Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2015, 08:41
Garaža: R1, BMW HP4, Merc CL63AMG

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od sszgo »

Ji 4Tze napisao:Pa svaka skoro opterećuje neku grupu samo polovično ako ne i manje. Ovo je više zagrevanje nego full body workout. Propadanja su ok ali to je baš ono za donji deo grudi kao kontra kosi bench i to sekundarna vežba.
ja mislim da ti prvo probas ovo da izvedes u ovoj brzini pa da vidis kako radi...
naravno ne u trajanju od minut kao na snimku, nego pola sata
ubices grudi, triceps, rame, stomak, kvads, ledja pogotovo ako vuces jednom rukom, i malo manje donja ledja/glutes
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Ne znam na kojoj distanci te interesuje vreme, :D Pre neki dan istrcao 10km za 40:06, bez nekog ekstremnog napora. 10-ak km mi je neka uobicajena distanca za dnevnu rekreaciju, a tempo varira, zavisi kako sam raspolozen, od umora, temperature vazduha, itd. Obicno trcim oko 42-3 minuta.

@crni

Trcalo se nekad 5 km za 16:45, doduse uz zestok trening. 5km a 22:30 moze svako ko odvoji 30-40 minuta 3-4 dana nedeljno za trening trcanja i rekao bih da j to neka skroz ok forma za prosecnu osobu.

sszgo

Ni ja ne kapiram likove koji od sebe prave karikature u teretani, al ajd sad.

Trci se zbog izazova i pobedjivanja sebe, a ne zbog fizickog izgleda.

Neces nikad moci to da skapiras dok ne probas.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ovo sam ubacivao mesec dva u klasičan split sistem ono grudi-biceps, leđa-triceps, ramena-noge, samo po 12 ponavljanja.
I umesto zgibova sam koristio lat jer nisam mogao da uradim 3x12 sa širokim hvatom. Ili uradim 3x4-5 široka pa pređem na lat da dovršim vežbu. Onda mi je neko objasnio da se džabe silim sa širokim hvatom i da je uski hvat sasvim ok.

Monday

Chest- bench presses 3 x 10
Back - chins or pull downs 3x10
Shoulders - military presses 3x10
Biceps - barbell curls 3x10
Squats 3x10
Calves - Standing calf raises 3x10

18 sets total

Wednesday

Chest- incline bench presses or dips 3 x 10
Back - barbell or dumbbell rows 3x10
Shoulders - shoulder shrugs 3x10
Biceps - 1 armed preacher curls 3x10
Leg biceps - leg curls 3x10
Abs - 1 set of 50 incline sit ups

16 sets total

Friday

Biceps - incline dumbbell curls 3x10
Front squats 3x10
Stiff legged dead lifts 3x10
Calves - Seated calf raises 3x10
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:

Post od sszgo »

botr napisao: sszgo

Ni ja ne kapiram likove koji od sebe prave karikature u teretani, al ajd sad.

Trci se zbog izazova i pobedjivanja sebe, a ne zbog fizickog izgleda.

Neces nikad moci to da skapiras dok ne probas.
pa da ti objasnim da razumes,
fizicki izgled je osnova u "social life" danasnjeg drustva tako da mnogi treniraju samo zbog toga
naravno uz izgled dolazi i funkcionalnost celog tela, kao i uglavnom bolje zdravlje jer se hranis mnogo bolje

ja radim kardio tipa hodanje i hiit
ono sto ne razumem je razlog trcanja, toliko boljih stvari kao sto su npr gore pomenuto hodanje i hiit
trcanje duzih deonica sjebava zglobove i misicnu masu i kao takvo nema mesta u mom izboru fizickih aktivnosti
jedino bih prihvatio sprint i intervale sa sprintom
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

To je zato što čovek voli da radi osnovnu fizičku aktivnost i hoće da bude sposoban za stići i uteći :) nekom je to bitnije nego da izgleda dobro namazan na suncu dok prodaje neku praznu priču o zdravom životu dok se povremeno bode i pije brufen da bolje izgleda.
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:

