Automatik vs Manuelni - lični afiniteti

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Re: Automatik vs Manuelni - lični afiniteti

Post od YUgisa »

Pogledao sam ove snimke i ne kontam, sta je kontretno problem, skinuti ruku sa volana i presaltati 2 puta u 30s? Uz to cak treba i nogom stisnuti kvacilo... :dobarvic:

Ja nisam pitao nista sarkasticno, interesovalo me kako se to bolje uziva u voznji sa automatikom? Ako se kruzinguje ili sta vec ljudi rade i kako to zovu, ubacis u odgovarajuci stepen prenosa i prosto odrzavas odgovarajucu brzinu za neka manja usporenja ili ubrzanja nije nikakav problem odraditi u tom stepenu prenosa jer svakako nije potrebna hitrost a ako jurcas onda lepo saltas brzine, valjda je u jurcanju fora da budes "povezan" sa autom...

Licno ja sticem dojam da su ljubitelji automatika ljudi koji vole da rade vise stvari odjednom umesto da se posvete jednoj stvari... Verovatno vam ta ruka treba za cackanje radija, klime, telefona, zenske i ostalo, nemam pojma kakvu sve tehnologiju sad ubacuju, dok meni sem volana i menjaca (normalno papucica i to sve tri) vise nista ne treba sem eventualno podizaca da spustim i dignem prozore... Sve osobe koje su me vozile u automatici su stalno nesto cackale, te prebacuje iz ovakvog u ovakav mod, te cacka radio, ni jedna pesma ne ode do kraja, svaka treca se preskace, te pojacava te snizava zvuk i slicno... Mozda je to nekom uzitak, meni nije... Imam rodjaka u Nemackoj, on vozi automatika, on apsolutno nikad ne drzi obe ruke na volanu. Sem ako nece da mi pokaze kako moze da lansira auto iz mesta, onda stavi dve ruke na volan i nakon toga neprestalno nesto cacka i podesava a normalno ima sta jer vozi skoro uvek BMW sa top opremom...

Znam da ce se sad svi javiti i reci ja tako nesto nikad ne radim i tamo vamo ali nije me briga :loool:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Rucicu manuelnog menjaca u benzincu sa 300+ ks i zadnjom vucom ne moze da zameni automatik. Isto tako manuelac ne moze da zameni automatika u A6 3.0TDI u gradskoj guzvi :mrgreen:

Salu na stranu, automatik jeste brzi, ima mogucnost 'manuelnog' moda, ali opet, sam pokret ruke i leve noge ne moze nista da zameni, a neko uziva u tome i potpunoj kontroli koju obezbedjuje manuelni menjac.
Korisnikov avatar
marianv
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 21:24

Post od marianv »

:plusone:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ovaj ga sa automatom salta jako brzo u manuelnom modu. Stvarno svaka cast ZF-u na ovom 8 brzincu. https://www.youtube.com/watch?feature=p ... w84#t=1480
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Automatik vs Manuelni - lični afiniteti

Post od Floyd »

Problem je sto ljudi koji nemaju ozbiljnija iskustva sa dobrim automatikom, pljuju isti i tese sebe nekim uzivanjem sa manuelcem.

Znam, znam... i ja sam to radio dok nisam shvatio. Zato ovo i pisem ;)
dragvorl napisao:Ovaj ga sa automatom salta jako brzo u manuelnom modu. Stvarno svaka cast ZF-u na ovom 8 brzincu. https://www.youtube.com/watch?feature=p ... w84#t=1480
Nisam znao da i Ghibli ima ZF8... to mu je jos jedan plus :doubleup:

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sigurno je uživanje automatik, pa tempomat, a vrhunac uživanja je kad sediš pozadi.

Daj ne zajebavajte, koji vam je? Slažem se da je uživanje subjektivno i da može da se uživa u svakom vidu vožnje, ali prava stvar je da se neprekidno nešto čačka dok se vozi. Ako samo vrtiš volan kao igricu da igraš, to je sviranje onoj stvari.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Eh, pa sta bi rekli soferi od pre 40 i da ne kazem 80 godina, kada si manuelno podesavao sauh, pretpaljenje, palio fenjere, kurblao rucno, itd, itd, ovo sad je kao nemi film :kezo: . Svako vreme nosi svoje breme i jednostavno neke operacije ce nestati iz upotrebe. Pa nije valjda da su 95+% vozaca Lamba i Ferrarija pozeri, sonje i nesposobnjakovici, pa su toliko birali taj Playstation menjac da su pure driving pleasure manuelac fabrike izbacile iz upotrebe.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Ja dajem glas da jesu.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

I ja takodje, vecina takvih automobila kupuju ljudi koji ih drze za ukras ili da bi bili vidjeni a ne radi iskoriscavanja pravih potencijala auta...
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Znaci 2% vozaca tih auta su pravi sto bi se reklo znalci, jel tako? Vrlo interesantno. Doduse Porsche, Corvette i BMW M je i dalje maskulinum, ali recimo Nissan GTR je isto za sonje. Pihh. :kezo: E sad, da su pravi drajveri trazili bi i manuelni sauh, da se izbaci klima i servo volan pod obavezno, to je za pozere i cica mace.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Automatik vs Manuelni - lični afiniteti

Post od swemir »

Pravi muskarci voze f40 i to je znanje a ne neke pozerake automatic elektric ferrarije sa masazom srednje kicme...

Tad su ferari kupovali ljubitelji danas ima i pozera...automatic je to omogucio i zelje fabrika za sve vecim profitima i sirem spektru kupaca i kupacica
:mrgreen:

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Automatik je za zene i invalide, zato u Arabiji i po USA samo zene i invalidi teraju kola. :kezo:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Ma najbolje da u njih jos ugrade automatskog pilota i uzitak sportske voznje zagarantovan.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma najbolje je da pocupamo svu modernu tehnologiju i svu sminku iz auta. Ostavimo samo jedno sediste motor od 200 ks koji se pali na kurblu i menjac... uzivanje u voznji ce biti zagarantovano :kezo:

Neki od vas su previse gledali F&F :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nidza napisao:Sali prava stvar je da se neprekidno nešto čačka dok se vozi. Ako samo vrtiš volan kao igricu da igraš, to je sviranje onoj stvari.

Tapatalk Pro
Onda neki skroman oldtimer ispade vrhunac prave stvari jer ima svasta da cackas. Sve je manuelno a za volan trebaju misici.
Jos ako su i kocnice cista mehanika bez pomocnika u vidu serva eto zabave i za noge.

Manuelni menjac sa 4 brzine dodatno pomaze mogucnosti da se vise uziva u saltanju.

Jugo 45, prava stvar za uzivanje u voznji, Hvala, ne za mene.
Odgovori