Dobro veče
Re: Dobro veče
Nespresso imas za 80e kod dilera, nema smisla ici na dolce gusto.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja pijem jednu dnevno. Generalno u kuci trosimo dosta kafe ukupno. Samo ne znam da li svi vole ovakvu kafu, tipa Nespressoddanijell napisao: 27 Okt 2018, 21:3110 kapsula = 10 kafa, a to je nama u kuci dnevna doza po nekad koju popijemo (nekad i znatno vise kada se naredjaju gosti).H4wkeye napisao: 27 Okt 2018, 21:06 Ja pijem kafu ali nisam cuo za Nespresso do sad. Sad sam pogledao sajt malo. Znaci ovo su kao neke kapsule sa raznim ukusima i aromama? Kupis ovaj njihov aprat i koristis njihove kapsule. Mada, koliko vidim mora da narucis minimum 50 kapsula.... Sta ce nekom toliko odjednom. Ajd da je 10 pa i ok.
Od 1kg imas 120-140 kafa, tako da 50 kapsula je kao da je neko rekao minimum 400grama kafe, nista veliko realno.
Svakako kapsule su samo za one koji piju 1-2 kafe dnevno, sve preko toga nema nikakve ekonomske racunice naspram krstenog aparata koji koristi kafu u zrnu i melje za svaku pripremu.
Davati pola eura po kapsuli/kafi u kucnoj varijanti je kriminal jer to ispada oko 65-70e po kilogramu kafe. Sa mojom potrosnjom oko 3kg mesecno ako bih koristio kapsule vise bi mi se isplatilo da se drogiramo umesto kafenisemo![]()

@Ftj Mislis na KP i to?
Mi tacno 1 god imamo Nespreso aparat, i kafa je stvarno odlicna (inace je aparat na 19 bara), imamo aparat sa mlekom, kada zelis sa mlekom, samo stavis rezervoar za penusanje iz frizidera u masinu, pa onda nazad.
Kako pijemo kafu nas dvoje, dva do 3 puta dnevno ona, ja samo vikendom (imamo na poslu profi masinu od 15k EUR), ovo nam je fino resenje, jer je svaka kapsula zatvorena i kafa nam ne izvetri. Kada bi imali u zrnu, brzo bi nam izvetrela i to ne bi bilo to ako je vise ne konzumiramo.
Odrzavnje aparata prakticno bezosecajno (jer je aparat prakticno samo greja i pumpa), na par meseci se ocisti kamenac, i svake nedelje operemo rezervoar za mleko u masini.
Ima dosta odlicnih zamenskih kapsula, mi najvise volimo Dalmayr i Jacobs, mada ima i Lavazza fine ukuse, koji mogu da se nadju po akcijama, i onda je cena ekvivalentna 3 u 1 kesici.
Za brz zivot, i retku a dobru kafu bez odrzavanja, je nama prava mera.
Kako pijemo kafu nas dvoje, dva do 3 puta dnevno ona, ja samo vikendom (imamo na poslu profi masinu od 15k EUR), ovo nam je fino resenje, jer je svaka kapsula zatvorena i kafa nam ne izvetri. Kada bi imali u zrnu, brzo bi nam izvetrela i to ne bi bilo to ako je vise ne konzumiramo.
Odrzavnje aparata prakticno bezosecajno (jer je aparat prakticno samo greja i pumpa), na par meseci se ocisti kamenac, i svake nedelje operemo rezervoar za mleko u masini.
Ima dosta odlicnih zamenskih kapsula, mi najvise volimo Dalmayr i Jacobs, mada ima i Lavazza fine ukuse, koji mogu da se nadju po akcijama, i onda je cena ekvivalentna 3 u 1 kesici.
pedja napisao: 27 Okt 2018, 18:56 Gde god odem:
Kakvu kafu piješ?
Nikakvu.
Nećeš kafu?
Ne, ne pijem kafu.
Uopšte?
Ne.
Stvaarno?
Da, ne pijem kafu.
Hoćeš Nes?
Nccc.
Ni to ne piješ?
Ne.
A nemoj da se stidiš!
Ama, ne pijem.
Stvarno? Nikada?
Pa, ne. Nije da nisam probao, ali ne pijem.
Ma, nemoguće... A da pristavim jednu malu?
![]()
TapaT
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Kakvo je mišljenje o ovom aparatu ? Vredi ili prosto za te pare nema ništa da valja ?
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Da li ovaj Nespresso of 12k na sajtu ima za mleko isto? Ne vidim da pise. Ili to za mleko mora posebno.ikac2000 napisao:Mi tacno 1 god imamo Nespreso aparat, i kafa je stvarno odlicna (inace je aparat na 19 bara), imamo aparat sa mlekom, kada zelis sa mlekom, samo stavis rezervoar za penusanje iz frizidera u masinu, pa onda nazad.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Uglavnom nemaju, mi imamo ovakav, samo sto je na akciji placen 196 eur.
De'Longhi Nespresso Lattissima Touch | EN 550.B Kaffekapselmaschine mit Milchsystem | Gratis Welcome Set mit Kapseln in unterschiedlichen Geschmacksrichtungen | 19 bar Pumpendruck | Schwarz
Fora je sto cesto imaju akcije za masine bez mleka, koja je u jednom trenutku bila 69 eur, a uz nju se dobije vaucer za kapsule od 40 eur.
De'Longhi Nespresso Lattissima Touch | EN 550.B Kaffekapselmaschine mit Milchsystem | Gratis Welcome Set mit Kapseln in unterschiedlichen Geschmacksrichtungen | 19 bar Pumpendruck | Schwarz
Fora je sto cesto imaju akcije za masine bez mleka, koja je u jednom trenutku bila 69 eur, a uz nju se dobije vaucer za kapsule od 40 eur.
Od 25.10havijer napisao:Da li ima neko ideju gde bih mogao ove čaše da kupim?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bice masovna histerija
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Još uvek nisam bio u domaćem Lidlu. Dobra stvar je što su se drugi trgovci ozbiljno trgli. Nadajmo se da će potrajati i biti sve bolje za potrošače.
TapaT
TapaT
Ja imam traume od Lidla od pre neki dan. Pošto mi je gradilište kod Lidla u Vojislava Ilića odlučim da skoknem i kupim nešto za doručak, posle slavio što sam živu glavu izvukao.
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
To i nije neka specijalna cena, s obzirom da se radi o reklamnim casama. Ja sam Heineken case za pivo 0.5l u Madjarskoj uzimao za oko pola evra po komadu. I uvek ima nesto na tu foru u ponudi.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- Uninuni
- Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
- Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017
+1 :-Dpedja napisao:Gde god odem:
Kakvu kafu piješ?
Nikakvu.
Nećeš kafu?
Ne, ne pijem kafu.
Uopšte?
Ne.
Stvaarno?
Da, ne pijem kafu.
Hoćeš Nes?
Nccc.
Ni to ne piješ?
Ne.
A nemoj da se stidiš!
Ama, ne pijem.
Stvarno? Nikada?
Pa, ne. Nije da nisam probao, ali ne pijem.
Ma, nemoguće... A da pristavim jednu malu?
TapaT
Sent from my BBD100-1 using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Imam ja DG. Uzeo ga u Saturnu za smesne pare, bukvalno ga poklanjali. Dok mi je austrijski nalog bio aktivan, cesto sam narucivao a i dobijao pokloncice. Naisao period kad je skupljao prasinu, i ovi mi ugasili nalog. Mrsko mi je cimati drugara da mi vuce i kafu non stop, ionako dolazi pretrpan ko tetka neka.H4wkeye napisao:Ja vec neko vreme razmisljam da uzmem neki fin aparat za kafu. Nesto tako do 100 evra. Vidm sad da je ovaj Dolce Gusto ~9000. A Nespresso je 11.900. Samo mislim da Nespresso ima vise ukusa.mića napisao: 27 Okt 2018, 21:17 To je nesto poput onog dolce gusto, isti fazon sa kapsulama
https://www.tehnomanija.rs/mali-kucni-a ... p100b.html
od domace tzv turske kafe mi proradi kiselina u zeludcu mogu samo fliter kafu da pijem![]()
Sent from my P10 Lite using Tapatalk