Post od sszgo »

Ji 4Tze napisao:Ovo sam ubacivao mesec dva u klasičan split sistem ono grudi-biceps, leđa-triceps, ramena-noge, samo po 12 ponavljanja.
I umesto zgibova sam koristio lat jer nisam mogao da uradim 3x12 sa širokim hvatom. Ili uradim 3x4-5 široka pa pređem na lat da dovršim vežbu. Onda mi je neko objasnio da se džabe silim sa širokim hvatom i da je uski hvat sasvim ok.

Monday

Chest- bench presses 3 x 10
Biceps - barbell curls 3x10
Squats 3x10
Calves - Standing calf raises 3x10

18 sets total

Wednesday

Chest- incline bench presses or dips 3 x 10
Back - barbell or dumbbell rows 3x10
Shoulders - shoulder shrugs 3x10
Biceps - 1 armed preacher curls 3x10
Leg biceps - leg curls 3x10
Abs - 1 set of 50 incline sit ups

16 sets total

Friday

Biceps - incline dumbbell curls 3x10
Front squats 3x10
Stiff legged dead lifts 3x10
Calves - Seated calf raises 3x10

ne razumem ovo 10 ponavljanja za male partije tipa listovi, biceps itd
kao ni 50 ponavljanja za trbusnjake
ja bih sve to stavio na 15-20 do otkaza

takodje 10 ponavljanja je zajebano ze vecinu jer ti treba da otkazes na 10... sto znaci jake kilaze, a puno ljudi ne zna osnovnu formu nijedne vezbe...
vecina bi bila bolje da urade 15-20 reps sa malo manjim kilazama.... povrede takodje high sa 10 reps...
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:

Post od sszgo »

Ji 4Tze napisao:To je zato što čovek voli da radi osnovnu fizičku aktivnost i hoće da bude sposoban za stići i uteći :) nekom je to bitnije nego da izgleda dobro namazan na suncu dok prodaje neku praznu priču o zdravom životu dok se povremeno bode i pije brufen da bolje izgleda.
nekome da, ako nije zdrav u mozak mozda...

mislim da vecina razumnih ljudi bi htela da ima daleko funkcionalnije telo koje se moze dobiti weight resistance treningom, da izgledaju atraktivnije, i da jos mogu da zarade dosta na tome...

a sto se tice zdravog zivota, i funkcionalnosti, pa to mozemo proveriti, da vidimo ko ce u bilo kojem vidu fizicke aktivnosti, pokazati vecu izdrzljivost, snagu, fleksibilnost, sta god...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Mislim da si pobrkao funkcionalnost sa izgledom.
Nabacani u teretani i od vežbanja teško da mogu da pariraju žilavima sem ako nije na kratke staze.
Kad sam radio ovaj full body bio sam umorniji posle treninga mada je brže išlo u masu. Logično, manje sam se trošio sveukupno.
A kada sam radio split sa 4 vežbe po grupi i 4x12 ponavljanja sa max težinom, sve mi je bilo lakše. Recimo odradim leđa 4 vežbe i onda 4x12 punih propadanja sa blagim opterećenjem kao prvu vežbu za triceps i još dve vežbe posle toga, trbušnjake (3-4 različite vežbe sa 15-25 ponavljanja) i 15 min laganog trčanja, i istezanje za kraj.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

sszgo napisao:
Ji 4Tze napisao:To je zato što čovek voli da radi osnovnu fizičku aktivnost i hoće da bude sposoban za stići i uteći :) nekom je to bitnije nego da izgleda dobro namazan na suncu dok prodaje neku praznu priču o zdravom životu dok se povremeno bode i pije brufen da bolje izgleda.
nekome da, ako nije zdrav u mozak mozda...

