Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Po 2 nedelje je.
Prosli put smo isli avionom, ali sada bi isli autom.
Prosli put smo isli avionom, ali sada bi isli autom.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
NIje svuda dve nedelje. Jesenji raspust u Bavarskoj je nedelju dana. Božični, Uskršnji i Pfingsferien su svakako po dve nedelje. Jaaako dobra stranica za tu vrstu planiranja je:
www.schulferien.org
Inače je situacija na granicama za Božični i Uskršnji raspust ista kao i leti vikendima, samo je dan puno kraći pa se nekako sve čini još gore. Mi smo zato batalili cimajne u to vreme.
www.schulferien.org
Inače je situacija na granicama za Božični i Uskršnji raspust ista kao i leti vikendima, samo je dan puno kraći pa se nekako sve čini još gore. Mi smo zato batalili cimajne u to vreme.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ljubelj, super za vožnju ako nema gužveDarko napisao: 14 Okt 2018, 21:29 Od klagenfurta prema granici ima neki boze sacuvaj krivudav alpski put, zapravo brutalan za voznju ako imas dobar auto. (Tako mi ostalo u secanju).
Ako gledam LJ, onda i nije toliko skupo, a standard je u AT ipak veči nego u SLO, ( dobro LJ prema KL i nije tolika razlika ali svejedno ). I ovde u mom selu ( koje je 3 največi grad u SLO ), bi takav stan koštao sigurno 300 evra plus troškovi, možda i 350 evra, a standard ne može da se porediRisto napisao: 14 Okt 2018, 21:09 Ja sam iz Bosne, ali iz Posavine tako da ja baš i ne volim brdo (da ne kažem da se ne osećam baš komforno na neravnom terenu).
Za stan sam na kraju išao na najskuplju varijantu ali mi nije žao uopšte, stan sam tražio preko oglasnika (willhaben), gledao sam šta ima bez provizije i sa nameštajem, toga gotovo nema, na kraju sam uzeo stan sa kuhinjom i nameštenim kupatilom ali baš lepo opremljen, novija zgrada, odlična lokacija, doduše morao sam da kupujem nameštaj i dao sam dosta za depozit ali mi nije žao.
Matematika kaže sledeće:
40m2 stambenog prostora + 8m2 terasa,
450 evra kirija + 100 evra informatika + struja i internet i tv, suma sumarum to je trenutno 620 evra.
Naravno, uložio sam i u nameštaj i tehniku, plus sam dao depozit u visini 5 bruto kirija (sa troškovima) i proviziju u visini jedne bruto kirije. Bilo je jeftinijih varijanti ali jednostavno ne ide da iz onakvog svog stana u NS Idem u neki kokošinjac kada sebi već mogu da priuštim lep i dobar stan.
Kragujevac,
hvala, taman i ja da naučim detaljnije![]()
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Kesa u merkatoru oko 8 dinara.

U lidlu je 5rsd tako da je ok ta cena u Sloveniji.
Gledam ovu emisliju sinoc i pomislim, i ovo je zapad (cak najzapadnije - Birmingham - Engleska): https://www.uitzendinggemist.net/afleve ... ijken.html. Covek lepo kaze (vodi ekipu - inace dobrotvor) nije problem u Islamu, problem je u kulturi, koje useljenici donose sa sobom i pokusavaju da je odrze....
PS: Mislim da nema titla, ali ima dosta price na Engleskom
PS: Mislim da nema titla, ali ima dosta price na Engleskom

Isti tip problema koji su useljenici (Englezi, Holanjdani, Belgijanci, Spanci, Francuzi, Portugalci, Italijani, Nemci tj gotovo cela kontinentalna zapadna Evropa) stvarali nametanjem silom domacinima svoj jezik, kulturu, pravila, veru i sve to teskim nasiljem decenijama sprovodili.
Dosli I pokusavali da odrze sirom sveta.
Holandjani su do nedavno aktivno sprovodili i svestrano podrzavali sistem rasne segregacije, aparthejd koji su nametnuli kao useljenici.
Ne vidim bitnu razliku islama u odnosu na katolicko protestantsku hriscansku veru, osim da je islam blazi i puno tolerantniji pri poredjenju pojavnih oblika sirenja svojih vrednosti.
Dosli I pokusavali da odrze sirom sveta.
Holandjani su do nedavno aktivno sprovodili i svestrano podrzavali sistem rasne segregacije, aparthejd koji su nametnuli kao useljenici.
Ne vidim bitnu razliku islama u odnosu na katolicko protestantsku hriscansku veru, osim da je islam blazi i puno tolerantniji pri poredjenju pojavnih oblika sirenja svojih vrednosti.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Poredim sa onih 2 dinara koje su uveli kod nas pa umalo revolucija da izbije.
Problem s islamom je što su oni pobegli odande od ekstremizma i opet nameću svoje ekstremne vrednosti od kojih su pobegli, ovaj put u centru Evrope. Hidžab, nikab i ostalo su primer.
Problem je sto su stvorili los imidz o sebi, da vole nekad da puknu.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Oni namecu samo kad su u vecini.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Pa evropska tradicija i kao neke vrednosti je to sto sada Islam kopira Evropljane koji su pobegli iz evrope pa nametali svoj ekstremizam ne samo na jednom kontinentu.
Primer su engleski, francuski, portugalski, holandski jezici sirom Afrike koji su nametnuti drugim narodima koji inace nemaju nikakve veze sa time.
Koja je sustnska razlika islamskog u odnosu na hriscanski ekstremizam, kada na slican nacin posmatraju svoje sirenje uticaja i nametanje drugima?
Primer su engleski, francuski, portugalski, holandski jezici sirom Afrike koji su nametnuti drugim narodima koji inace nemaju nikakve veze sa time.
Koja je sustnska razlika islamskog u odnosu na hriscanski ekstremizam, kada na slican nacin posmatraju svoje sirenje uticaja i nametanje drugima?
- jovan.ilic.89
- Pridružio se: 07 Sep 2014, 01:48
- Garaža: Škoda Fabia 1.6 TDI (2012.) |Bilstein B12 |17" |Revochip

Sent from my iPhone 8 Plus
Nije ni blizu tako jednostavno.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk