Zimovanje

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zimovanje

Post od Rakhil »

chubrica je nesto najogavnije u poznatom univerzumu.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Ja sam tek sada uvideo ovu temu. Kao skijaš početnik mogu da dam ogromnu pohvalu za Francusku i Tignes, ogroman broj staza, uvek sređene i snega koliko volis.

Ako uspem zenu da odobrovoljim da mi da blagoslov, odoh početak februara na kop na 5 dana :D

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tinj je verovatno najbolje evropsko skijalište ever, pogotovo za dobre skijaše koji vole brzinu i široke staze.

Tapatalk
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

po tebi je francuska bolja od austrije?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Tinj konkretno. Mora da se vidi.

Većina ostalih skijališta u Fra je standardna priča koja liči i na sve druge, uključujući i 3D. Tinj širinom staza odskače od svega (kome to znači).

Tapatalk
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Heinz napisao:Kad se sve sabere kažu ljudi da nije jeftinije od Kopa (put + smeštaj + oprema + ski pas). Još nisi ni na planini, niti imaš sneg tamo gde si.
Kada se sve sabere i oduzme dodje okvirno na istu cenu tj. na Kopu smestaj apartmanskog tipa + ski pass+ prevoz , a u Banskom hotelski smestaj 4 zvezdice sa upotrebom spa centra na bazi polupansiona + ski pass + prevoz . Meni je licno pre cetiri godine smetao taj osecaj da necu biti smesten na planini, ali sam se vec prvog dana uverio da je to sasvim ok, jer kada se setim da treba da predjem peske nocu kada duva na Kopu do Konaka recimo od Srebrne lisice odmah shvatim da je to prednost.
Evo i svezih utisaka posto sam se vratio sa produzenog vikenda iz Banskog . Kao prvo put je za razliku od pre cetiri godine moze se reci losiji, jer nasi rade jos uvek deonicu cuvenog koridora do Bugarske granice, a i Bugari se jos uvek pate sa obilaznicom oko Sofije, a i posle Sofije na jedno dva mesta postoji obilazak zbog izgradnje autoputa do granice sa Grckom. Sve u svemu put nije naporan ima ukupno oko 580km od Beograda, od toga vise od polovine je autoput, ostalo magistralni putevi sa korektnim asfaltom.
Bansko se za ove cetiri godine dosta izgradilo, nikli su novi hoteli, vecina ih je sa 4 zvezdice, novi restorani i trzni centri. Primetno je da ima sve vise Grka na skijanju u Banskom, pored vec tradicionalnih Engleza, Rusa i Makedonaca. To je uslovilo da se na ulicama vise prodaje giros od bugarskih cevapa :kezo: . Bio sam smesten u hotelu apartmanskog tipa Mountain Paradise http://mountain-paradise.org/index.php/ ... 6-21-07-34 koji se nalazi nekih 400 metara od cuvene gondole. Hotel je sasvim korektan, cist, sobe prostrane sa dobrim namestajem, grejanje perfektno, hrana sasvim zadovoljavajuce raznovrsna i ukusna, spa centar bi mogao da je malo veci, ali koliko para toliko i muzike.
E sad o samim stazama. Skijanje u Banskom zapocinje legendarnom gondolom. Ja sam odlazio izmedju 9h i 9: 30 h na skijanje i najduze sam cekao 18 min. Verujem da su kasnije tj. oko 10h guzve vece, jer onda dodje gro skijasa sa minibusevima iz hotela. Iz prica znam da se na gondolu zna cekati i do sat i po kad su neke nenormalne guzve. Ja to iskreno nisam doziveo, ni sada, a ni pre cetiri godine, tako da ne znam da li je to mit ili stvarno. Uglavnom to cujem od ljudi koji nikada nisu bili u Banskom, a verovatno i da je to uglavnom u terminima za Novu godinu kada je Bansko prepuno. Postoji i opcija da odete klima do pocetka zicara, ali se tu placa parking mislim 10 leva na dan, ali nisam siguran za cenu . Od krajnje stanice gondole krecu zicare i od tog trenutka vise cete skijati nego sto cete se voziti zicarom. To je pre svega zato sto su im staze dosta duze, nego sto smo navikli na Kopaoniku, i dobro su povezane. Krajnja stanica zicare Todorka je na 2516 metara i odatle polaze staze sve do Banskog koje je na 900 metara nadmorske visine. Samo skijaliste je vise dobilo kozmeticko sredjivanje, u sustini jedna nova zicara do todorke i neki novi restorani na stazi od kojih mogu da preporucim restoran 180° . Cene na stazama malo vece nego u gradu , npr kuvano vino ili veliki nes oko 3 EUR. Ja sam imao prelepo vreme, suncano sa temperaturama do 6 stepeni iznad nule, ali staze su bile perfektno sredjene i nisu popustale, vec su izgledale kao da je -15 . Stvarno svaka im cast, secam se prosle godine gde je na Kopu vec od 11h bio kacamak, a ne sneg.
Evo par linkova: http://www.skibus.rs/ski-centri/bugarska/bansko/
http://www.banskoski.com/en
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

