Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Biciklizam

Post od Paja »

Ralee napisao:Pajo bajs ti je odlican :doubleup:
Hvala. :sesir:
Ralee napisao: Wheeler Sirmione 3200. na netu nista nisam mogao da nadjem pa ako neko zna nesto vise neka kaze.
Zna Zuzazu 100%. On ti je od onih "U ime svih nas iz pedeset i neke...." :mrgreen:
Aj što je mator to bi mu i oprostili, nego stvarno zna mnogo pa nas nervira. :D
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Cekamo ga da se javi, tolike godine ga vozim a o njemu ne znam nista, bas me interesuje sta ce da kaze. :)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Kada se uvelica fotka, nesto moze da se provali.

Svajcarci imaju malo otkacen ukus za sklapanje bicikala.

Ocigledno je u pitanju celicni ram sa mufovima. Ne vidi se nalepnica pa ne znam o kojim je cevima rec. Ram je 56 ili 58 sto se vidi po tome da mogu da stanu oko cetiri prsta na vrat izmedju kose i horizontalne cevi.

Nable, rucice menjaca i pogon koliko moze da se vidi, definitivno nisu Campagnolo, sto znaci da su Shimano.

U tim nivoima opreme Shimano nije radio sticnu pa je ova neka third party sticna.

Ako su rucice menjaca Shimano, onda su i menjaci.

Volan i lula imaju gravuru, verovatno su italijanski.

Ram bas i nije preterano star, jer se jasno vidi da je viljuska sa oborenom krunom, sto je poslednja koristena varijanta krune u izradi viljuski.

Nema neku trkacku geometriju sto se vidi po tome koliko mu je zadnji tocak odvojen od podsedalne cevi.

Iz ovog ugla gledno, visina lule i sedista nisu bas onako kako je po knjigama. Mislim da je lula malo vise izvucena tj da je sediste malo vise uvuceno. Rekao bih pre ono prvo. Ali to je pitanje kako vozacu odgovara pozicija.

Firme su uglavnom koristile Shimano opremu kada su htele da ustede, jer u to doba Campagnolo ispod grupe Athena (koja je bila skuplja od 600-tke Shimana) nije imao nista komercijalno. U tom slucaju su i felne japanske.

90 tih godina hijerajhija Shimana za specijalke, je: Dura Ace, 600 Ultegra, 105, RX100 i 300 EX.

Rekao bih da je upotrebljena oprema jedna od ove dve poslednje, RX100 ili 300 EX.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sta bi tek rekao Zu da vidi bajk uzivo. :)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zu ponekad i mene iznenadiš. :bravo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kuzmanovicu uzmi petrolej, prilicno je jeftin, mislim oko 100 din litar a ne isparava kao benzin pa se moze i koristiti vise puta, ja sacuvam u teglici.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zu prestani da kačiš slike preko forumskog servera. Sinoć sam protšao kroz temu i malo koja fotka koju si kačio je ostala. Kači preko postimage-a.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Zuzazu je pravi Serlok kada su u pitanju bicikli :klanjamse:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Poslednjih meseci sam kacio samo preko dodaj.rs :pardon:

Tih 90-tih godina, Bajker i ja smo vozili Maxam MTB. Bajker je na svom imao grupu LX500 a ja 300tku.

Bicikli su bili od Tange cevi. Columbus i Reynolds nisu imali jeftinu varijantu cevki.

Generalno, oblik leve kurble je identican mojoj 300, pa zato sudim da je 300 za specijalku ili mozda RX 100.

Mi smo u toj kombinaciji imali Araya felne, sto je tada bilo vrlo popularno. Kako ne vidim nikakvu nalepnicu na felnama, a Evropljani su ih lepili samo tako, rekao bih da je tako neka felna.

Cim su buziri kocnica sakriveni, oborena kruna viljuske i SIS rucice menjaca to mora biti bajs prve polovine 90tih.

Uglavnom, sve bi se ovo procitalo na opremi.

Nista spektakularno i skupo, ali ako je tako, vrlo izdrzljiv, zahvalan i pouzdan bicikl.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pajo, jel se njemu desava u radnji da lizne spoljnu gumu i kaze iz kog dela Brazila je kaucuk? :kezo:
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

:loool: :loool:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Hteo sam da stavim smajlija, a onda sam se setio da smo nesto mirisali (gume verovatno).

Sad ne mogu da se setim sta, mozda smo preterali.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Jeste 300EX. Iznad toga pise exage. A na felnama pise Mavic. Svaka cast na znanju :navijamo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nije došao do nivoa znanja da je lizanje dovoljno. On još uvek mora da gricne deo gume. :kezo:

Zu, fale i te sa dodaj.rs. Najjednostavnije je preko postimage-a kako te forum i vodi. Samo klikni na dodaj sliku i dalje ide samo.
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ralee :sesir:

Pajo :thumbup:
Odgovori