Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Dugo nisam bio, a mogao bih neki dan. Sad mi se jede teletina
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ja sam jeo dva puta u zadnjih mesec dana i bilo je standardno vrhunski.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ceo forum jede teletinu iz restorana a sve vam loše, protestujete... ccc
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Očekivao sam da će masa "poskočiti" u odbranu.
Da ne dužim, po mnogim parametrima, koji nisu samo hrana, a i tu je par jela koja odskaču - dok kod drugih umeju baš da maše, ono ne bi trebao da bude neki poseban restoran, u odnosu na druge u istom rangu cena.
Poštujem mišljenje svih kojima leži, ali za mene tone svakim odlaskom.
Tapa
Da ne dužim, po mnogim parametrima, koji nisu samo hrana, a i tu je par jela koja odskaču - dok kod drugih umeju baš da maše, ono ne bi trebao da bude neki poseban restoran, u odnosu na druge u istom rangu cena.
Poštujem mišljenje svih kojima leži, ali za mene tone svakim odlaskom.
Tapa
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Šta ti konkretno nije valjalo? Obično detaljno potkrepiš zamerke.
Pazi, ja tamo više ne idem, ali to je što imam osećaj da su gosti naoružani, a konobari arogantni. Ne želim tamo da provodim vreme. Ali kad donesemo kući, prste poližem.
Pazi, ja tamo više ne idem, ali to je što imam osećaj da su gosti naoružani, a konobari arogantni. Ne želim tamo da provodim vreme. Ali kad donesemo kući, prste poližem.
Cesto cujem tu pricu za durmitor kako ljudima smeta kako drugi gosti izgledaju i to mi nije jasno, niti te ometaju niti imas neku interakciju sa njima. Razumem da konobar moze da bude razlog al to kako izgleda druga ekipa me ni najmanje ne zanima, bitno mi je da je hrana i usluga dobra.
Jer se mogu poubijati grupe krimosa u bilo kom momentu pa mozda to. Tamo je davno i milicija pohapsila neku veću grupu naoružanu sjećam sja nijesam išao od kad su mi na durmitorskog stek stavili jebeni kečap
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
- pedja
- član 001
Ukratko:grujicd napisao:Šta ti konkretno nije valjalo? Obično detaljno potkrepiš zamerke.
Ako se ide na jedno od nekoliko njihovih jela, to je dobar restoran.
Ako se jede nešto drugo, a malo i obrati pažnja na druge stvari, ništa nisu bolji od mase kafe-gastro-restorana, čak je i pitanje da li su u rangu.
Nekada su više bili kafana, i to dobra.
Kada su prvi put zastaklili, bili su dobro organizovan (uključujući i konobare) restoran.
Sada su taj neki kafeklubgastropabrestoran, ni tamo ni ovamo. Imaju promašena jela, delimično neprimeren escajg, pojedine konobare koji su daleko od pravih konobara...
Juče sam pojeo neku lovačku kobasicu koja je nedostojna prosečnog restorana, sa neposoljenim i bezukusnom krompirom. Prošli put sam dobio krš krompir uz sač, grilovani sir sa ukusom ćevapa (ne sa šmekom grila). Čak i trileće, koji mnogi hvale, spada u donju ligu onih koje sam probao (možda nije bio dan). Prezentacija jela skoro nikakva. To su žestoki faulovi ozbiljnog restorana.
Mešavina stilova, pokušaj da se nešto napravi, mislim da sami ne bi definisali šta su i šta hoće, osim para i podilaženja svima
Tapa
Ja bio samo jednom kod njih, hteo jos par puta bez rezervacije, ali bilo guzva. Tad kad sam bio, vise me je odusevio krompir nego meso. Nekako pokupi taj ukus i bas je bio odlican.
Svratio pre par dana do Ljube Trovaca u Grockoj. Somovina lepo isprzena, dobra sopska
Svratio pre par dana do Ljube Trovaca u Grockoj. Somovina lepo isprzena, dobra sopska
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam prosle nedelje bio malo u Sokobanji, prvenstveno zbog deteta da se nadise pravog vazduha (ali je i nama prijalo). Ima tamo par kafana oko centra, obisli smo ih i moj favorit je Zelengora. Jeli sam uglavnom kuvana jela (gulas, paprikas, sarme…), ribe i rostilja. Slike jela nemam, imam ovo, jer kad stigne znaju se prioriteti

Cene su ok, mada mislim da se polako priblizavaju vecim gradovima. I dalje je sampion jeftinoce planina Tara.
Kad smo vec kod planina, bili smo na Rtnju i svratili do Ramonde. Hteo sam da vidim kako izgleda uzivo, i stvarno je napucano za sve pare. A i skupo.

Tih dana su bili neki radovi i ispraznili su sobe, da gostima ne bi smetala buka. Restoran je radio taj dan a sutradan su i to zatvorili, i hteli smo da odemo tamo i da vidimo kakve su i cene klope.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Cene su ok, mada mislim da se polako priblizavaju vecim gradovima. I dalje je sampion jeftinoce planina Tara.
Kad smo vec kod planina, bili smo na Rtnju i svratili do Ramonde. Hteo sam da vidim kako izgleda uzivo, i stvarno je napucano za sve pare. A i skupo.

Tih dana su bili neki radovi i ispraznili su sobe, da gostima ne bi smetala buka. Restoran je radio taj dan a sutradan su i to zatvorili, i hteli smo da odemo tamo i da vidimo kakve su i cene klope.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gaginh0
Jbt 3,3€ espresso...
Tamo sam jeo više puta baš dobru riblju čorbu.
@lami
@lami
- pedja
- član 001
Kapućino, zapravo, koji je npr u Kafeteriji jeftiniji za 10-15%.Gaginh0 napisao:Jbt 3,3€ espresso...
U pitanju je hotel sa specifičnom (dobrom) uslugom. Kada su proširili kapacitet smeštaja, duplirali su i kuhinju/restoran, spa centar, recepciju i sl. To retko ko uradi, već se postojeći kapaciteti i ljudstvo "malo" rastegnu, ili nedovoljno dopune.
Ako se to uzme u obzir, kao i da nemaju termalnu vodu, te da treba sve to zagrejati (mislim na unutrašnje bazene, spa/wellness), sve ima svoju cenu.
Da li cena normalna? Ništa ovde nije normalno.
--
Što se tiče Ljube trovača, bio možda x2 i ništa nije bilo loše. Kolega mi je odande, pa smo ipli da vidimo o čemu to priča.
Vodio me jednom i u Vinograde, ali su omanuli tog dana...
Tapa
Ramonda snack bar:
sladoled pistać porcija, jedva se pojede 320.
Kapućino 312.
Espresso 200.
Pizza 31 cm 1400
Burger 1400

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
sladoled pistać porcija, jedva se pojede 320.
Kapućino 312.
Espresso 200.
Pizza 31 cm 1400
Burger 1400

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gaginh0
Namerno sam napisao Espresso 3,3€, a sad se i dokazalo to što sam mislio. Razlika između espressa i cappuccina treba da je 10-20din, a ne 200din. Ista kolicina kafe ide, samo ide još 1dcl mleka u ovo drugo.