Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Biciklizam

Post od Uroš S. »

zuzazu napisao:Muf za razliku od direktnog vara cev na cev, termicki ne opterecuje samu cev.

Ne dozvoljava pucanje na najcescrm mestu.

Ojacava I ukrucuje ram gde je potrebno. Postoje dugi I kratki mufovi.

Ovi prvi su redji.

Hromuju se radi dodatnog ukrucivanja.
Jel to nekad bilo uobičajeno, ili su Rog bajsevi bili jako kvalitetni? Sve koje smo imali i imamo u porodici imaju mufove, čak i neki dedin praistorijski fixie Rog, kevin rozi ženski takođe.

Meni to uber cool.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Zuzazu, odlican ti je bajs. :doubleup:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kad reče, malopre na Adi videh kao Scuderijin, baš dobro izgleda. :doubleup:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kuzmanovic napisao:Zuzazu, odlican ti je bajs. :doubleup:
Nemoj tako direktno da ga zajebavaš, naljutiće se. :kezo:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Nekada je na svim bajsevima bilo normalno videti mufove, a Rog je imao jedan izuzetan model ciji se ram radio u Italiji I imao je vrhunsku opremu tog doba (Profesional). I ostali bicikli su im bili odlicni.

Kuzmanovic, hvala. Ne obracaj paznju na advokata. pokusava da nas zavadi na forumu :mrgreen:

Pomenjao sam bar 50% delova.

Lulu, volan, siftere, rucice bremzi, bremze, kompletne tockove, gume, sediste, pedale, buzire i sajle....

Svaki sam deo otvorio, ocistio i stavio teflonsku mast.

Menjace moram jos da dostelujem, a kocnice su bile boza za stelovanje.

Imao sam danas dve duge nizbrdice i stvarno je tesko kociti kada se uporedi sa kocnicama (V brake) na prvom biciklu. Prosto mi je nezamislivo da bih tako morao niz Avalu.

Bicikl je iz prve "utegnut" i nikakvo dodatno stelovanje soljica nije bilo potrebno.

Bicikl je na gumama od 25mm naduvanim na propisani pritisak, i izuzetno je neudoban za voznju, sto je svojstvo Al ramova.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Sve što je Zu uradio, uradio je navom biciklu pre nego što je seo na njega. :kezo:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Normalno. Kako da ga vozim onakvog :kuku:

Potreban je final touch :siriruke:

Inace, ovi sifteri koji nisu Shitmano, ne mogu da se porede sa njima, Ipak to nije to, ali koliko para toliko i muzike.

Unutrasnje gume Kenda Lite, za milo cudo drze pritisak, Za neverovati.

Imam utisak, dok sam cekao tockove, i dok je cela skalamerija bila ogoljena, da je takav tezi od onog u Bgd.

Bremze pod rukom bolje rade od mojih najboljih V brake sve sa alu buzirima, ali je krajnji ishod porazavajuci.

Moguce je da je delom do pakni (uvek je tako), ali necu jos da ih diram.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

A kakav ti je ono ceger iza sedišta? :kezo:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Mali je vec sada filmska zvezda :opustanje:

Slika

A ceger je za gotovinu kad krenem da kupim auto :mrgreen:

Slika

Lepo mu stoji

Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Uroš S. napisao:Kad reče, malopre na Adi videh kao Scuderijin, baš dobro izgleda. :doubleup:
Isto beli? Meni je uzivo dosta lepsi nego na slici :doubleup:

Elem, da pohvalim i tebe, dobra ti kadenca od 80 okretaja :kezo: Salu na stranu sada sam dosao iz voznje, 16.5km; 45min, znaci prosek 22kmh, ja zadovoljan. Zapravo 20km, ali sam merio od treceg jer sam stao da naduvam gume koje su bile 1.9 ( :o ) prednja i 2.9 zadnja, pise da je 4.5 max, ja sam ih stavio na 3.5, mogu misliti sta je tih 6-8 na drumasu, nece to kod mene :kezo:

