Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Biseri iz oglasa
@ skuderia nije ovo za ovu temu brate, ovo je za bisere a BMW je 

Pa kad smo imali

mozemo i dizela

U pravu je Laki...
Ovaj je po konfiguratoru cca 65k e sto znaci da moze da se uzme za 60.
Lik je napravio s'njim 64000 km za godinu i po dana i prodaje ga za 17k e manje odnosno pristaje na gubitak od 1000e mesecno sto je za ovu klasu, za tako kratak period eksploatacije, smesna cifra.
Nista nije povoljno u ovom oglasu
Taj ko ga kupi za ovu cifru i vozi npr. jos 2 godine i jos 60000 km, izgubice na njemu vise nego prvi vlasnik...
Lik je napravio s'njim 64000 km za godinu i po dana i prodaje ga za 17k e manje odnosno pristaje na gubitak od 1000e mesecno sto je za ovu klasu, za tako kratak period eksploatacije, smesna cifra.

Taj ko ga kupi za ovu cifru i vozi npr. jos 2 godine i jos 60000 km, izgubice na njemu vise nego prvi vlasnik...
Floyd napisao:U pravu je Laki...
Drugim recima, ako sad doplati 17 000e, dobija ganc nov takav auto, sa savremenijim i jacim motorom,boljim performansama koji pride i trosi 10-20% manje. Zatim opet dobija skroz novu garanciju (ovoj je vec potrosio 65 000km, tj dve trecine, to je oko 2000e) i ponovo besplatne servise (vec je tri potrosio, samo to kosta 2-3 000e). Naravno i kada se taj auto za par god bude prodavao vredece isetno vise od ovog kog se sad resava.
I sad ko je glup u ovoj prici? Nije taj auto toliko nakrcan opremom koliko se vama cini.
Fora je zapravo da je on njega verovatno preprodavcu prodao za 30-35 000e. E da ga mozes direktno od vlasnika kupiti za te pare to je onda odlicna kupovina, ovako cim se preprodavac ubaci u lanac pisi propalo, isplativije kupiti novi auto ako se ovako nesto gleda
Floyd napisao:
Upravo o tome pricam

Poslednja izmena od Laki021 u 23 Feb 2013, 16:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Bilo bi dobro da se ovo prebaci ili ako ne postoji da se otvori tema novo vs polovno, samo da se ne brise. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Cisto primer novog auta 57 000e sa jacom opremom od onog polovnjaka
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =172954602
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =172954602
Kako god, po meni je taj crni i dalje odlicna kupovina.
Mozda bi mogla da se otvori tema za ovakve oglase, da postavljamo nesto sto smatramo da je vredno videti, povoljno, zanimljivo, a da biseri ostanu za 'bisere'
Mozda bi mogla da se otvori tema za ovakve oglase, da postavljamo nesto sto smatramo da je vredno videti, povoljno, zanimljivo, a da biseri ostanu za 'bisere'

scuderia kao i uvek nadje najskuplji primerak 
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Slazem se i ja da je ovo prejaka cijena za ovaj auto, realno ovo vrijedi 35000-38000 jer je u pitanju dvije godine star auto (jeste to 18 mjeseci ali auto je 2011. godiste) sa podosta kilometara na satu za tako mlad auto. Ja mislim da su ovakvi automobili najbolja kupovina, po meni bi neki realan gubitak vrijednosti za 2 godine star auto E segmenta sa 60000 kilometara na satu trebao da bude 40-ak % a ovdje je gubitak vrijednosti oko 33 %.
Ja kad bi kupovao auto ove klase moj favorit bi bio ovako neki auto 2-3 godine star sa 40-50% nizom cijenom od onog sto je placen taj auto...
@Laki
Ovaj BMW je 2012. godiste pa je sigurno zato malo ispod cijene, ne treba ni to zanemariti...
Ja kad bi kupovao auto ove klase moj favorit bi bio ovako neki auto 2-3 godine star sa 40-50% nizom cijenom od onog sto je placen taj auto...
@Laki
Ovaj BMW je 2012. godiste pa je sigurno zato malo ispod cijene, ne treba ni to zanemariti...
Ajde nadji isti za 35?Risto napisao:Slazem se i ja da je ovo prejaka cijena za ovaj auto, realno ovo vrijedi 35000-38000
Nisam video nijedan link da ste okacili za isti auto (isto stanje, oprema, motor) za tih 35-38. 35k traze za 520d i to bez koze i automatika i pitanje je da l' ima veliku navi. Ne znam odakle vadite te 'realne' vrednosti. I ne viri svakom ko planira da da 40k evra za auto jos 20 iz dzepa tek tako da bi dodao i kupio novi.
Za ovih par po Srbiji (tipa 520d polovan, 50+ k eur) se slazem da su precenjeni.
Ne mozes naci, sve polovne petice su obicno precenje i bolja kupovina su novi. Nisam ti ja ni rekao da je taj tvoj skup u odnosu na druge polovnjake, skup je u odnosu na novog 530d.
E pa to je onda skroz druga prica koja se tice 'novo vs polovno' teme u kojoj opet dajem prednost polovnjaku.
Treba neko da prebaci od moderatora u tu temu. Al kad smo vec poceli, reci mi zasto bi dao prednost tom polovnjaku u odnosu na onog novog sto sam ga stavio, s obzirom da ta prednost ni finansijski nije opravdana? Sumnjam da si spreman da na kraju platis vise kako bi vozio polovan, ili volis da platis nekog da ti testira auto 

da li ti mislis da ce isto izgubiti na ceni ovaj lik koji ga je kupio novog 2011 i vozio 2god... i neko ko taj model kupi nov 2013 i vozi ga 2god (u medjuvremenu ce sigurno izaci i FL)...
Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Nema to veze. Bitno je poredjenje ovog polovnjaka i novog. I polovnom ce se iz istog razloga strmoglaviti vise cena. Ovaj ovog za 2-3 god i hos 60 000km nece moci preko 30 000e prodati ni u ludilu.