Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od crni »

ma da, a te tablete i prah pravi baba mica pa sve začini sa maslačkom iz hilandara :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Da li je moguce da si toliko ogranicen? :pardon:
Poslednja izmena od Delija u 13 Maj 2016, 13:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

a od čega tebi baba sa Homolja pravi one energetske kuglice što rokaš? :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Kao terasa.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ko litar mleka.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

@delija
a da li je moguće da si ti toliko glup? a da, ti si ganci, moguće je :kezo:
@ostali
ova rasprava ko šta jede i radi nema nikakvog smisla
ko voli da se pegla hemijom neka se roka, libo me racku...shvatiće kad izađu iz puberteta
ja ću i dalje nastaviti (neću nikad ni prekidati) sa raznovrsnom, izbalansiranom hranom, smanjujući učešće prerađevina a povećavajući učešće prirode. to mi donosi sjajne rezultate, naravno za rekreativca, i mogu samo svu hemiju ovog sveta da nabijem na onu stvar.
e tako...
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ček, al stvarno, kakve su ti te energetske kuglice?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

AcaKayak napisao:
Martin napisao:
Sh@rance napisao:
grujicd napisao:Znaš ono kad jedeš hleba i slanine, a slanina sva mesnata pa moraš hleb dodatno da namažeš mašću da bi bolje klizilo. E ta mast ti je suplement :)
Apropo priče za suplemente. Moj otac je 48. godište ceo svoj život se bavio sportom tačnije kajakom, bio je odličan kajakaš kao i njegov rođeni brat, čak šta više čovek od skoro 70 godina svaki dan je u teretani sa decom kajakašima vežba i svakodnevno vozi bicikl. Veslao je sa poznatim imenima iz sveta Kajaka i poznat je kod starijih kajakaša. Jedan je od osnivača Kajak Kanu Kluba Zabrežje kod Obrenovca i do pre neku godinu bio je u Disciplinskoj komisiji Kajakaškog saveza Srbije. Čovek koji je ceo svoj život posvetio Kajaku. Sve svoje uspehe kao i cela ta generacija postigla je isključivo radom i ishranom. Ja sam počeo da veslam u svojoj 6. godini života do svoje 19. dok nisam otišao u vojsku, i učen sam i treniran od strane moga oca. Otac mi je do skoro bio predsednik kajakškog kluba, hteo je da napravi promene u klubu i doveo mlade i ambiciozne trenere koji su tokom svoje karijere koristili suplemente, a moj otac nema pojma šta je to :D Kada je video da su sa njihovim dolaskom deca počela da piju neke čudne tablete ovaj poi**i i na jednoj sednici se žestoko posvađaju gde je moj otac zauvek napustio Kajak klub. Kaže meni ćale na sve to mamicu im j***m počeli da drogiraju decu daju ime neke tablete da piju :D
Bravo za ćaleta!!!
Danas se u "takmičarskom" kajaku postižu takva vremena koje priroda ne može dostići. Takav je svetski trend i ako se teži rezultatima, neophodno je koristiti neke dodatke (ili kako ja volim da ih nazovem - hemija).

I korišćenje dodataka je opravdano za nekog ko se profesionalno bavi time, ko zaradjuje za život, za stipendiju ili teži ka tome - vrhunskim rezultatima.

Mi ovde pričamo uglavnom o rekreativnom bavljenju sportom ismatram da je taj neki prirodni put (ishrana, normalan život, odmor, bez dodataka....) sasvim dovoljan. :doubleup:
Postizu se rezultati bolji nego ranije jer je ukinut limit sirine camca u promenjen je oblik vesla i to skida 10 sekundi na 1000.

Nemoj pricati tako bezveze, posto suplementi kao sto su protein i slicni su 100% priroda.

Nijedan kajakas nije pao na dopingu iz bilo cega sto se bode u venu, dupe itd.

Samo u okviru nase reprezentacije se uradi godisnje preko 50 kontrola, tako da i ne vezano sto ih znam sve licno, niko nista ne uzima nedozvoljeno.

