Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Biciklizam

Post od nikaragva »

Zar zaista mislite da ce te sajle spreciti nekog da vam odnese biciklo? :)

Pravi bajker nikad ne ostavlja biciklo, ili makar ne ispusta iz vidokruga :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da, zaista ce spreciti nekoga da sedne na bicikl i ode.
Ili mislis da po BG-u idu, i tek tako sa makazama seku sajle u sred bela dana?
Definisi pravi bajker, jer, kao neko ko se smatra pravim bajkerom, barem bivsim, ja ti kazem da necu ostavljati moje bicikle nevezane, najvise zato sto sam uvek znao da nemam pare za drugi.
A bicikl se ne koristi samo kada ides da se vozikas bezciljno, nego je cesto deo svakodnevnog zivota.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Samo kopirano iz druge teme, da ne oftopicarimo u temi o skupu :)

Odradjena tura po FG.

Nisam isao bas do mesta skupa, penjanje na crveni cot me raznelo :)

https://www.endomondo.com/workouts/408176645/3872078

Evo i slike kakvo je vreme bilo (malopre pocelo grmeti i kisa pada, malko su omasili):

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Lepa kilometraza, mozda bi manje osecao umor da si imao zenski tim biciklista ispred sebe u ovakvim dresovima ;)

Najgori dres u istoriji sporta je stvaran

Iako smo kroz istoriju sporta imali priliku da vidimo prilično loše dresove i uniforme, ovaj bi mogao da se kvalifikuje kao nešto zaista posebno.

Slika

Kako bismo ipak bili fer prema osobi koja je dizajnirala ove dresove predstavljene na početku biciklističke trke Giro Toscana, svetlo je bilo izuzetno nenaklonjeno modelima.
Međutim, najgori deo predstavlja podatak da ove dresove nose biciklisti tima koji je rezultat saradnje Univerziteta u Bogoti, Ministarstva sporta te zemlje i kancelarije gradonačelnika prestonice Kolumbije.
Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: 6. Zvanični skup foruma Garaža - Fruška Gora 14.09.2014.

Post od DukeNS »

nikaragva napisao:Odradjena tura po FG.
Koliko ti je vremenski trebalo do FG i nazad?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ceo dan :kezo:

Ne znam sad napamet, mislio sam da pise na onom endomondo linku, ali ne pise, ranije je pisalo.

Nekoliko sati. Nisam jurcao, malo sam razgledao, fotografisao, cekao red u prodavnici, jer su kasirke imale neki manjak (?!), a ja zedan i gladan :)

Dole se na grafikonu vidi lepo, da je prvi deo od 40km voznje bio stalno penjanje. To me je malo razbilo. Onda sam se u par km sjurio do Beocina i posle je laganije, sto se tice uspona. Tu ako naidjes na uspon, odmah ide i nizbrdo i tako cik cak :)

Sreo sam dvojicu bajkera koji su prosli u suprotnom smeru, negde oko Letenke, a onda sam ih posle sreo kod Cerevica. Isli su u obrnutom smeru od mene. Samo me zanima kuda su se popeli. Kod Beocina je strmo, ali krace. Ovuda kuda sam ja isao je strmo, ali ne odjednom.
U jednom trenutku, kada vizuelno ne vidis da je neka posebna uzbrdica, nego okreces pedale, a kao neko da te vuce za tocak nazad, ili da ti steze nesto tocak. Poceo sam se tripovati da su lezajevi otisli, pa se glava usija :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Blejao pola sata u Planet Bike u hotelu Jugoslavija i na kraju izašao sa Cateye Enduro.

Zanimljivo je to što taj isti model, samo od pre 15 godina, imam na Pugu. :-)

Običan brzinomer, ništa posebno, samo malo robusniji i kvalitetniji od Velo 9. Razlika u ceni je taman tolika. Neverovatno koliko to sve ništa nije napredovalo posle toliko mnogo godina.

Postoje napredniji uređaji ali koštaju 5x više. Ne opravdavaju cenu.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

:plusone:
Slika
Korisnikov avatar
misoo83
Reactions:
Pridružio se: 24 Sep 2014, 21:02

Post od misoo83 »

Pozdrav svima

Imam MTB biciklo koji je koriscen preko 15 godina i nije odrzavan kako treba i sad sam ja uzeo da ga namestam, zamena lezajeva i slicno.
Prvo nisam mogao da skinem sa osovine srednjeg pogona pedale pa sam sredio osovinu i jedva nekako naknadno poskidao pedale, na red je dosla lula koju nisam mogao da izvadim iz vile i nju smo brusilicom odsekli ali kad sam otsrafljivao srafove sa prednje vile navoj se pojeo i nisam mogao da skinem naj donju maticu koja stoji iznad lezaja da se ne pomera iz solje i onda smo prekratili vilu iznad te matice i sad je kraca.
Zanima me vase misljenje posto nebi da menjam tu vilu kako bi to mogao da namestim ponovo?
Dali moze da npr prekratim sipku vile gde su navoji i od neke druge vile uzmem deo sipke gde su navoji ispravni i sa obicnim aparatom za zavarivanje to zavarim , malo izbrusim da moze da se nesmetano okrece korman i to je to.
Slike nemam jer je biciklo trenutno u delovima i kod prijatelja, danas sam trazio polovnu vilu MTB 26" da kupim ovde kod mene ali nisam uspeo da nadjem.

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa u sustini moze ali ja to nikada ne bih radio.
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Neki lik popio kaznu za voznju trotoarom u Leskovcu. Slika uzeta sa fejsa.

Slika

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Mene su ganjali sto sam pao sa bajsa. Em zaradio longetu em sam mogao popiti i kaznu :zbunjen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ko ti kriv kad ne znaš da voziš. :kezo:
Kuzmanovic napisao:Neki lik popio kaznu za voznju trotoarom u Leskovcu. Slika uzeta sa fejsa.

Slika

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
U Leskovcu postoji trotoar? :mrgreen:
Jbg, morao sam iako znam da nije lepo.

@ misoo83

Ja vareni vrat ne bih vozio pa da je jedini na svetu.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Direktnim spajanjem cev na cev ceono nije dobro resenje, Najbolje je, da se izrazim kao masinac sicovati t.j. jedan kraj koji je manjeg precnika da udje u drugi (prakticno kao muf) pa da se sve argonski zavari onda je druga prica, a da bi to mogao da uradis taj kraj koji nastavljas ne bih uzimao sa druge viljuske nego bih strugarski odradio, naavoj ako ne postoji takva nareznica (a postoji) takodje strugar moze da uradi na masini. Sve to je daleko komplikovanije a opet nista ni jeftinije od nabavke druge vikljuske.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Osnovno pitanje je da li vrei ulagati u taj bicikl. Ne znam kakav je i koji je, ali po svemu rečenom ne verujem. Slike i opis bi naravno pomogli. Kad je reš o viljušci pitanje je koji standard (prečnik vrata) je u pitanju i koliko je komplikovano nabaviti drugu.
Odgovori