Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Med »

Kod mene oru sredom kada nose djubre samo tako. Zaredjaju dzipsiji sa svim prevoznim sredstvima. Al se od mene ne ovajde mnogo.
Ne pijemo ni gazirana ni negazirana :) Da se mleko u staklu prodaje ni to ne bi kupovao. Jedino je ulje u plastici, hehe!
A prodavacice ne mogu da shvate kada im kazem: NECU kesu! Kao...sto ne uzmes kad je dzabe?!?!? Necu! U kolima uvek imam dve tri platnene ili
one velike plastificirane torbetine sto se ne secam koliko dugo su tu. A posto vecinom idem bajsom okolo, sve potrpam u jednu kesu pa u korpu od bajsa.

Zasto da kupujem onaj Monsantov Roundup zvani Total kad mogu korov i sircetom da unistim. A litar kosta 60 dinara i ekoloski je. Istim tim sircetom sav kamenac
se skida ko rukom odnesen. Soda bikarbona je bolja od Cif-a. A vec decu zalude tako da kad dodju u radnju traze onog celavog mister propera sta cisti kuhinju (a gde je otisao?).

Sto bi rekle nase severne komsije jos pocetkom osamdesetih: Varujmo okolje!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

To je za svaku pohvalu. To sto radis je primer racionalnog ekoloskog ponasanja na nivou pojedinca, mnogo pametnije nego da generises djubre i ides na mitinge da se zabrane automobili, sto je sad moderno.

Naleteh na oglas, words fail me
http://www.malioglasibeograd.com/oglasi ... devojku-3/
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Med napisao:
A prodavacice ne mogu da shvate kada im kazem: NECU kesu! Kao...sto ne uzmes kad je dzabe?!?!? Necu!
:doubleup:

I ja ne uzimam kese u radnjama.
Kada idem u manju kupovinu, a to znači da mogu da ponesem u ruci 1-2 proizvoda, isto odbijem kesu.
Kada idem u srednju kupovinu imam torbu a za veliku imam nekoliko tih torbi.

Napisaću jednom i zašto...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Zar nisu ove nove kese 100% bio razgradive? Tako barem pise na njima.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Med napisao:Kod mene oru sredom kada nose djubre samo tako. Zaredjaju dzipsiji sa svim prevoznim sredstvima. Al se od mene ne ovajde mnogo.
Ne pijemo ni gazirana ni negazirana :) Da se mleko u staklu prodaje ni to ne bi kupovao. Jedino je ulje u plastici, hehe!
A prodavacice ne mogu da shvate kada im kazem: NECU kesu! Kao...sto ne uzmes kad je dzabe?!?!? Necu! U kolima uvek imam dve tri platnene ili
one velike plastificirane torbetine sto se ne secam koliko dugo su tu. A posto vecinom idem bajsom okolo, sve potrpam u jednu kesu pa u korpu od bajsa.

Zasto da kupujem onaj Monsantov Roundup zvani Total kad mogu korov i sircetom da unistim. A litar kosta 60 dinara i ekoloski je. Istim tim sircetom sav kamenac
se skida ko rukom odnesen. Soda bikarbona je bolja od Cif-a. A vec decu zalude tako da kad dodju u radnju traze onog celavog mister propera sta cisti kuhinju (a gde je otisao?).

Sto bi rekle nase severne komsije jos pocetkom osamdesetih: Varujmo okolje!
Ti si moj covek :)

Jedino sto ja uzimam kese i skupljam ih, da mogu da kupim govna od kera po dvoristu sa njima :D

Ajde objasni kako unistavas korov sircetom, samo poprskas?
Ja sam cupkao korov izmedju ciglica :kezo: , onda sam u jednom trenutku prsao skroz, pa sam 2,3 puta poprskao sa totalom ili kako se vec zove nas model.
Da sam dokoni penzioner mozda bih nastavio da cupkam, ali onda sam skontao da mi vikendi prolaze u skupljanju kerecih govana i cupkanju trave ...

Hteo sam da nabavim nastavak za trimer, koji umesto najlona (koji se brzo kida o ciglice) ima celicne sajle od par centimetara. Gde god sam se pojavio sa tom pricom, svi su me cudno gledali (u nemackoj to naravno ima :)) Onda sam se nalozio da mi to donese kolega iz Svice kada bude dolazio, ali sam gledajuci specifikaciju video da je moj trimer slab za to (treba cini mi se oko 2ks, ili ti Stihl neki, sto mi je sad opet preskupo ...)
Jbg, nije jeftino biti ekolog :)

Zato pisi sta radis sa sircetom :)

Dusan napisao:Zar nisu ove nove kese 100% bio razgradive? Tako barem pise na njima.
Ne bas. 100% biorazgradive kese imaju specifican miris (trebalo bi se prave od nekog derivata kukuruza). Te kese koje oni reklamiraju kao razgradive se samo raspadnu u gomilu malih sitnih kuglica od plastike. A te kuglice se opet raspadaju 1000 godina :D
Medjuti, ogradjujem se, jer je moja prica stara 2 godine, mozda su u medjuvremenu uveli zaista 100% biorazgradive kese.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ni ja ne uzimam kese kad god mi nije neophodno. A ove u radnji sve pakuju u 5 kesa. :ccc:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

nikaragva napisao:Hteo sam da nabavim nastavak za trimer, koji umesto najlona (koji se brzo kida o ciglice) ima celicne sajle od par centimetara. Gde god sam se pojavio sa tom pricom, svi su me cudno gledali (u nemackoj to naravno ima :)) Onda sam se nalozio da mi to donese kolega iz Svice kada bude dolazio, ali sam gledajuci specifikaciju video da je moj trimer slab za to (treba cini mi se oko 2ks, ili ti Stihl neki, sto mi je sad opet preskupo ...)
I ja sam batalio najlon. Imam gvozdeni nož. Kao zvezda i to na nekom no name trimeru na motorni pogon.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Tako je, celicni noz razbija.
Najlon je ok za igrariju, engleska travica, kosenje jednom mesecno...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Moj najlon je od 2.7mm i razbija kako kosi. Naravno zeljaste biljke.

Ne znam kako kosite po betonu sa metalnim nozem? :)

Noz koristim samo kada treba neki ozbiljniji korov da sredim: u prevodu, to sam uradio jednom, kada sam kupio kucu i iskrcio bastu :)
Sve poravnao, sada moze da radi posao i ona na guranje, dok trimer koristim za one delove kojima ne mogu prici sa guravom :)

Nego @med, javi se za sirce :)
Nemoguce da treba samo poprskati cistim sircetom, zvuci suvise jednostavno :)
Za koliko umire trava posle tretmana sircetom? Totalom joj treba par dana.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Evo brzinski sa mobilnog. Sirce u prskalicu ali pazi da ne sprzis i ono sta treba da raste jer oce sve da sprzi. Ja njime korov i travu ispod zive ograde (100 duznih metara). Nije za travnjak tamo moras selektivni herbicid ili cupanje :)
Ja sam kerove godinama ucio da jedu maslacak ali ih nisam naucio hehe.
A pricao mi komsija kako rade u Svedskoj sa korovom izmedju behatona - pale ih nekakvim malim brenerima.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ma imam ja veliki brener, mogu da isteram svabu iz bunkera sa njim, samo ako ce pomoci :)
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Evo copy-paste iz Politike (sirce): http://www.politika.rs/rubrike/sharena- ... ta.lt.html

Znaci, Srbija je tu gde jeste jer koristimo mnogo pesticida - ne salim se! Lakse je kupiti pesticide za potrovati pola grada nego
antibiotik u apoteci.

Pre neki dan je bio prilog na tv o firmi koja se bavi sakupljanjem otpadnog jestivog ulja. Ljudi dodju, donesu kante u koje odlazes ulje,
po pozivu dodju i odnesu . Ne samo to - jos i plate!!! Upravo sam nasao firmu: http://www.bio-oil.rs/otkup_ulja.html
Odziv im je zanemarljiv u odnosu na kolicine koje npr. restorani koriste. Ja iz ovog mogu da zakljucim dve stvari: ili krljaju u wc solje ili
sto je jos gore - prze pomfrit i peku na starom ulju dok skroz ne pocrni. Ne znam sta je od ove dve stvari gore!!!!

Savet: kupite wok i zaboravite na ulje - zivecete duze i zdravije ;)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Med napisao: Savet: kupite wok i zaboravite na ulje - zivecete duze i zdravije ;)
...ili koristite svinjsku mast. Necete ziveti ni duze ni zdravije, ali ce vam zivot biti lepsi. :mrgreen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Zivece i duze i zdravije uz svinjsku mast, siguran sam :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

+1
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"