https://www.youtube.com/watch?v=L__k_DY ... ture=share
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ako si ovo ti snimao, mogao bi napisati i neke utiske... :)
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Ja sam (ovaj u zeleno-crnom) napisaću sutra o ski centru i smeštaju

TT M7
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

:thumbup:
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Slika
Išli preko skibusa od 02-11.01.

Skijalište interesantno 250km staza od toga 13 crnih (većina ne uređena) 35 crvenih koje su baš dobre i interesantne za vožnju, 29 plavih za rekreativnu vožnju, 23 zelenih koje su više putići 10ak metara šriine koji idu po celoj planini idealne za skijaše početnike. Staze odlično sređene na možda 3-4 je bilo sitnog kamenja ali to je za divno čudo bilo označeno i na Engleskom ne samo na Fracnsukom, i jedne koja je cela bila pod ledom 3 od 6 dana koliko smo vozili. Staza za boardcross i funycross, jedan park sa par boksova par malih i nekoliko velikih kickera, nismo imali svež sneg pa automatski nije bilo freeride-a iako je planina odlična za to.

Smeštaj u Brianconu L' Agie Blue apartmanski hotel sagrađen 2010 odmah pored gondole koja vuče sa 1200-2200m sa međustanicom na nekih 1600m odakle je bio povratak nazad jer nije bila uređena staza za povratak do hotela. Bili smo smešteni u 10 krevetnom apartmanu od 105 m2 na dva sprata sa 2 TWC jednim T i jednim WC baš opušteno za boravak. U prizemlju sauna i 2 đakuzia u kojima baš bude gužva posle 16h kad se većina vrati sa staza (staze rade od 9-16:30 neke i do 17). Briancon je inače više mali gradić nego selo kao što je obično smeštaj u FR, ima mali šoping centar na 2km od centra, Carefour City na 500m od hotela za više od osnovnih potreba sa cenama hrane nižim nego kod nas.

Inače je jedno od nama najbližih pre njega samo Mongenevr (gde smo imali jedan dan izlet za njega važi isto kao i za ovaj ski centar) koji je deo MilyWay ski kompleksa zajedno sa Italijanskim centrima Sestrire i još jednim skijalištem.

Sve u svemu jedna od ski centara koje treba obići, Ne znam šta još napisati...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Hvala za izvestaj!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Pričaš Sierre Chevalier ili već kako se piše? Nama je fino bilo tamo pretprošle godine. Izlet je bio u Sestriere i jedan od najboljih skijaških dana otkad skijam.

U Sierre je pao nenormalan sneg i iznajmio sam twin tip freeride skije sa 99 mm strukom i dužinom 2 m. Zanimljivo iskustvo.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Kontakt:

Post od Cp6uH »

I Ja sam se nadao da će pasti nenormalan sneg ali ništa od toga bili smo osuđeni za staze, zato očekujem na Kopaoniku da bude malo powdera sad od 25.1-1.2

TT M7
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Sad vidim i mapu. Pitao sam se što opisuješ, a ne reče gde si bio. :-)

Tapatalk
Odgovori