Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Pulp Fiction »

Xepoj87 napisao:Neuporediva je upotreba steroida u bb-u i bilo kom drugom sportu, jer u bb-u ne mozes da ucestvujes ako se ne bodes, to jest ne mozes da narastes dovoljno da bi bio konkurentan.

Pored toga, ne kapiram uopste potrebu da svoj izbor predstavljate kao jedini pravi(sszgo prednjaci u tome) i da podsmevate tudji, a dodatno da svoj izbor i nacin zivota velicate do besvesti.
To je dziberski kako god da ga okrenes.
:plusone:

Naravno, ali to važi za obe strane, to što neko ne razume što neko želi da izgleda ''lepo'' ili da digne 200kg, ne znači da je to glupo ili nenormalno, mnogi ne razumeju eto kako neko uživa da trči kilometrima. Šta sad, tako je različiti ljudi su, ne treba potcenjivati/vređati.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Isto ce se na nekom bicijkistickon skupu naci jos 5 njih koji mogu to isto

Sent from my m2 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

shandu90 napisao:Mene da vidite rekli bi da ni za busom nisam potrcao. Veci mi je trip da odvozam bajs 70-100km nego da izbacim iz benca 120kg, jer ce se naci njih 5 u istoj teretani koji to mogu, cak i vise nego li dupe drati na sedistu pola dana.

Sent from my LG-H440n
Problem je u razlogu iz kog ti to radis, a cega se ja jezim, kako van, tako i u teretani, gde je to izrazenije jer si u malom prostoru sa dosta ljudi.

@Pulp, naravno da vazi za obe strane.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ljudi radite ono sto vam prija i prestanite da se pravdate drugima po internetu !
Ja licno obozavam trcanje , ali sam svestan stetnosti istog za kolena.Ako neko drugi vise voli bajs,pa neka vozi taj bajs :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

https://www.youtube.com/watch?v=yL0JLxVGvXo
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

goblin napisao:@Laki, daj malo vise detalja u vezi rute koju si isao.

I ja sam nedavno isao na nesto slicno (mislim da sam i napisao ovde, nisam siguran).
Mi smo isli 105km za 3 dana (Budva - Ostrog, ali nista putem), raspored je bio takav da smo prvi dan isli oko 10km, a drugi i treci po 45-50km.
Prvo dana smo savladavali uspon od 1.300m, a za celu rutu savladavali ukupnu uspona od oko 3.500m visine ali ne znam tacno koliko spusta (koji je isto zahtevan kao sto znas).
Teren je bio izuzetno zahtevan, isli smo uglavnom kroz sumu, vrlo cesto bez ikakvih kozijih staza vec bukvalno probijanje, penjanje po krsu... cesto pravo planinarenje "cetvoronoske"...
Svako je nosio svoju opremu na ledjima, ja sam merio svoj ranaci imao sam nesto preko 15kg + roba.
Spavali smo u vrecama, za vodu se snalazili na izvorima, hranu nosili sa sobom.
Bilo je dosta povreda usput, padova, uganuca, ozbiljni zuljevi, otekli zglobovi, crni nokti....
Posto sam celo vreme drzao upaljen GPS, na kraju mi je izbacilo da je cela aktivnost (izmereni period kretanja) trajala oko 22-23 sata.

Pisi malo detalja u vezi vase rute.
Koliko ste dnevno prelazili, na koliko se prave pauze, sta ste nosili sa sobom (na ledjima)....

Uf, pa ne znam sta posebno da ti kazem :)
Kreces prvi dan :) Autobusom te odvezu do pocetka rute, ulaz na rutu se kontrolise ozbiljno, proveravaju dokumente i sl.

U svakoj grupi je 8-13 turista, dva vodica i mislim 8 nosaca plus kuvar. Spava se u satorima, satore nose nosaci i posto su brzi od turista stizu uvek pre na mesto za nocenje i raspakuju a ujutru sklapaju satore i nose ih. Naravno pametnije bi bilo da ti satori stalno stoje tamo a ne da ih svaki dan sklapaju i rasklapaju i nose na ledjima, ali i u Srb bi se tesko dogovorili a ne u raspalom Peru-u.
Hranu za dorucak, rucak, veceru nose nosaci, ostale grickalice za usput i pica nosis sam, garderobu nosis sam, vrecu za spavanje... Mozes da unajmis kako kazu polunosaca koji ti moze nositi mislim 7.5kg. iskusni znaju da se pakuju, znaju kakva se garderoba nosi da je dovoljna jedna ili dve majice od onog specijalnog materijala (ili vune), da ti ne trebaju 3 para rezervnih carapa, donji ves i sl, a budale sve to vugle sa sobom i pride nose pamucne majice... Naravno treba ti nepromociva jakna, pantalone... Usput ima lokalaca koji prodaju grickalice i sokove, cena raste kako staza napreduje :) tako da na sredini puta imas Ch cene a za litru ipo vode traze po 5 dolara :)

Krece se sa 2600m, preporucuje se doci u obliznji grad par dana ranije zbog aklimatizacije na nadmorsku visinu i redak vazduh, nekim ljudima je bilo lose po dolasku.
Prvi dan je relativno lak, ali zbog aklimatizacije je svejedno zahtevan. Ne znam tacno koliko se ide, ali recimo 12-13km. Pauze se prave na svakih tipa 2 sata.
Drugi dan je ebanje keve, krece se sa 2800 i pravac na 4200m za nekoliko sati, uglavnom kroz sumu ali sa stazom, gomilom stepenica, pada nisu to bas idealne stepnice, to je uklapan kamen i dosta su visoke. Onda se mislim spustas gomilom stepenica na nekih 3600 gde se noci.
Treci dan je opet gore dole stalno i (i kad se ide npr sa 3000 na 3500 je mnogo vise od 500m uspona jer ko zna koliko puda ides dole) i zavrsava se na nekom 38om kilometru.
Poslednji dan bese ustajenje tipa u pola 5, onda posle dorucka dva sata cekanja na otvarnju kapije za ulazak na poslednju etapu. Ovo rano ustajanje pravdaju da je to da bi bili prvi u koloni za ulazak na stazu, istina je da nosaci sa opremom moraju da uhvate voz za nazad do tipa 7h inace bi morali da ostanu ceo dan tamo.

Poslednji dan je samo 4-5km i ujutru rano se stize na MP, to izgleda prelepo. Naravno i cela staza u kompletu je fantasticna i kao iz filmofa sa cesto prizorima koji ostavljaju bez daha. Nazad se vraca vozom i to je kraj avanture. Svaki dan se na mesto za spavanje stize izmedju 17-20h ali slabo se ljudi generalno ne druze previse uvece jer su svi mrtvi i samo odu u sator i spavaju po 10-12 sati, tek poslednji dan kad se sve zavrsi vidis ko je kakav kad malo ljudi zivnu i povrate snagu.

Mi smo isli sredinom marta, to je negde kraj kisne sezone tako da je malo kockanje sa vremenom, no imali smo srece te je za 4 dana svega oko pola sata padala kisa tokom pesacenja (plus dve cele noci dok smo spavali). U isto vreme priroda je u ovom periodu najlepsa jer sve buja, zelni se a potoci su u punoj snazi.

Ako nekoga zanima nek mi pise na PM shareovacu mu album.

https://www.youtube.com/watch?v=L-ZRn3X6EKY

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Slika
Scena kao iz Uncharted-a :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Tu mi je bas zao sto nisam uslikao kako treba, tu se vidi samo deo, zapravo se tu krivina nastavlja i ima skoro ceo krug koji ide na dole, imam sliku i od gore ali uospte ne odaje utisak dubine te se ne shvata kako to izgleda uzivo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ovo je slika sa konzole, na PC-u to izgleda bolje :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Izgleda na PC-u koji košta kao 10 konzola :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ovo je vrhunska tura.
Po ovome sto pises ne bi trebalo da je bas tako zahtevno ali verovatno da velika nadmorska visina odradi svoje pa se organizam brze umara.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Laki, lepa turica. :thumbup:
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ja ne trčim ali volim da šetam i volim prirodu. Šetam po 7-8 do deset kilometra i nikad mi to nije problem.
U oktobru sam se peo peške do na pančićev vrh i dok sam se popeo dušu sam ispustio, a išli smo najsporijim tempom. Toliko nisam imao snage da sam svako malo morao da sednem i nikako nisam mogao da se nadišem. Tako da nadmorska visina sigurno ima uticaja.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Nego.... :mrgreen:

Slika

PS. No hard feelings!!!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Omasio si vek malo ;)

Fudbaleri:
Slika

Strongmeni:
Slika

Gde si nasao bas fudbalere da stavis, mislim da veci manekencici i metroseksualci od njih sada tesko gde postoje :)

Dodatno, samo totalni nemaci pojma beze od teretane, nevezano kakve rezultate zele da postignu :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori