Pa nista, od Zemuna sam isao kejom do Brankovog mosta, pa sam izasao na ulicu i tako vozio do kraja. Od Zelenog Venca sam se popeo Blakanskom, pa kralja Milana do Slavije, onda autokomanda pa uzbrdo bulevarom do trosarine i onda dalje prema Avali bulevarom JNA kroz Jajince itd.
Od mene do vrha Avale ima tacno 30 km. Do vrha sam stigao za nekih sat i 50 min, od toga je vreme voznje po brzinomeru bilo sat i 30 min. Po meni nimalo naivna ruta sa dosta uspona koja bas izvlace snagu. Mislio sam da cu lakse izvesti jer sam u zadnjih 2 meseca presao 1100 km ali sam se solidno namucio. Sto se saobracaja tice, nisam imao nikakav incident u smislu da me je neko isekao ili preblizu preticao i slicno. Time sam stvarno odusevljen jer izgleda da se kultura vozaca sa tog aspekta znacajno popravila.
Sam uspon na Avali nije naporan jer se vozi 4 i nesto kilometara uzbrdo pa nije veliki nagib, jedino sto dosadi taj polozaj na bajsu, pa sam imao malih problema sa pronalazenjem polozaja. Inace stao sam jednom na pocetku uspona i na onom vidiku odakle sam slikao bajs. Kosutnjak je daleko zeznutiji i tezi da se savlada uspon. Ali zato je spust gotovo savrsen tj. bio bi savrsen da nije onako los put. Imao sam jednu nezgodnu situaciju gde sam zakacio sljunak na ivici puta ali sva sreca uspeo sam da iskontrolisem bajs.
Povratak je bio laksi od dolaska jer ima vise nizbrdica nego uzbrdica, ali posto sam riknuo, onaj poslednji uspon kod Banjice do trosarine sam skoro jedva izvukao. Posle sam otisao prema VMA, pa niz Drajzerovu, na novi most i dalje prema kuci. Tih poslednjih par kilometara mi je doslo da bacim onaj bajs i sednem na bas do kuce.
E da, uhvatila me je i mala kisica kad sam sisao sa Avale ali sreca pa je slabo padala i brzo je stala. Posle na Vozdovcu me je docekalo sunce.
Na kraju predjeno je 61 km sa prosecnom brzinom od 24 km/h i vremenom voznje oko 2:40 (nisam bas siguran dal sam lepo zapamtio za vreme voznje).
Sto se tice mog saveta za one koji nisu vozili do Avale, ili odvojite skoro ceo dan i pripremite zivce da se vucete na ulici kada riknete, ili ne krecite dok ne nabijete kondiciju na nekim laksim rutama. Za*ebite one savete sa cikloberze gde uglavnom pisu da je najbitnija volja. Nije najbitnija volja, najbitnije su noge i pluca. Toliko od mene.
EDIT: Al sam se raspisao, ebo sam mu kevu.