Automobil od 15-17k eura

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Automobil od 15-17k eura

Post od Floyd »

nenad.fil napisao:Sta znam ta "stara" B klasa mi je nekako... ruzna. Nekako mi je kockasta, lici na neki mini-van i mislim da je nema mladje od 2010. a rekao sam sebi da necu da dajem 17k evra za polovan auto star dve godine. Ok mi je test vozilo, jer je to SKORO pa novo, nema 0 km na satu ali je zato (mazda konkretno) skoro 2.500 eura jeftinija od nove a stara je 8 meseci za 9.000km. To je po meni ok.
OK, ti znas sta je za tebe najbolje...probaj tu Mazdu, detaljno zagledaj kvalitet izrade (razlikuje se mnogo od Merca) pa ako ti sve odgovara onda kupuj.
Sto se cene tice, ne znam sta da ti kazem jer nisam upoznat sa situacijom u Srbiji.
Na zapadu daju veci popust za test modele...toliki je otprilike za vozila sa lagera.

Samo da se osvrnem na Merca i ako kazes da ti se ne svidja stara B klasa.
Moze za 17ke da se nadje 2011 godiste i to tzv. Junge Sterne.
To su vozila koja prodaje direktno Mercedes a ne neki turci i arapi...auta su potpuno proverena a cak su i evetualna ostecenja sanirana.
Prodavac je duzan da ti da sve informacije o autu (da li je imao velike kvarove, bio udaran, ko ga je vozio i sl.) a sama prodaja je slicna kao za nove automobile.
Imaju velike, moderno uredjene salone te kad prvi put udjes a ne znas o cemu se radi, pomislio bi da su svu apsolutno novi.

Evo ti jedan primer da skontas o cemu pricam...

http://e-services.mercedes-benz.com/dsc ... 02219GJ534
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

mr.Big napisao:
Floyd napisao:Ma jos bolje da uzme A8 sa 200kkm
:plusone:
Ma kakva bre Mazda, kupi pravi auto. Evo ceni ga taman u evro, koliko i imaš... http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ic_type_r/
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ipak gadan enterijer moze da bude jos gadniji :mrgreen:
Msm, crveni tepisi (ko u bordelu) su :glavomuzid:

To je svakako za napaljene street racere...Nenad je koliko kontam na osnovu postova, ozbiljan covek :D
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Floyd znam za te proverene varijante ali probaj da se stavis u moju poziciju i zamisli sledece: Odem lepo u Svabiju i uzmem taj auto. Platim ga neku cenu X. Dodjem na granicu, kazem:" Dobar dan, doneo sam ove papire za carinjenje..."

"Da vidim sta imas tu... Ooooooooo pa to mercedes bato!" "Ti sigurno imas para, evo za tebe jedan AMSS katalog gde je nasa procena vrednosti tog auta 20.000 eura"

"Na to imas svega 20% poreza i 2,5 % posto je vozilo iz EU"

"To ti je ukupno 23680 eur"

Naravno da sam mnogo vise "iskarikirao" ovaj mali " igrokaz" ali u ovoj zemlji se nikada nista ne zna, i nista nije sigurno pa ni to kolika bi bila carina na takvo jedno vozilo. Kod nas je uvek od-do.

Zato se ne bih upustao u takve kombinacije jer moze da me izadje skuplja "dara nego mera."

EDIT

Floyd, hvala trudim se :mrgreen:

Trojke:

kupujem type R odmah, samo da prepisu na moje ime ovaj Luk Oil u mom kraju mislim, procedura je u toku, ali opstina Vozdovac nesto zateze...
Poslednja izmena od nenad.fil u 07 Nov 2012, 21:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma to se ja samo osvrćem na ove preporuke za polovnjaka. Svakako da je Mazda bolji izbor. Ja da uzimam Type R ne bi uzeo ovaj, nego onaj Saletov. ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pa trojke mozes da pricas sta hoces ali meni je logicnije ko predje za 2 godine oko 100 kkm to je bilo vecinom autoput, 6. brzina i teraj,a dok ovi testeri od 10+ kkm su vozeni uglavnom grad i to svako se vezbao i sl. Ovako ako nadje dobar auto sluzice ga bez problema. Sto se cudis. To bi bio moj izbor!

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Daj sebek, ne zajebavaj...

Nenade, nije vise tako. Mi smo skoro uvezli dve E klase, 2007. i 2008. godiste. Procedura je vrlo jednostavna, nadjes speditera kom predas papire i on ti donese sve overeno i zavrseno, tvoje je samo da tu istu fasciklu odneses u MUP i registrujes auto...
Ako ti je problem papirologija, od toga ne bih bezao.

Ako je nesto drugo, onda ok...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Ne mora drugacije misljenje da bude zajebavanje. Ti kazes c klasa isto polovna ja kazem audi. Preferiraj tvoj izbor ali ne pricaj za moje misljenje tako.

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ni Floyd ni ja nismo pominjali kola sa 100+k...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Pa kazwm do 100 ne 100. a za 2 godine su sigurno presli max 80 90. Ali to je premium klasa nije srednja klasa auta. Ni merc ni audi. Zato se ta km oseti i na mazdi i na kii

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To su sve jake kilometraze koje coveka ne zanimaju... Sam kaze da moze par hiljada da dodje u obzir sto je skoro novo, ni prvi servis
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

To jeste ali mi nekako nije sigurno tih 10ak kkm jer tu vozi i kurta i murta. Ja to bas iz tog razloga bih pre onda isao na bas nov.

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

:)
Pa o tome pricamo sve vreme da covek hoce nov ili eventualno maltene nov auto al sa popustom, zato pominjanje kola sa 80kkm nema poente
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Hehhh. To da ali od koriscenih bih pre uzeo od vlasnika nego onu varijantu. :-D

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

nenad.fil napisao:Naravno da sam mnogo vise "iskarikirao" ovaj mali " igrokaz" ali u ovoj zemlji se nikada nista ne zna, i nista nije sigurno pa ni to kolika bi bila carina na takvo jedno vozilo. Kod nas je uvek od-do.

Zato se ne bih upustao u takve kombinacije jer moze da me izadje skuplja "dara nego mera."
Ne znam kako to tamo funkcionise ali ovde se gledaju samo fakture...u svakom slucaju Next ti je objasnio a mozes i sam da se raspitas.
Elem, uopste mi nije namera da te odgovaram od kupovine Mazde, koja je generalno ok kao brend, nego samo hocu da ti predstavim neku drugu mogucnost...dok su pare u dzepu, postoji puno mogucnosti i ni jednu ne treba iskljucivati.
Znam da si zeleo Mecku i imam osecaj da sad pravis kompromis koji realno nemas ni potrebu da pravis (ako ti se Mazda iskreno svidja, zanemari ovu recenicu).

Posto je link koji sam stavio na mercedesovom vise ne radi (bar kod mene), evo ga sa mobile.de da drugi vide o cemu se radi.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... eage=30000

Znaci ukoliko ti priznaju fakturu to ce biti 16900 (50e skidas bez problema) + 20% + 2.5% = 20282e - 2700e (povrat poreza) = 17582e
Tu imas i cenu dovozenja i spedicije sto ne verujem da je vise od 500e ali to nemoras da gledas kao cenu auta nego kao izlet do DE :)

Ako se pak odlucis za Mazdu, onda probaj bar malo da spustis cenu.
Poslednja izmena od Floyd u 08 Nov 2012, 00:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori