Vežbanje, dijete, teretana...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Ne znam zasto se svi hvataju za tu glupu cifru od 19h. Ja lezem vrlo retko pre 2h ujutru i totalno je kontraproduktivno da veceram pre 19h. To ima smisla samo za one koji lezu u 21-22h, ako takvih uopste ima.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Tako je. Gleda se da prođe određeno vreme od poslednjeg obroka do počinka, a ne da se zakucavamo u određeno vreme. Svako ima svoj bioritam, bitno je da se "sagori" sve što smo pojeli, ali i da ne budemo gladni kada legnemo.
Pa za normalan metabolizam je pametno leći pre ponoći. Otuda tih 19h.
Starce...nemoj nam i ovu temu uozbiljiti,please
))
Crni,niko se ne sprda. Ali ako neko govori o kolicini i kvalitetu proteina iz POVRCA , onda tu nema diskusije. Ne mislim na Comija nego onog ko mu daje takve informacije. Comi, za izvore Proteina imas jako malo mogucnosti, jer da je to tako lako, svi kompleksasi bi gradom setali misicavi sa plocicama na trbuhu. Ali ne ide. Meso,nemasni sir,riba,jaja. To ti je najdostupnije u svakom marketu da kupis. Po onom sto si napisao, ti si u strasnom kal.deficitu +uvek kardio = to nije dobar nacin. Ali to je samo moje misljenje. Prihvatam da mi kazu da nemam pojma jer sad i sam imam preko 100kg i izgledam ko vreca govana

Crni,niko se ne sprda. Ali ako neko govori o kolicini i kvalitetu proteina iz POVRCA , onda tu nema diskusije. Ne mislim na Comija nego onog ko mu daje takve informacije. Comi, za izvore Proteina imas jako malo mogucnosti, jer da je to tako lako, svi kompleksasi bi gradom setali misicavi sa plocicama na trbuhu. Ali ne ide. Meso,nemasni sir,riba,jaja. To ti je najdostupnije u svakom marketu da kupis. Po onom sto si napisao, ti si u strasnom kal.deficitu +uvek kardio = to nije dobar nacin. Ali to je samo moje misljenje. Prihvatam da mi kazu da nemam pojma jer sad i sam imam preko 100kg i izgledam ko vreca govana

nema tu ovaj-onaj metabolizam, ovo-ono telo, qrac-palac-kriminalac...na spavanje se ide pre ponoći a poslednji zalogaj bilo čega 2-3 sata pre spavanja
razlozi su veoma jasni a tiču se nepogrešivog telesnog ciklusa
uzimanje hrane i varenje traje u periodu od 12 časova u podne do 8 uveče...to je aproprijacija,
iskorišćavanje hrane traje od 8 uveče do 4 časova ujutru, asimilacija i
čišćenje organizma koje traje od 4 ujutru do 12 u podne i zove se eliminacija.
najvažniji period je asimilacija i tada treba uzimati NIŠTA.
svi ostali periodi su podložni prilagođavanju
razlozi su veoma jasni a tiču se nepogrešivog telesnog ciklusa
uzimanje hrane i varenje traje u periodu od 12 časova u podne do 8 uveče...to je aproprijacija,
iskorišćavanje hrane traje od 8 uveče do 4 časova ujutru, asimilacija i
čišćenje organizma koje traje od 4 ujutru do 12 u podne i zove se eliminacija.
najvažniji period je asimilacija i tada treba uzimati NIŠTA.
svi ostali periodi su podložni prilagođavanju
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Delija napisao:Ne znam zasto se svi hvataju za tu glupu cifru od 19h. Ja lezem vrlo retko pre 2h ujutru i totalno je kontraproduktivno da veceram pre 19h. To ima smisla samo za one koji lezu u 21-22h, ako takvih uopste ima.
Pa zavisi kad moraš da ustaneš ujutro... Ja moram da imam 7-8 sati kvalitetnog sna da bi sutra bio bar iole normalan.
Ako se ne naspavam, ceo dan sam prgav po piljarnicama, ništa ne radim na poslu, kenyam neumereno po forumima...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Metabolizam je individualna stvar. Postoje univerzalne stvari koje su dobre za zdrav metabolizam. Recimo Španci zbog vrućine jedu znatno kasnije i to je kod njih potpuno normalno. Bitno je završiti s obrocima 2-3 sata pre spavanja i da poslednji obrok bude najlakši.
- Delija
- Kontakt:
Ustajem oko 7, jer radim od nekih 8,9 (kad stignem na posao - nije mi fiksno radno vreme).Velja napisao:Delija napisao:Ne znam zasto se svi hvataju za tu glupu cifru od 19h. Ja lezem vrlo retko pre 2h ujutru i totalno je kontraproduktivno da veceram pre 19h. To ima smisla samo za one koji lezu u 21-22h, ako takvih uopste ima.
Pa zavisi kad moraš da ustaneš ujutro... Ja moram da imam 7-8 sati kvalitetnog sna da bi sutra bio bar iole normalan.
Ako se ne naspavam, ceo dan sam prgav po piljarnicama, ništa ne radim na poslu, kenyam neumereno po forumima...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Blago tebi kad možeš tako, ne znaš koje su moje muke...
- Delija
- Kontakt:
Zao mi je da mi prodje zivot u spavanju 
Nekad malo nadoknadim vikendom i to je to.

Nekad malo nadoknadim vikendom i to je to.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kad ti je žao onda pravi decu i sigurno ti neće život proći u spavanju. 
Tapatalk @ Desire 626

Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Najbolje pre spavanja je jesti picu.
Nije teska za stomak, lako se vari i lako se zaspe.
Nije teska za stomak, lako se vari i lako se zaspe.
- Delija
- Kontakt:
@trojanac
I'm too young to die
I'm too young to die