Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Ja se nadam da ce noga izdrzati pripreme za Novosadski maraton u Oktobru.
Recimo, pre 4 dana sam trcao 32min 10km/h tempo, i onda samo nastavio do 40min sa 12km/h.
Noga sasvim solidno, izdrzala je.
Medjutim, juce predjem krug na Adi setajuci (opusteno, oko 4km/h) i noga sinoc i danas u kanalu.
Da li je akumuliran umor u njoj ili nesto drugo...bemliga.
Inace, mogu sat vremena 10km/h tempo da istrcim opusteno. Povremeno cu pojacavati tempo da vidim sta ce biti sa nogom, a od 17. Jula krecem onaj 1min HIIT cardio by Scuderia.
Recimo, pre 4 dana sam trcao 32min 10km/h tempo, i onda samo nastavio do 40min sa 12km/h.
Noga sasvim solidno, izdrzala je.
Medjutim, juce predjem krug na Adi setajuci (opusteno, oko 4km/h) i noga sinoc i danas u kanalu.
Da li je akumuliran umor u njoj ili nesto drugo...bemliga.
Inace, mogu sat vremena 10km/h tempo da istrcim opusteno. Povremeno cu pojacavati tempo da vidim sta ce biti sa nogom, a od 17. Jula krecem onaj 1min HIIT cardio by Scuderia.
Dobra sisa zlata vredi.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Alal ti vera stvarno. Za 30 min ja sam srećan ako predjem 5 km. Dok deset km za pola sata možda ako me jure kurjaci, lavovi i pederi
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Drug, nisi me razumeo.
32 minuta sam trcao TEMPOM 10km/h
32 minuta sam trcao TEMPOM 10km/h

Dobra sisa zlata vredi.
- passenger
A nisu te jurili kurjaci, licimuri milijarderi i pederi?
Dobar si svakako. Aj sutra ako ne bude kiše idem sam bez supruge. Uključići sport tracker i da vidimo kakav sam
Dobar si svakako. Aj sutra ako ne bude kiše idem sam bez supruge. Uključići sport tracker i da vidimo kakav sam
Hajde pa javi.
Ja sam izbrisao ST app, nije mi uopste pouzdan.
Ja sam izbrisao ST app, nije mi uopste pouzdan.
Dobra sisa zlata vredi.
- passenger
Šta koristiš, meni je čudan, mislim da laže
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Navikavajte se da gledate min/km jer je to standard u trkačkom svetu, tzv. pejs. Taj podatak stavljaju npr. u rezultate maratona i polumaratona a i skoro se uvek koristi po trkačkim sajtovima i forumima. Valjda što je lakše gledati da si skinuo 5 sekundi pejsa nego digao brzinu lupam 0.1km/h.
Runtastic koristim. Meni bas realno pokazuje, ne baguje sa brzinom itd.passenger napisao:Šta koristiš, meni je čudan, mislim da laže
Dobra sisa zlata vredi.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Mislim da je nemoguće dati tako odreen odgovor. Tu su i Sensation 93 (samo nije hidrolizat), pa Allmax Isoflex, VPX Sro Graham, BSN DNA, Optimum Platinum Hydrowhey...Mr.Rotor napisao:Jedan od najboljih. Mislim da im je isolat najbolji na tržištu (i najskuplji) ISO 100 WHEY.
S tim da ja nisam pobornik izolata i mislim da su nepotrebni rekreativcu, tj. da to više što platiš ne možeš da iskoristiš nikada(i ne samo to nego su ti prednosti koncentrata mnogo korisnije), a opet izbor pravih koncentrata je baš slab. Obično neke kikiriki mađarske marke.
Ja uzimam izolat samo zato što je toliko pročišćen da mi uopšte ne padne teško na stomak. Pio sam Sensation godinama ali mi je bolji ISO 100.
Trenutno tučem oko 32-33min 6km.
Imam još nekih 10, možda i 15kg viška.
To je ekstra sa tolikim viskom.
Meni je top tempo 33min - 6km, preko toga nikada nisam ni isao.
@Comi, ti si najtezi deo posla vec odradio. Cim opusteno trcis 10km ispod ili oko 1h, to je (barem meni) bio najtezi cilj za postizanje, nakon toga mi je sve islo mnogo lakse i brze.
@grujicd, ni ja nikada nisam gledao brzinu kako treba i uvek sam gledao km/h zbog trake gde se tempo podesava bas u km/h. Medjutim od kada koristim sat za trcanje, namerno sam podesio pejs i polako se navikavam.
Sada mi je jako toplo i namerno drzim bas lagani tempo posto vise gadjam odredjenu zonu pulsa nego tempo trcanja, pa mi je tempo/pejs oko 6:10. Mada mislim da necu dugo izdrzati tim tempom (smara me) i vec sledece nedelje cu se vratiti na blago ispod 6:00 sto mi najvise prija.
Meni je top tempo 33min - 6km, preko toga nikada nisam ni isao.
@Comi, ti si najtezi deo posla vec odradio. Cim opusteno trcis 10km ispod ili oko 1h, to je (barem meni) bio najtezi cilj za postizanje, nakon toga mi je sve islo mnogo lakse i brze.
@grujicd, ni ja nikada nisam gledao brzinu kako treba i uvek sam gledao km/h zbog trake gde se tempo podesava bas u km/h. Medjutim od kada koristim sat za trcanje, namerno sam podesio pejs i polako se navikavam.
Sada mi je jako toplo i namerno drzim bas lagani tempo posto vise gadjam odredjenu zonu pulsa nego tempo trcanja, pa mi je tempo/pejs oko 6:10. Mada mislim da necu dugo izdrzati tim tempom (smara me) i vec sledece nedelje cu se vratiti na blago ispod 6:00 sto mi najvise prija.
odličan rezuzltatnikaragva napisao:Trenutno tučem oko 32-33min 6km.
i ja toliko trčim ali 5km, tj 9,45km za 60 minuta
viška kg nemam, ali višak godina je 20

Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Ja danas trcao 7,2km za 45min, bas lagani tempo.
Tempo mi bas i ne odgovara, trcim po pulsu, gadjam neku fet burn zonu ali mi ne prija, nekako se ganjavim i mnogo bi mi vise prijalo da malo ubrzam.
Ali posto sam trcao na stadionu bez ikakve hladovine i daska vetra, posle treninga sam bio bukvalno kao da sam usao u robi u more i izasao, bukvalno se sve cedilo sa mene. Dosta je veci napor trcati po ovom suncu, ne toliko za misice koliko ceo organizam nakon treninga bude vise iscrpljen.
Tempo mi bas i ne odgovara, trcim po pulsu, gadjam neku fet burn zonu ali mi ne prija, nekako se ganjavim i mnogo bi mi vise prijalo da malo ubrzam.
Ali posto sam trcao na stadionu bez ikakve hladovine i daska vetra, posle treninga sam bio bukvalno kao da sam usao u robi u more i izasao, bukvalno se sve cedilo sa mene. Dosta je veci napor trcati po ovom suncu, ne toliko za misice koliko ceo organizam nakon treninga bude vise iscrpljen.
Sto ne trcis po hladovini, uvece ili ujutru?
Sad nema smisla, sem ako se ne spremas za neku trku
Sad nema smisla, sem ako se ne spremas za neku trku