Pajo@ Nauci je na sledeci nacin, digni oba pomocna tocka tako da pogonski bude u vazduhu, neka sedne i vrti pedale u prazno, tako ce noge osetiti koliku kruznicu opisuju i posle ce joj biti lakse.
Ji 4Tze napisao:I je l pomogla kaciga? Moj je prvo zabio u preponu pa drugi put ispod rebra. Nijednom nije bio ni blizu da udari glavom bilo gde. Baš daje lažnu nadu u sigurnost.
Što se učenja tiče, onaj bajs bez pedala bar jednu sezonu vožnje pomaže neviđeno, starijem nisam ni stavljao pomoćne, naučio je za sat vremena. Da krene, da vozi pravo, skrene i zaustavi se.
Samo što sam pravio pauze na 5 min. Tipa aj kreni lagano pa vozi pa ga zaustavim pa kreni nazad i tako par puta pa onda pauza. Lakše skapira s pauzicama.
Kaciga je od prvog dana na glavici, od kada sam je vozio u decijem sedistu kod mene na bicikli, tada je imala oko 14 meseci, sina sam kao sto sam rekao juce prvi put na bicikl pozadi u sdiste stavio i stavio sam mu cerkinu kacigu, jes roze boje al me nije briga jer bezbednost deteta je na prvom mestu. Ana nije padala na glavu danas ali da je nisam dva puta zaustavio na vreme udarila bi u drvo jedanput jer je skrenula sa asfaltne pesacke staze. Dakle avo ti je isto kao i pojas u kolima, mozda ti nikada ne zatreba ali kada se desi nikada se ne zna kada ga je korisno imati na glavi.
Inace cera i kada bude ucila da vozi rolere imace kacigu na glavi i stitnike za laktove i kolena. Bezednost je na prvom mestu i kada dete od malih nogu nauci na to neces imati prolema kasnije.