Da se vrnemo na kadencu, merio sam 4-5x i onaj moj tempo sam dobro procenio i iznosi oko 65-70 okretaja, ispod 60 nije sigurno, ni u jednom momentu. E sad, kakav god da je, nisam u njemu uzivao veceras kao na 75-80 :kezo:, verovatno podsvest govori unistavas kolena i ne mogu da se opustim pa brze verglam :rofl: Uglavnom za sad mislim da mi je 75 optimum, juce sam koristio samo 6 i 7 brzinu na malom zupcaniku, danas jedva par puta 7 i to na vecoj kadenci od one juce, a vecinu sam presao sa 4-6 brzinama.

edit: Upravo skontah da sad vise ''osecam'' kolena, nego juce, kakav trip :rofl: :glavomuzid:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Trebace ti veci ceger, pogotovo ako si patriota, pa forsiras domacu valutu :D
Inace, Bianchi, i njihova poznata boja :thumbup:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Bianchi celeste :thumbup:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Jednom prilikom sam cuo/procitao da nisi biciklista ako se ne popnes na Avalu, e pa postao sam biciklista. :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:bravo: :bravo: :bravo:

Daj detalje.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Pa nista, od Zemuna sam isao kejom do Brankovog mosta, pa sam izasao na ulicu i tako vozio do kraja. Od Zelenog Venca sam se popeo Blakanskom, pa kralja Milana do Slavije, onda autokomanda pa uzbrdo bulevarom do trosarine i onda dalje prema Avali bulevarom JNA kroz Jajince itd.

Od mene do vrha Avale ima tacno 30 km. Do vrha sam stigao za nekih sat i 50 min, od toga je vreme voznje po brzinomeru bilo sat i 30 min. Po meni nimalo naivna ruta sa dosta uspona koja bas izvlace snagu. Mislio sam da cu lakse izvesti jer sam u zadnjih 2 meseca presao 1100 km ali sam se solidno namucio. Sto se saobracaja tice, nisam imao nikakav incident u smislu da me je neko isekao ili preblizu preticao i slicno. Time sam stvarno odusevljen jer izgleda da se kultura vozaca sa tog aspekta znacajno popravila.

Sam uspon na Avali nije naporan jer se vozi 4 i nesto kilometara uzbrdo pa nije veliki nagib, jedino sto dosadi taj polozaj na bajsu, pa sam imao malih problema sa pronalazenjem polozaja. Inace stao sam jednom na pocetku uspona i na onom vidiku odakle sam slikao bajs. Kosutnjak je daleko zeznutiji i tezi da se savlada uspon. Ali zato je spust gotovo savrsen tj. bio bi savrsen da nije onako los put. Imao sam jednu nezgodnu situaciju gde sam zakacio sljunak na ivici puta ali sva sreca uspeo sam da iskontrolisem bajs.

Povratak je bio laksi od dolaska jer ima vise nizbrdica nego uzbrdica, ali posto sam riknuo, onaj poslednji uspon kod Banjice do trosarine sam skoro jedva izvukao. Posle sam otisao prema VMA, pa niz Drajzerovu, na novi most i dalje prema kuci. Tih poslednjih par kilometara mi je doslo da bacim onaj bajs i sednem na bas do kuce. :mrgreen:

E da, uhvatila me je i mala kisica kad sam sisao sa Avale ali sreca pa je slabo padala i brzo je stala. Posle na Vozdovcu me je docekalo sunce.

Na kraju predjeno je 61 km sa prosecnom brzinom od 24 km/h i vremenom voznje oko 2:40 (nisam bas siguran dal sam lepo zapamtio za vreme voznje).

Sto se tice mog saveta za one koji nisu vozili do Avale, ili odvojite skoro ceo dan i pripremite zivce da se vucete na ulici kada riknete, ili ne krecite dok ne nabijete kondiciju na nekim laksim rutama. Za*ebite one savete sa cikloberze gde uglavnom pisu da je najbitnija volja. Nije najbitnija volja, najbitnije su noge i pluca. Toliko od mene. :D

EDIT: Al sam se raspisao, ebo sam mu kevu. :kezo:
Odgovori