Biciklizam
Re: Biciklizam
Leptir mu je u otvorenom polozaju, znaci zatezao je na maticu.
Mislim na krajeve buzira u rucici kocnice gde ni srafovi za podesavanje zategnutosti sajle ne stoje kako treba.
Slika zadnjeg tocka je mutna pa se ne vidi da li su niple samo izgrebane ili oblajznule zbog nepravilne upotrebe.
Iz navedenog, vlasnik je zesci dundjer.
Nisu neki novci, ali ko zna cega sve tu ima i sta bi jos moglo da se vidi...
Mislim na krajeve buzira u rucici kocnice gde ni srafovi za podesavanje zategnutosti sajle ne stoje kako treba.
Slika zadnjeg tocka je mutna pa se ne vidi da li su niple samo izgrebane ili oblajznule zbog nepravilne upotrebe.
Iz navedenog, vlasnik je zesci dundjer.
Nisu neki novci, ali ko zna cega sve tu ima i sta bi jos moglo da se vidi...
Geometrija rama nije toliko bitna koliko ugao sticne i viljuske,ali se i to uvek moze korigovati specificnom lulom,to sto je gornja sipka malo spustena,mislim da ne pravi nikakvu razliku...
Ko nije menjao buzire na kocnicama,taj je bike vozio kao penzioner... Ja sam 1 godisnje minimum menjao sajle i buzire na kocnicama i menjacima,ali se ni meni ne svidja sto buzir ne ulazi u kocnicu... Iskreno,jos nisam video takvu nitnu da je siroka toliko,ali je to zamena od 200 dindzi...
Viljuska nije razdrndana,nego samo zakacena i malo izgrebana... Mojoj ni jedan natpis nije bio citav,pa je bila kao nova,radjena 2 servisa za 2 godine i odrzavana kako treba...
90% viljuski se ipak ne radi servis redovno,a trebalo bi... Sto ne znaci da ovoj viljusci fali nesto...
Treba uzeti u obzir da leptir za sticnu nije zategnut zato sto ne moze mozda da se zategne,posto ima razlicitih odmera rupa, kod mene na Giant XTC-u je siroka sticna i nigde ne mogu da nadjem dovoljno veliki leptir ili ti stipaljku za zatezanje sticne,pa je i meni improvizovana i malo retardirana...
Ono sto sam ja zapazio, jeste da gume nisu neke najsrecnije,ali ako neko rekreativno vozi,nije mu ni bitno toliko,takodje da su kocnice Diore, ali paknovi kinesti sa sve metalnim kucistem,sto ne mogu da verujem da neko kupuje uopste, tako da su paknovi jedino moguce ulaganje,a kvalitetni XT recimo da su oko 2.000 kinti,ali ne mora da znaci da ovima bilo sta fali...
Takodje su pedale nesrecne,to jest ima da odere pola noge ako omasi pedalu,a desavace se...
Ima super pedale da se kupe za ~1.500 kinti,tako da ni to nije neki trosak...
Sediste da pogleda da li je nakrivljeno malo na levu stranu,jer mi se cini na slici,ali je mozda do ugla aparata... Ako jeste,kvalitetno sediste(a rekreativcu bez sorca sa gelom nikako ne preporucujem ona sportska sedista),recimo 3D gel sediste koje se u dosta radnji kod nas prodaje je oko 40e i to vec nije mali trosak...
Eto,neka moja opazanja,takodje obrati paznju na ove stvari sto je zuzazu napomenuo,ne mora da znaci da sam ja skroz u pravu,mozda jednostavno nesto ne vidim
Sve u svemu,ako je bike ispravan, vredi tih para,ali uvek moze da se spusti 10-15e
Ko nije menjao buzire na kocnicama,taj je bike vozio kao penzioner... Ja sam 1 godisnje minimum menjao sajle i buzire na kocnicama i menjacima,ali se ni meni ne svidja sto buzir ne ulazi u kocnicu... Iskreno,jos nisam video takvu nitnu da je siroka toliko,ali je to zamena od 200 dindzi...
Viljuska nije razdrndana,nego samo zakacena i malo izgrebana... Mojoj ni jedan natpis nije bio citav,pa je bila kao nova,radjena 2 servisa za 2 godine i odrzavana kako treba...
90% viljuski se ipak ne radi servis redovno,a trebalo bi... Sto ne znaci da ovoj viljusci fali nesto...
Treba uzeti u obzir da leptir za sticnu nije zategnut zato sto ne moze mozda da se zategne,posto ima razlicitih odmera rupa, kod mene na Giant XTC-u je siroka sticna i nigde ne mogu da nadjem dovoljno veliki leptir ili ti stipaljku za zatezanje sticne,pa je i meni improvizovana i malo retardirana...
Ono sto sam ja zapazio, jeste da gume nisu neke najsrecnije,ali ako neko rekreativno vozi,nije mu ni bitno toliko,takodje da su kocnice Diore, ali paknovi kinesti sa sve metalnim kucistem,sto ne mogu da verujem da neko kupuje uopste, tako da su paknovi jedino moguce ulaganje,a kvalitetni XT recimo da su oko 2.000 kinti,ali ne mora da znaci da ovima bilo sta fali...
Takodje su pedale nesrecne,to jest ima da odere pola noge ako omasi pedalu,a desavace se...
Ima super pedale da se kupe za ~1.500 kinti,tako da ni to nije neki trosak...
Sediste da pogleda da li je nakrivljeno malo na levu stranu,jer mi se cini na slici,ali je mozda do ugla aparata... Ako jeste,kvalitetno sediste(a rekreativcu bez sorca sa gelom nikako ne preporucujem ona sportska sedista),recimo 3D gel sediste koje se u dosta radnji kod nas prodaje je oko 40e i to vec nije mali trosak...
Eto,neka moja opazanja,takodje obrati paznju na ove stvari sto je zuzazu napomenuo,ne mora da znaci da sam ja skroz u pravu,mozda jednostavno nesto ne vidim

