Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Uvek novo i samo novo, polovno vec imam, s tom razlikom sto kod tog mog znam sve sta se desavalo od 0 km na satu, a za bilo koji drugi ne znam.
A za one sto ovde smatraju nas koje kupujemo samo novo budalama samo da kazem bas mi je drago sto sam budala i takav cu i da ostanem.
Pre nego sto lupite etiketu bilo kome stavite prst na celo i razmislite, pa ako ne mozete nicega da se setite onda razmislite sami o sebi.
Svako ima svoje misljenje i svoj stav, ali to ne znaci da su oni drugi budale, vec samo to da su im potrebe, prohtevi, zelje, zivotni putevi, iskustva .... drugaciji. Sama rasprava na ovoj temi je po meni totalno besmislena posto neke stvari kod nekih su prednosti, a kod nekih mane i obrnuto.
Po meni ovu temu treba zakljucati dok se ne pocne sa zescim raspravama, uvredama, svadjama .....
A za one sto ovde smatraju nas koje kupujemo samo novo budalama samo da kazem bas mi je drago sto sam budala i takav cu i da ostanem.
Pre nego sto lupite etiketu bilo kome stavite prst na celo i razmislite, pa ako ne mozete nicega da se setite onda razmislite sami o sebi.
Svako ima svoje misljenje i svoj stav, ali to ne znaci da su oni drugi budale, vec samo to da su im potrebe, prohtevi, zelje, zivotni putevi, iskustva .... drugaciji. Sama rasprava na ovoj temi je po meni totalno besmislena posto neke stvari kod nekih su prednosti, a kod nekih mane i obrnuto.
Po meni ovu temu treba zakljucati dok se ne pocne sa zescim raspravama, uvredama, svadjama .....
Mozda gresim, ali nekako imam osecaj da se post odnosio na mene posto ne vidim ko je jos pisao o kupovini Srbija vs Nemacka. Ako je tako, ne znam gde si to procitao i koga sam etiketirao. Ako nije tako, izvinjavam se sto sam pogresno razumeo.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Odnosi se na sve koji su spremni da ubedjuju one druge da su samo oni u pravu, a ovi drugi "slepi kod ociju".
E onda se slazemo 100%, posto sam isto napisao u predzadnjem postu.
Cini mi se da se po ovom pitanju raslojavaju forumasi po starosnoj osnovi.
Mladji imaju volju i energiju da se bave rizicnim polovnjacima, a mi stariji smo to prevazisli.
Jednostavno, niko nije ni u pravu ni u krivu, vec je stvar u entuzijazmu i raspolozivom vremenu

Mladji imaju volju i energiju da se bave rizicnim polovnjacima, a mi stariji smo to prevazisli.
Jednostavno, niko nije ni u pravu ni u krivu, vec je stvar u entuzijazmu i raspolozivom vremenu

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
mr.Big napisao:Cini mi se da se po ovom pitanju raslojavaju forumasi po starosnoj osnovi.![]()

Nema ovo veze sa godinama, moj otac je ceo život kupovao samo nove automobile, a onda prvi polovnjak kupi u 66. godini.
Never Say Never Again
I u novcu. Ili je to isto pod stavkom "vreme"? 

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Vrlo moguce!
“The trouble with being poor is that it takes up all your time”
“The trouble with being poor is that it takes up all your time”

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
@superboss
I ovde vecina "nasih" ljudi razmislja kao i tamo.
Imaju mogucnosti za novo ali ih uvek nekekako privuce nesto vece i luksuznije za iste pare pa uzmu polovnjaka...jednostavno ne znaju sebi da postave granicu i ulaze u neku pricu kojoj nisu dorasli (finansijski).
Cesto takvi luskuzni automobili stoje po garazama i cuvaju se za odlazak u otadzbinu a ovde se voze krsevi stari 20 godina.
Ja o tome diskutujem a ne o ustedi jer je usteda relativna stvar.
Apsolutno razumem ljude koji rade za prosecnu srpsku platu, koju nece da je daju za npr. novog Gofa vec uzmu 3-4 godine starog.
Ono sto nikako ne razumem a sto se i ovde provlaci kroz par postova je apsolutno skakanje na vecu klasu pa neka je i polovnjak.
AMG i M koji se ovde pominju su pojam i za vecinu dobrostojecih Svajcaraca a ne za obicne ljude.
Nije fora samo da ga kupis, treba to odrzavati, punuti gorivom i placati osiguranje.
Ko vredja...zna se sta ga ceka
I ovde vecina "nasih" ljudi razmislja kao i tamo.
Imaju mogucnosti za novo ali ih uvek nekekako privuce nesto vece i luksuznije za iste pare pa uzmu polovnjaka...jednostavno ne znaju sebi da postave granicu i ulaze u neku pricu kojoj nisu dorasli (finansijski).
Cesto takvi luskuzni automobili stoje po garazama i cuvaju se za odlazak u otadzbinu a ovde se voze krsevi stari 20 godina.
Ja o tome diskutujem a ne o ustedi jer je usteda relativna stvar.
Apsolutno razumem ljude koji rade za prosecnu srpsku platu, koju nece da je daju za npr. novog Gofa vec uzmu 3-4 godine starog.
Ono sto nikako ne razumem a sto se i ovde provlaci kroz par postova je apsolutno skakanje na vecu klasu pa neka je i polovnjak.
AMG i M koji se ovde pominju su pojam i za vecinu dobrostojecih Svajcaraca a ne za obicne ljude.
Nije fora samo da ga kupis, treba to odrzavati, punuti gorivom i placati osiguranje.
Forum i sluzi za to da se sukobljavaju misljenja a po tvojoj logici ni jedna tema ne bi ni trebala da postoji osim ako ce u njoj jedan da pise a drugi da aminuju.Jumbo napisao:Po meni ovu temu treba zakljucati dok se ne pocne sa zescim raspravama, uvredama, svadjama .....
Ko vredja...zna se sta ga ceka

Ne pominjemo za sebe AMG i M. Rekao je Heroj ako bi imao pola miliona evra samo za auto sta bi uradio, a to podrazumeva odrzavanje i odredjen kapital od nekoliko miliona/desetina miliona evra. Pricamo hipoteticki, a ne o tome ko sta trenutno moze.
Ne zelim ovaj post da se shvati kao prozivka, ubedjivanje ili bilo sta slicno...
Jedan primer da ne mora uvek da bude "kupicu novo i necu razmisljati o kvarovima", a coveku je auto vise proveo u servisu nego na putu...
viewtopic.php?f=9&t=379
Jedan primer da ne mora uvek da bude "kupicu novo i necu razmisljati o kvarovima", a coveku je auto vise proveo u servisu nego na putu...
viewtopic.php?f=9&t=379
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
"Odlična" prilika da neko kupi mladog polovnjaka sa malom kilometražom.
i svim problemima sredjenim, i lepo da se navoza

Mij izbor je novo. Od para su mi živci mnogo vredniji i ne želim sebi da pomognem da se nerviram. Da i nov auto može da bude problematičan kao navedeni Yeti, ali tu je garancija, vika i par trikova.
Kod manjih (jeftinijih) klasa ne vidim poentu kupovine skoro novog jer je mogućnost uštede mala, a potencijalni problemi veliki.
Polovno bih jedino kupio sa idejom da ga vozim kratak period i prodam.
Kod manjih (jeftinijih) klasa ne vidim poentu kupovine skoro novog jer je mogućnost uštede mala, a potencijalni problemi veliki.
Polovno bih jedino kupio sa idejom da ga vozim kratak period i prodam.
I koliko dugo ćeš da voziš Oktaviju ? 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...