S obzirom da uzimaju medalje redovno, verovatno su i ostali cisti.

Nije kajak sport u kom ima nekome da se gleda kroz prste ili tako nesto.

Kajakasi iz tvog vremena su bili amateri naspram ovoga sada, veslali ste 5 meseci godisnje i imali trenere koji ne znaju sta je mlecna kiselina.
Aco, spusti malo loptu kada razgovaras sa nekim, a narocito na forumu. Nije kulturno biti toliko "direktan" sa nekim koga ne poznajes. :thumbup:

Ne pričam bezveze, znam šta je kajak (ili bolje reći - šta je bio jer sam prestao sa veslanjem pre deset godina), šta se "pilo", koristilo itd...i verujem da je sad situacija daleko bolja i čistija.

Kajakaši iz mog vremena nisu amateri. ;)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja uvek pričam direktno, sve ostalo je samo gubljenje vremena.

Porediti posvećenost u kajaku danas i pre 10 godina je smešno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Uroš S. napisao:Ovaj T25 topi sabija, doduše jedem solidno čisto, ujutru oko 7-7:20 obično ovsene i whey i šoljica matičnog soka aronije, za ručak oko 12-13h jak komad mesa/ribe, pirinač na vodi i neki zeleniši, oko ~5 manji obrok s mesom i čaj, i uveče ništa ili parče nemasnog sira npr. Između domaća kafa bez šećera ili Čaga čaj ili zeleni čaj. Nisam pojeo slatko ništa za ovih 20 dana.

Za sad sam još u pripremnoj fazi, danas je 20. dan, i preskačem treninge zbog prilagođavanja pre svega zglobova i tetiva, pa ću produžiti Alpha period na ~1.5 meseci (po programu je 1 mesec). Beta je svakako oštrija prema mišićima i snazi, dok je Alfa neko uigravanje i podizanje kondicije. Ne znam šta je Gamma, nisam stigao nikad :)

Od suplemenata:

Centrum komplet vitamini minerali 1x na dan uz obrok
Dymatize SuperAmino 6000 (3 pred spavanje, 2 pred trening, 2 posle treninga, 2 ujutru, kad se ne trenira samo 2 ujutru i 2 uveče)
Amix Kreatin samo pre treninga 1/2 merice tj ~3 grama (bez loading faze)

Nisam se sad merio, 30. dana ću, a imao sam 86.5kg na početku, sada sam pao pola rupe na kaiševima. Visina ~182. Nije ni bitno, bitno da se topi šta treba i ostaje što treba.
Ja sam krenuo u drugi ciklus Insanity-ja po programu.
Ali na foru, vozim bajs kad mi se vozi, pa te treninge preskacem, ali efekat je drasticno slabiji, nego kad sam radio dan za danom, tj ponovo sam poceo da se vracam u svoje normalno stanje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Ji 4Tze napisao:ček, al stvarno, kakve su ti te energetske kuglice?
orah, badem, lešnik i laneno seme izmiksaš šipkastim mikserom ili samelješ u mlinu
suvo grožđe ili suve urme ili oboje (što je bolje) proturiš kroz mašinu za meso
zatim sve to rukama uvaljaš u jednu masu i praviš kuglice.
na kraju, kuglice uvaljati u ostatak mlevenih oraha.
konzumirati jednu do dve kuglice pre treninga ili umesto slatkiša, kad je frka :)
-Čarls Bukovski-
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Ako je badem iz uvoza, onaj americki...

:kezo:
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Nema zamene za slatkise, samo pravi sladoled i torta bajo moj :kezo: A jesam se natovario trash-a od hrane, poslednjih dve nedelje nisam trenirao, samo sedim, jedem sta mi se jede, zivim na krempiti i slatkisima :kuku: Sreca pa nisu ogromne kolicine i drugu vrstu hidrata ne jedem ako ne treniram pa mi se ni ovo ne prima toliko.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Umesto sladoleda preporučujem smrznuti jogurt sa šumskim voćem.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Čuješ crni, pravac šuma po voće :D
Odgovori