mislim da vecina razumnih ljudi bi htela da ima daleko funkcionalnije telo koje se moze dobiti weight resistance treningom, da izgledaju atraktivnije, i da jos mogu da zarade dosta na tome...

a sto se tice zdravog zivota, i funkcionalnosti, pa to mozemo proveriti, da vidimo ko ce u bilo kojem vidu fizicke aktivnosti, pokazati vecu izdrzljivost, snagu, fleksibilnost, sta god...
Hoćeš reći da većina razumnih ljudi treba da rezonuje kao ti, tj. tvoj pogled na stvari je pogled razumnih ljudi? :)

U svakom slučaju tvoj stav ima smisla i zaslužuje više pažnje ako možeš da istrčiš dužu prugu u prosečnim vremenima po kilometru koje su ovde spomenute. Nije to ništa teško, mada često vidim da se momci koji vise po teretanama "svađaju" s trčanjem i ne ide im tako lako.
Poslednja izmena od starac vujadin u 30 Maj 2016, 10:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

botr napisao: 5km a 22:30 moze svako ko odvoji 30-40 minuta 3-4 dana nedeljno za trening trcanja i rekao bih da j to neka skroz ok forma za prosecnu osobu.
Precenjuješ prosečnu osobu. Pored toga zavisi od godina, nevezano za formu. Imaš distribuciju po godinama i po spremi na Kuperovom testu ali nisam našao celu tablicu preračunatu u pejs. Iskopao sam rezultate za 5k na We Run Belgrade.

http://www.sportido.hu/timing/result.ns ... genderid=1

Ne može baš skroz tačno da se vidi pošto su rezultati sortirani zajedno sa ženskim, ali može da se vidi prosek. Završilo je njih 2024. Samo prvih 116 ima vreme 22:30 ili bolje. Od 500-tog mesta je već oko 27min. Njih 908 je bilo ispod 30min.
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:

Post od sszgo »

Ji 4Tze napisao:Mislim da si pobrkao funkcionalnost sa izgledom.
Nabacani u teretani i od vežbanja teško da mogu da pariraju žilavima sem ako nije na kratke staze..

definisi "nabacani"
da li ti mene smatras za "nabacanog" ? sa mojih trenutnih 93kg?
ja sebe smatram atletski gradjenim

takodje da li ti mislis da ja treniram iskljucivo u teretani?
kombinujem low i high intensity kardio, teretanu, bodyweight/kalestenics, intervale i istezanje

sta je po tebi "izgled", za mene je izgled svaki deo tela podjednako jak bez slabih partija - mislis li da neko ko je svuda jak ne poseduje funkcionalnost?

da parira zilavima? u cemu? u trcanju? na duge staze?
pa prvo dolazi do razlike u kilazi, ako ti imas 75 a ja 93 naravno da ce ti biti lakse, ali ajde da vidimo ko sprinta brze?
ili hajde da trcimo uz stepenice ja da nosim tebe a ti mene... duge staze naravno da nisu optimalni sport za mene niti me to interesuje...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

E, tako. :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa poenta trcanja je valjda u uzivanju :)

Ili voznje bicikla.

Ne razlikuje se bas mnogo, kada su u pitanju bas duge distance.

U jednom trenutku, prestaje "obuka" misica, a pocinje "obuka" psihe.

Zna biti vrlo zajebano :)

Ko nije probao tesko da moze da razume.

Isto kao recimo i alpinizam.

Trcanjem, voznjom bicikla i setnjom mozes toliko snage da istrosis, da ako ne pazis mozes bas gadno da se sjebes.
Dizanjem tegova, tesko. Blokiraces i to je to, ma koliko male tezine bile.
Poslednja izmena od nikaragva u 30 Maj 2016, 10:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Joooj trcanje i uzivanje, pa gde bre to moze u istu recenicu?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

:plusone:0000000000000000000000000000000000 :D

Bez lopte - nema trika :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori