% zauzetost placa. Stvarno sramota!

Jedan komentar sa 021:

“ Ruka bi se osušila nekom od investitora koji su se basnoslovno obogatili masakriranjem Novog Sada da kupi ovako neku parcelu, pretvori je u park i takvu pokloni sugradjanima. Ne! Samo daj još, još, još...”
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zadnja recenica je tu objasnila sve, jedina ali jedina vrednost je novac, ne postoji apsolutno nista vise...Svinjac od grada napravljen, zauvek.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ne vidim poentu čemu vaše čudjenje?
Investitor kupuje gradjevinski plac , sve legalno i jasno, da zaradi pare za sebe. Boli ga briga za javno dobro itd., o tome treba da misli neko drugi.
Svi hoće stan u gradu, svi hoće lux život. Cene su nekad bile 800-900eur i investitori čekaju mesecima da prodaju. Sad je cena duplo toliko, a investitori prodaju sve odmah. Pa čekaj onda, ko je tu lud?

City prodaje sve što započne, svaka zgrada im je po 200eur/m² skuplja od prethodne. A narod navalio i traži još i još. Izguraće Radničku na preko 2000eura/m².
Kome je do prirode, zeleniša itd.,može da ide u Gložan ili Gardinovce.

Tako je kako je.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Upravo. Urbanisticki plan treba da sprovodi uprava grada, te da ne dozvoljava sve od parcela da se proda i ako se proda sta i kako moze da se gradi na istoj. Investor samo gleda da zaradi i to mu je namena.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Skolski krece da radi preko puta parkinga na Sajmu, kaze da pocetna nece biti ispod 1600.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ako je izbor pao na novogradnju i, sa druge strane, placeve koji su decenijama pod korovom, propale firme iz perioda socijalizma sa gomilama otpada, razne barake napravljene pre 50 godina kao privremeno resenje itd, biram novogradnju. Npr. Neimar kod mosta Slobode, brodogradiliste, kineska cetvrt, NS porcelan, Niva... Za tim treba zaliti? Da ce se praviti parkovi i kulturni centri gde god ima tako nesto, nije realno, a nisu ni ljudi, ako cemo biti iskreni, toliki ljubitelji ni prirode, ni kulture koliko pricaju. Sad, gradi Galens, ovaj i onaj... Sta da se radi? Kod njih su pare i gubljenje je energije i vremena oko toga polemisati.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mozda neko nije ljubitelj prirode koliko prica, ali koliko nas bi radije zivelo u planski gradjenim naseljima tipa Liman, NNaselje i slicno nego u betonskim mastodontima koji su napravljeni od Grbavice, Detelinare, bez parkinga,ikakvog zelenila, parkova, igralista, itd...Zna se naravno sve to kako bi trebalo da se radi, ali para vrti gde burgija nece. Slazem se da razna rugla treba sanirati, ali na zalost sve to ne ide na poboljsanje standarda nego za ekstremnim profitima pojedinaca koje bas briga i za NS i BG i bilo sta...sto je najgore sad se narusavaju i delovi gde je nekad postajala harmonija, tj. delovi sa individualnim porodicnim zgradama, svasta se tu zida i potpuna je disproporcija. A ocigledno nema ni ideje ni plana, a ni ljudi koji se razumeju, bar ne na rukovodecim mestima. To je neko moje vidjenje posle dosta proputovanih drzava najvise u Evropi, ali i sire.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja se vise fokusiram na konkretne lokacije o kojima je bilo reci. Dakle, poslovna ili stambena zgrada umesto smecista ili dzungle u gradskoj zoni - da. Zgrade tj. zgradice u ulicama gde su nekad bile porodicne kuce, bez trotoara, zelenila i parkinga - ne. Nije sve crno-belo. Inace je daleko veci nered sa novogradnjom bio pocetkom dvehiljaditih. Od nelegalne gradnje, necistih imovinskih odnosa, visestrukih prodaja istog stana itd. Tada su investitori bez ikakvog iskustva u gradjevini i dinara u dzepu zidali zgrade i zato danas imamo situaciju da zgrade nemaju gradsko grejanje, da su poluzavrsene, da grad nije odradio parterno uredjenje i, iznad svega, da su katastrofalnog kvaliteta, od poda do plafona. Ovaj trend posmatram kao nesto sto je nezaustavljivo i prirodno, a i kada imam nesto protiv, ne dobijam nista time da ostavim komentar na 021 o Dodiku, Galensu, Karinu... Nista ne dobijam time, osim sto imam manje vremena da gledam svoja posla.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Ja sam sad kupio stan u novogradnji i nikad vise. Boga pitaj kad ce srediti ulicicu ispred, nazalost imao sam priliku da vidim na sta to lici kad padne kisa. Da ne pricam o raznoraznim javno-komunalnim zajebancijama. Ako sam dobro skontao zenu iz te gradjevinske firme, treba da se krene sa jos jednom zgradom pored, zbog toga valjda nije uradjena fasada na jednom cosku. Slikacu ja to sve cim se krene sa useljenjem. Parkinga nema nesto mnogo, ne verujem ni da ce biti i to je pokolj u najavi. Vec je jedan napusteni bugarin zauzeo mesto koje nije zonirano, i tu stoji mesecima.

danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Post od danijel00 »

Jesu gamad ostavili go zid ili u lepku makar?

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Using Tapatalk
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Vidi se cigla sa te strane.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sloba napisao: 26 Okt 2020, 16:21 Ja se vise fokusiram na konkretne lokacije o kojima je bilo reci. Dakle, poslovna ili stambena zgrada umesto smecista ili dzungle u gradskoj zoni - da. Zgrade tj. zgradice u ulicama gde su nekad bile porodicne kuce, bez trotoara, zelenila i parkinga - ne. Nije sve crno-belo. Inace je daleko veci nered sa novogradnjom bio pocetkom dvehiljaditih. Od nelegalne gradnje, necistih imovinskih odnosa, visestrukih prodaja istog stana itd. Tada su investitori bez ikakvog iskustva u gradjevini i dinara u dzepu zidali zgrade i zato danas imamo situaciju da zgrade nemaju gradsko grejanje, da su poluzavrsene, da grad nije odradio parterno uredjenje i, iznad svega, da su katastrofalnog kvaliteta, od poda do plafona. Ovaj trend posmatram kao nesto sto je nezaustavljivo i prirodno, a i kada imam nesto protiv, ne dobijam nista time da ostavim komentar na 021 o Dodiku, Galensu, Karinu... Nista ne dobijam time, osim sto imam manje vremena da gledam svoja posla.
Slazem se. Ima pozitivnih pomaka koje si naveo, ali je i dalje sve to po meni na kriminalno niskom nivou. Mozda jednog lepog dana to dostigne neki evropski nivo, ali sigurno je da se nece rusiti ovo do sada napravljeno. Zivim silom prilika zbog korona cirkusa u Segedinu i stvarno sam toliko prijatno iznenadjen uredjenjem grada koji je tipa 150-200k stanovnika. Uredno, cisto, zelenilo odrzavano, sve autobuske stanice citave, grafita minimalno, svi pruzni prelazi sredjeni i rampe u funkciji, putevi obelezeni, igralista neostecena, nema parkiranja samo malo u desnoj traci sa sva 4 zmigavca, ovo sad onako sto mi je palo napamet na brzinu, a tu sam par meseci samo. Neki dan gledam, farbaju bandere i gelendere na mostovima. Pa kad se to radi recimo u NS, jednom se napravi i dok ne otpadne ili neko pogine/povredi se nista...Nije ovde bogatstvo, izobilje, naprotiv, Madjarska je ekonomski jedna od slabijih EU clanica, ali se vidi da sa nekim navikama i uredjenjem moze bitno (bar sto se mene tice) podici nivo stanovanja.
Evo primer, mozda nevezan, ali jeste NS i jedna od "elitnih" ulica. Kupio novi vlasnik plac, srusio staru kucu. Sve ograde su naravno u liniji, ali je geometar "otkrio" da u stvari to nije stvarna linija, i da moze da se izadje jos pola metra u trotoar, jer je u stvari deo trotoara svima 50 cm u placu. I baja naravno pomeri kapiju da strci 50 cm od svih ostalih. Bilo bi bolje da je to reseno na nacin da ograde i dalje ostanu u liniji, jer sad jedna od 30 ograda strci. Eto problema u raju...Skrnavstina par ekselans. Sto je najgore, ulica je komplet renovirana pre godinu dana, trotoari, asfalt, instalacije sve. Usput budi receno, od ulice pune zelenila su napravili suvi beton, sa kao mestimicno trakicama zemlje koje sluze za iseravanje kerova i parkiranje automobila i posledicno kaljuge kao na nekoj selendri. I tu ljudi daju tipa 200k ili slicnu sumu za plac od 600 kvadrata.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Zna li neko šta se gradi na potezu između Kaćke i Temerinske petlje,malo ukoso preko auto puta u odnosu na Lesninu?

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Još jedan izlaz sa auto puta.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Taj može samo da vodi direktno na smetlište ,ne vidim potrebu za bilo kojim drugim pravcem kad već postoje svi potrebni izlazi.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Odgovori