Nisam u Vojvodini, sa juzne strane Dunava sam

, plus zivim u slepoj ulici gde zimi bez dobrih guma , a cesto i lanaca ne moze da se izadje, jer ima fin uspon.
Zato je i uzet auto sa 4drive gde u kombinaciji sa zimskim gumama nece trebati lanci ni u kom slucaju, sem imati u gepeku za svaki slucaj.
ljubitelj napisao: 08 Nov 2017, 09:05
Samo kazem da u opstem slucaju nije svejedno i da zavisi od auta do auta pa se treba drzati fabricke preporuke.
Slazem se, zato se i drzim fabricke preporuke za model auta koji imam i najuza koju mogu da stavim je 225/55/17 .
carov2 napisao: 08 Nov 2017, 07:56
Našao sam ti.
225/55 r17 riken...
Koštaju ravno 300e, ali tebi ih dajem za 400e.
Nadjoh i ja nocas za 228e iste te, samo sto te ne mozes da kupis u Austriji

U premium segmentu guma cene su kakve rekoh.
Pa majka mu stara valjda kao gastarbajter necu u selu da se brukam i vozim domacu gumu, a i ti vozis Alpin

, nije u redu

Ali dobro u krajnjem slucaju kao i vecina nasih preko, dignucu kredit pa cemo da uzmemo sve na kredit, ceo zivot na kredu i to je to, ali bicemo prvi u selu !
Salu na stranu , u 17'' se i da naci po nesto ovako jeftino, ali u 18'' je bruka skupo, plus sto ovi trecerazredni proizvodjaci i ne rade u 225/50/18 .
Heinz napisao: 08 Nov 2017, 08:47
Mene sad zanima kako nije bila dobra kombinacija guma i felni, šta se tu desilo?
Ako nije za javnost, i to je ok.
U principu nema sta da krijem, nego nisam hteo da zamaram auditorijum.
Desilo se da sa balansom nesto nije ok i da nismo uspeli da ih doteramo da ne tresu. Felne jesu nizerazredne ali kazu da su ok, a gume bile dunlop wsp5 .
Na masini sve pokaze ok dok na autu pri brzini 135km/h trese dovoljno jako da se okom primeti kako naslon suvozackog sedista vibrira jedno 5mm u ritmu te vibracije, i oseti se u celom autu.
Vulkanizer gde je uradjeno je 60km od mene , trosim svoje i njegovo vreme, 3x sam isao , gume 2x prepakovane , 4-5x kontrolisane na masini i bez promene.
Ostalo je da se probaju druge gume na onim felnama da bi se utvrdilo da li su gume ili felne u problemu medjutim to je trazilo i 4ti odlazak u momentu kada
je kod njih strahovita guzva i na njihov predlog vracen mi je novac posto bi resavanje problema trazilo jos puno vremena i rada oko prepakivanja i kombinovanja.
Ona kombinacija mi se bas svidjala , felne jesu kineske ali prelepe, sad trazim da odradim negde blize medjutim iskreno se plasim ako uzmem opet komplet gume+felne i desi se da nesto nije ok sto dolazim u isti problem.
Zato sam mislio da uzmem ovaj put samo gume i montiram umesto letnjih na moje postojece 18'' felne jer time znam da su felne perfekt i ako nesto ne valja mogu biti samo gume problem ali kada sam video ponudu i cenu nesto mi se ne mili.
Recimo Hankook 225/50/18 je 175e dok u 225/55/17 115e. Na 4 tocka razlika je 240eura + montaza na 18'' felnama. Nove 17'' alu felne su 400-600e, polovne 200-300e.
Matematika kaze da se nikako ne isplati ici na 18''.