Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

Probaj svakako, od kraja Ade (tamo kod onog skijanja na vodi) do Ostruznice imas nekih 6 km, a od kraja Ade do izlaska na novi obrenovacki ima neki 12 km. Na tom putu je ravnica, put je zadovoljavajuceg kvaliteta, slab saobracaj, povremeno prodje neki autobus koji ide u Ostruznicu ali dovoljno je sirok put za sve.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Stari obrenovački je stvarno odličan. Postao je praktično biciklistička staza. Ima mnogo više biciklista nego vozila.
Postoji i varijanta da se vozi do ostružničkog mosta pa preko mosta na NBG kej ka blokovima. Prelaz mosta nije legalan, ali je u suštini bezbedan jer postoji zaustavna traka kojom se vozi. Ako ideš preko mosta obrati pažnju na samom mostu na češljeve. Postoje dve vrste - jedni su ok, ali su druga dva dosta široka i postoji mogućnost da tanka guma upadne.
Ako se odlučiš za prelaz mosta javi pa da ti dam precizna uputstva.
Asfalt na NBG keju od mosta ka blokovima je prošle godine bio loš, ove je verovatno samo još gori.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ma nema vise poente voziti na NBG nasipu, ocajan i uzak je put i vozila bas ne vode racuna na bicikliste. Ako se vec ide tim pravcem, ja bih produzio magistralom do Surcina pa preko Ledina nazas na NBG.

Mada pre svega toga biram stari obrenovacki, pa onda u ostruznicu, penjanje u sremcicu, pa spust nazad na stari obrenovacki kod onog restorana. :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ili do Obranovca pa preko mosta i Sremskom stranom nazad kroz sela. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Kakav sam baksuz, na najdaljoj tacki bi mi puko lanac i sve koje poznajem bi bili zauzeti i ne bi mogli da dodju po mene. :mrgreen:
1234
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2013, 19:09

Post od 1234 »

da li je neko mozda koristio ovu stvarcicu za pranje lanca i ako jeste kakva su iskustva.http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 66439.html
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Cini mi se da je Uros S kupio tu spravicu, ali ne mogu da nadjem post. Sacekaj da se on javi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ima je Uroš i za te pare nije loša.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Nije losa ideja sa tim obrenovackim pa kroz sela. :thumbup: Razmisljao sam da ove godine prodjem celu biciklisticku stazu duz dunava, nisam jos rutru isplanirao, ali koliko sam gledao nije bas najsjajnije, na nekim delovim nema ni asfalta. :zbunjen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Da, cesto se vozi po makadamskim putevima na dunavskim nasipima. Mada mene takva vrsta voznje ne privlaci.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Preciziraj na šta misliš duž Dunava - da li okolinu Beograda ili celu Velo 6 rutu kroz Srbiju. Za ovo drugo ti treba neki jači bicikl to je sigurno, jer nema asfalta svuda, mada ti za to treba i nekoliko dana.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Da da Velo6. Znam da ima dosta makadama, zato sam gledao da prodjem samo one deonice koje imaju asfalt ali i tu je pitanje kakvog je kvaliteta. Jer ovo cudo oseti i njamanju neravninu. Gledao sam da ako se deonica sastoji od asfalta i makadama, ono sto ne mogu da vozim planirao sam kolima da predjem. Uglavnom bih za vikend prelazio po jednu ili dve deonice. Moram pogledam koliko ima km asfalta a koliko makadama i dal' vredi sve to tako obici ako cu vise provesti u kolima nego na bajsu.

http://www.ciklonaut.com/svrbiguz/dunav/dunav.htm
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Treking bajk bi sasvim odgovarao ovakvoj turi, pre x godina sam isao od BG do Kladova sto sada vodi ta Velo6 ruta i to sa mtb bajkom sa svim stvarima i stvarno je zanimljiva.
Danas bez ikakvog zamora 35km u cugu, doduse vozio sam i u decembru tako da malte ne nemam prekida u voznji :D
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

I ja danas prođoh 30-ak km uz jedan gumi defekt...nije bilo baš neko vreme, duvkao je neki ladan vetrić, lepše je večeras u gradu.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Evo kako izgleda Pinarello Dogma kad pas izgrize plastiku, pardon - karbon

Slika

Slika

Aj' nek pojede celik ili aluminijum...
Odgovori