Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ji 4Tze »

Kako ne može, pa to je osnovna ljudska aktivnost. Hodanje, trčanje, plivanje. Posle 10-15 minuta trčanja se luči endorfin pa otud ta euforija i osećaj zadovoljstva. Ne moraš da ga uzimaš u pililama.

Sszgo, pa ne možemo se nositi jer imaš 18kg više a ja nisam u formi ali ako ti uz ovakve vežbe možeš da trčiš uz stepenice sa 115kg na leđima, ti si stvarno izuzetan slučaj.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Aaa, posle 10-15min, OK, zato to nisam nikada osetio, uvek odustanem ranije :)

Salu na stranu osim sto mi fizicki ne odgovara dugo trcanje meni je to neverovatno dosadno i iritantno. Nikakva zabava, samo patnja.
Za loptom mogu da trcim satima, ali samo trcanje, jok!
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

sszgo napisao:
Ji 4Tze napisao:Mislim da si pobrkao funkcionalnost sa izgledom.
Nabacani u teretani i od vežbanja teško da mogu da pariraju žilavima sem ako nije na kratke staze..

definisi "nabacani"
da li ti mene smatras za "nabacanog" ? sa mojih trenutnih 93kg?
ja sebe smatram atletski gradjenim

takodje da li ti mislis da ja treniram iskljucivo u teretani?
kombinujem low i high intensity kardio, teretanu, bodyweight/kalestenics, intervale i istezanje

sta je po tebi "izgled", za mene je izgled svaki deo tela podjednako jak bez slabih partija - mislis li da neko ko je svuda jak ne poseduje funkcionalnost?

da parira zilavima? u cemu? u trcanju? na duge staze?
pa prvo dolazi do razlike u kilazi, ako ti imas 75 a ja 93 naravno da ce ti biti lakse, ali ajde da vidimo ko sprinta brze?
ili hajde da trcimo uz stepenice ja da nosim tebe a ti mene... duge staze naravno da nisu optimalni sport za mene niti me to interesuje...
sve ovo što radiš je sjajno, nema šta, ali ne bi ti bilo loše da ubaciš jedan dan trčanja na srednje staze, ne mora duga. ili još bolje, na vreme. trčiš pola sata i povećavaš nedeljno 10%. zaustaviš se kad dođeš do sat vremena. ne mora više, posle samo pojačavaš tempo. sjajno je za izdržljivost. uostalom, bilo koji sport je nazamisliv bez trčanja. šahisti i vozači trče, što ne bi i ti?
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jao, kako se ovde frlja sa zdravim zivotom na osnovu fizickog izgleda...a vamo jetra kao alkoholicaru od "olaksivaca puta do dobrog izgleda".

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Bilderi ne trce, jer gube masu.

Onda moraju jos vise da vezbaju i jedu proteine, da to nadoknade.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ji 4Tze napisao:Kako ne može, pa to je osnovna ljudska aktivnost. Hodanje, trčanje, plivanje.

Trčanje u trajanju od 30-60 minuta bez promene tempa, intenziteta i sl. je sve samo ne osnovna i prirodna ljudska aktivnost. Isto važi i za bilo koju životinju.
Ako ćemo realno da gledamo, ovo kako sszgo trenira je približnije onome što bi ljudi radili u prirodi da moraju da love ili na neki drugi način dolaze do hrane, beže od prirodnih neprijatelja i tako...

Ili je neko od vas možda video lava, vuka, jelena (ili bilo koju drugu životinju) kako trči 10 km/h 45 minuta? :)
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2015, 08:41
Garaža: R1, BMW HP4, Merc CL63AMG

Post od sszgo »

Ji 4Tze napisao:Kako ne može, pa to je osnovna ljudska aktivnost. Hodanje, trčanje, plivanje. Posle 10-15 minuta trčanja se luči endorfin pa otud ta euforija i osećaj zadovoljstva. Ne moraš da ga uzimaš u pililama.

Sszgo, pa ne možemo se nositi jer imaš 18kg više a ja nisam u formi ali ako ti uz ovakve vežbe možeš da trčiš uz stepenice sa 115kg na leđima, ti si stvarno izuzetan slučaj.

naravno da mogu da trcim uz stepenice sa 100kg...
svakako da sam ja izuzetan slucaj u daleko sam boljoj formi od vecine ljudi, to mi je posao i u sportu sam preko 25 godina...
cak stavise to i radimo ovde za trening, oko 90 do 100 kg se nosi...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ima neko pleme u Africi, dal su neki Busmani ili sta ne secam se, jure npr antilopu po principu iznurivanja, uzmu i trce satima i satima za njom dok ona ne padne od umora :)
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2015, 08:41
Garaža: R1, BMW HP4, Merc CL63AMG

Post od sszgo »

Xepoj87 napisao:Jao, kako se ovde frlja sa zdravim zivotom na osnovu fizickog izgleda...a vamo jetra kao alkoholicaru od "olaksivaca puta do dobrog izgleda".

Sent from my Sony

druze iskreno ti kao krmak od 125 kila si u najgoroj sitaciji i prvi da riknes...
i to kazem bez ikakve uvrede ali stvarno je tako..
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Trčanje u trajanju od 30-60 minuta bez promene tempa, intenziteta i sl. je sve samo ne osnovna i prirodna ljudska aktivnost. Isto važi i za bilo koju životinju.
Ako ćemo realno da gledamo, ovo kako sszgo trenira je približnije onome što bi ljudi radili u prirodi da moraju da love ili na neki drugi način dolaze do hrane, beže od prirodnih neprijatelja i tako...

Ili je neko od vas možda video lava, vuka, jelena (ili bilo koju drugu životinju) kako trči 10 km/h 45 minuta? :)
Hijene trče...a ima i živih bića kojima je trčanje pretežni način kretanja ;) ...no nebitno.

Problem je u gledanju na stvari. Jedni imaju izbalansirano gledanje, ne smeta im ni trčanje ni teretana, drugi gledaju subjektivno i neobjektivno, pa degradiraju u svom sistemu vrednosti nešto što se njima ne sviđa ili što ne mogu da izvedu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

sszgo napisao:
Xepoj87 napisao:Jao, kako se ovde frlja sa zdravim zivotom na osnovu fizickog izgleda...a vamo jetra kao alkoholicaru od "olaksivaca puta do dobrog izgleda".

Sent from my Sony

druze iskreno ti kao krmak od 125 kila si u najgoroj sitaciji i prvi da riknes...
i to kazem bez ikakve uvrede ali stvarno je tako..
A onda navedes gde sam ja rekao da sam ja trenutno primer zdravog zivota, pa da ova prozivka na nivou osnovne skole ima nekog smisla.

I opet ja imam vise repa da pricam o zdravom zivotu od tebe.
To sto si mrsav i atletski(al za malo) gradjen, ne znaci da ti je nacin zivota zdrav.
Meni je krvna slika besprekorna, jer se nezdravije ponasam prethodnih 6,7 godina, a pre toga sam 22 godine ziveo zdravije od 99% ljudi, a pogotovo od sirovina poput tebe koji promovisu zdrav zivot, steroide i suplementaciju dovoljnu za borbenog bika, sve u isto vreme.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

sszgo napisao:
Ji 4Tze napisao:Kako ne može, pa to je osnovna ljudska aktivnost. Hodanje, trčanje, plivanje. Posle 10-15 minuta trčanja se luči endorfin pa otud ta euforija i osećaj zadovoljstva. Ne moraš da ga uzimaš u pililama.

naravno da mogu da trcim uz stepenice sa 100kg...
svakako da sam ja izuzetan slucaj u daleko sam boljoj formi od vecine ljudi, to mi je posao i u sportu sam preko 25 godina...
cak stavise to i radimo ovde za trening, oko 90 do 100 kg se nosi...
Pa onda okači klip toga a ne ove ljuljaške i skakutanja na razboju, smešno izgleda.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

sszgo napisao:druze iskreno ti kao krmak od 125 kila si u najgoroj sitaciji i prvi da riknes...
i to kazem bez ikakve uvrede
žigolo, preterao si sa tim komentarom. Bez ikakve potrebe za tim. Svaka tebi čast sa tim tvojim mišićima i sve, ali vidi izbilduj malo kulturu i mozak.
i to kažem bez ikakve uvrede
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

nikaragva napisao:Bilderi ne trce, jer gube masu.

Onda moraju jos vise da vezbaju i jedu proteine, da to nadoknade.
bildovanje nije sport
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

milosg napisao:
Ji 4Tze napisao:Kako ne može, pa to je osnovna ljudska aktivnost. Hodanje, trčanje, plivanje.

pa niko nije rekao da je trčanje osnovna lavlja aktivnost :)
-Čarls Bukovski-
Odgovori