Sve u svemu,ako je bike ispravan, vredi tih para,ali uvek moze da se spusti 10-15e

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Da priupitam nešto:
Pored ostalih biciklova, imam prastari ROG Personal iz 80tih, sa fabričkim gumama 25-630 koje su dosta tanke a i prilično stare.
Koju deblju gumu mogu da stavim na njega, da ćale može udobnije da se vozi?
Ovo je rog personal, mladji verovatno ne znaju kako je izgledao jedan od najboljih bicikala iz SFRJ:

I moj je u toj zlatnoj boji
Pored ostalih biciklova, imam prastari ROG Personal iz 80tih, sa fabričkim gumama 25-630 koje su dosta tanke a i prilično stare.
Koju deblju gumu mogu da stavim na njega, da ćale može udobnije da se vozi?
Ovo je rog personal, mladji verovatno ne znaju kako je izgledao jedan od najboljih bicikala iz SFRJ:

I moj je u toj zlatnoj boji

Našao gume, internet je čudo 
http://shop.stolisnik.hr/vanjska-guma-r ... print.html
kapriolo ima, oko 700 din, sve skupa spoljne i unutrašnje cca 2000 din.

http://shop.stolisnik.hr/vanjska-guma-r ... print.html
kapriolo ima, oko 700 din, sve skupa spoljne i unutrašnje cca 2000 din.
Danas sam vozio bicikl do ade,krug oko ade i nazad,prosecna brzina 18.3km/h,reci cu samo da sam ostavio bicikl u podrumu i kada sam se penjao uz 5 stepenika,pao sam na 3-em,otkazale mi noge skroz
Cela voznja je imala ukupno 34km...
Prva voznja ako se ne varam od 2010. godine

Prva voznja ako se ne varam od 2010. godine

A i ti si našao dan za bicikliranje. Jel si imao kačket sa onim ventilatorom u širitu. Svaka čast na volji. I da mi je noga cela ne bi me puškom naterao da po ovom paklu sednem na bicikl.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Pajo verovao ili ne ali na bajku je prijatnije, ja sam danas morao nesto da skoknem do cantra grada i isao sam bajkom i nisam se ni oznojio nesto. 

Ti se ne računaš.
Heroj i ja smo u beton ligi bez kondicije.

Heroj i ja smo u beton ligi bez kondicije.
I ti sa nama.
Mi možemo jedino da sednemo u neku baštu i da gledamo Bajkera kako vozi po ovom paklu.

Mi možemo jedino da sednemo u neku baštu i da gledamo Bajkera kako vozi po ovom paklu.
Brate,110kg sam opet nabio,nije svejedno 
A ja sa temperaturama nikada nisam imao problem... Dok nije vlazno,ni 50 stepeni mi ne smeta...
Ako radim nesto,u kolima i ako sedim negde,hocu da poludim... Kada vetar duva,stvarno temperatura nista ne znaci
Secam se u Egiptu,55 stepeni kuca na bazenu,mi blejimo,cirkamo vino,pikamo odbojku,ne smeta uopste,ali suva klima
A dole niz reku takav vetar duva,da je milina voziti bike
Naravno,vozio sam od 4 do 7,pa i nije bilo toliko strasno...
Jedino sto sam crven sada ko ziska,posto mi je prvi put da se "suncam" ove godine

A ja sa temperaturama nikada nisam imao problem... Dok nije vlazno,ni 50 stepeni mi ne smeta...
Ako radim nesto,u kolima i ako sedim negde,hocu da poludim... Kada vetar duva,stvarno temperatura nista ne znaci

Secam se u Egiptu,55 stepeni kuca na bazenu,mi blejimo,cirkamo vino,pikamo odbojku,ne smeta uopste,ali suva klima

A dole niz reku takav vetar duva,da je milina voziti bike

Naravno,vozio sam od 4 do 7,pa i nije bilo toliko strasno...
Jedino sto sam crven sada ko ziska,posto mi je prvi put da se "suncam" ove godine

Poslednja izmena od Xepoj87 u 02 Jul 2012, 21:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja sam umesto danasnje voznje, gledao Tour de France. Mrzelo me da vozim. 
Inace, potvrdjujem ovo sto je Bajker rekao.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2

Inace, potvrdjujem ovo sto je Bajker rekao.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Vozio sam po ovoj vrucincini, sa sve kacigom (ne zbog bezbednosti vec zbog suncanice) i sve je ok. ..treba pametno rasporediti energiju, saltovati pametno i nije tesko. Plsle plivanja ide malo teze pedaliranje, ali dobro... 

Bez min dve litre vode ne idem nigde biciklom 
Steta sto imam samo dve pozicije za bidone. Moracu nesto na parktreger da ugradim.

Steta sto imam samo dve pozicije za bidone. Moracu nesto na parktreger da ugradim.