Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od jaksa »

nikaragva napisao: Jel postoji neka statistika sta je suficitarno, a sta deficitarno od visoko obrazovnog kadra?

)
Sve nešto mislim, nema toga niti će više biti.
Završiš nešto i skačeš u baru/more , neko ispliva i pliva a neko i ne.

Bez zajebavanja, u ovom odvratnom sistemu u kojem smo nema više nikakvih garancija.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Day Walker »

NexT napisao:Samo cu reci 8. mart :rofl: :rofl: :rofl:
Sto gde ides?
Ja nigde :rofl:

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

jaksa napisao:
nikaragva napisao:

Bez zajebavanja, u ovom odvratnom sistemu u kojem smo nema više nikakvih garancija.

Naravno da nema. Od ljudi koje poznajem njih pun k*rac je otislo: lekari-Norveska, Danska, Nemacka, ETF-ovci-Nemacka, neke drugarice u Katar, Dubai i Abu Dabi kao stjuardese, gradjevinci-Nemacka, Holandija, Geolozi-Ceska itd. itd da ne nabrajam mogao bih do sutra.

Drugarica, Oligofrenolog, najbolja u klasi, prosek 9.93, zavrsene master i doktorske studije u trajanju od 3 godine u roku, jos jedan master na FPN-u, objavljeno dosta radova iz njene oblasti, sad brani disertaciju (u naredne dve godine) mozda izgubi posao asistenta na fakultetu, jer joj istice 6 godina kako radi kao asistent, a fakultet je tera da PONOVO upise doktorske koje je vec zavrsila da plati, da bi mogla da ostane na fakultetu kao asistent?!

Kaze, pali za Banjaluku ako se to desi, jer se tamo otimaju za njih sa Faspera, ima ih vrlo malo a potrebni su im Logopedei, Fonopedi, Oligofrenolozi itd... Plate duple u odnosu na ovu zabokrecinu...

Jedino ja mamlaz kada su svi odlazili, ja necu, volim ovu usranu i ponizenu Srbiju kakvu takvu, ali sad kad imam dete i porodicu shvatam da je "nostalgija zaista bolje resenje."
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Paaaa... ne opravdavam postupak, ali smorila se deca za medalju. "Antigona" je bas stivo za prvi razred srednje skole... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Secam se "Antigone" i secam se sa kolikom mukom sam citao to sta*e kao srednjoskolac. Yup, bila mi je nevidjeno sra*e i verujem da bi mi i sada bila... Stoga, slazem se sa Delijom, ali opet znam da kolikogod sam mrzeo Antigonu i lektiru uopste, toliko nisam prvo smeo, a drugo zeleo da budem prost ili bezobrazan kao ovi srednjoskolci. Niti je iko od nas smeo u razredu a svi smo mrzeli odreda tu lektiru...
Mozda je to sto nisam smeo i zeleo izazvano time sto sam znao da cu prvo da dobijem keca u dnevnik, pa onda ukor, pa onda batine kod kucje. Da ima dovoljno batina kod kucje (ili bilo kakvih sankcija, ne mora batina, iako su one najbanalnije i kao takve najrazumljivije usijanim glavama kakva sam i sam bio), ne bi bilo toliko bezobrazne dece, toliko sponzorusa, kriminalaca i toliko fanova Cece, Legije i Kristijana Golubovica.

Ajde sad, cekam Natasu Kandic ili Sonju Biserko da pridikuje kako batine nisu dobre... Danas roditelji umesto da grde svoju decu i uce ih sta je dobro, oni staju na njihovu stranu i kada rade lose stvari, misleci valjda da ce tako biti bolji roditelji.

HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ne znam... meni su i "Antigona" i "Romeo i Julija" bili zanimljivi za čitanje. :) U pozorištu nisam gledao.

Mnogo su mi veći smor bili neki preobimni romani. "Anu Karenjinu" nisam pročitao, "Rat i mir" da ne pominjem... Tolstoj smarač. :D S druge strane, Dostojevski je takav genijalni poznavalac ljudskog uma, da je pravo uživanje čitati sve što je napisao.

Mislim da je greška što su učenike tehničke škole uopšte vodili u pozorište... to njih verovatno ni najmanje ne zanima. Ko želi šire i "klasično" obrazovanje, taj obično upiše gimnaziju.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Sad sam cuo kako su tri devojcice srusile nekog decaka u skoli i isutale ga, pocepale ko svinja masan dzak. Prvi razred osnovne :)
Da su znale da ce dobiti batine kuci zbog takvih stvari, tesko da bi to radile.

Zna se u moje vreme ko su bili propaliteti i tukadzije vecite u skoli. Samo oni koji na neki nacin nisu imali kontrolu kuci: deca razvedenih roditelja, deca roditelja alkoholicara, deca iz doma, i sl. Nije vazilo u oba smera, samo u jednom. Doduse bilo je i izuzetaka, da deca normalnih roditelja opet budu neki delikventi.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

snork napisao: Mislim da je greška što su učenike tehničke škole uopšte vodili u pozorište... to njih verovatno ni najmanje ne zanima. Ko želi šire i "klasično" obrazovanje, taj obično upiše gimnaziju.
Mnogo oni znaju sta hoce i sta im treba. Velika vecina ljudi u tom periodu ne zna nos da izduva, a ne nesto drugo. Ljudi nisu sigurni u sta ulaze ni kada fakultet biraju, a ne skolu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Deca moraju dobiti batine makar jednom u zivotu, cisto da im das do znanja da postoji i taj vid kazne da bi posle mogao efektivno da im pretis istim. Izjave tipa "decu nikad ne smete tuci, sve se resava razgovorom" sam obicno slusao od ljudi koji nemaju decu, ili imaju decu koja se svima penju na glavu, ili umesto dece imaju psa sa kojim imaju bolestan roditeljski odnos itd. Nikad mi niko normalan to nije izgovorio.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rakhil napisao: Izjave tipa "decu nikad ne smete tuci, sve se resava razgovorom" sam obicno slusao od ljudi koji nemaju decu, ili imaju decu koja se svima penju na glavu,
Poznajem jedan konkretan primer. Izgovor je ko tuce decu taj nema strpljenja. A pre ce biti da se nema strpljenja pa se pusta da se penje na glavu, a najjace je odneti ih kod babe i dede da se njima penje na glavu, onda sledi predah u pauzama dranja. :ccc:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pda, upravo isto iskustvo imam i ja :)

Mene su makljali kao magarca, pa eto sta mi fali :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bar si manje nervirao roditelje nego da te nisu tukli. :kezo:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Sve je vise roditelja koji su stasavali u ona nesrecna vremena i osakaceni su duhovno i mentalno za ceo zivot, pa se to neminovno prelije i na decu. Ja bas ne volim da vidim decu koja prave haos na javnom mestu sa izgovorom da su mali. I moje cerke su malene pa se lepo ponasaju i znaju neke najosnovnije stvari.

Pre nekog vremena, ja dolazim u vrtic i krenem da presvlacim dete kad dolazi mlada majka sa svojom cerkom. Kako nas je videla, uperi prst u Teodoru i pita cerku: "Jel te ova devojcica bije?" Cerka odmahne glavom, a ova kaze "da mi je pokazes posle". Ja ostao zbunjen, reko sta ona misli da resava na taj nacin. nekoliko dana kasnije, ista majka presvlaci cerku i kaze joj: "reci ti vaspitacici da cu ja da je prebijem ako ti nesto nesto, jesi cula". TO dete nema puno sanse da odraste u civilizovano ljudsko bice, bar po mom misljenju. Dok ja detetu pretim da ce vaspitacica da se ljuti na nju ako zakasni, ova daje svom detetu blanko odobrenje da pravi sranja jer ce mama da bije ako joj se nesto ne svidja...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne znam zaista kako bih reagovao da moje dete bude zrtva maltretiranja dece nekog pink-grand-90te-turbo manijaka.

Ako bih bas prsao, mislim da bih izmlatio roditelje. Kada oni nisu uspeli da vaspitaju decu, prevaspitacu ja njih, pa kom opanci ... :D
Odgovori