Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Suzuki SX4 1.6 GLX 2WD by Crni

Post od Misha »

Captain Slow napisao:A što se broja SX4 na ulici tiče, to ne znači ništa osim da je jeftin, posebno u našoj zemlji.
Ja ostrašćeni fan nijednog proizvođača nisam, niti pišem PR textove kao neki, trudim se da budem realan i objektivan.
I sam sam napisao da je SX4 100 puta lepši od Fabije, i da bi bio i moj izbor da ima dizel, ali ne zbog lepog pisanja na forumima već zbog izgleda i cene.
Fabija ima mnogo vise na ulicama od SX4 ali ja to prepisujem vise flotnoj prodaji,nizoj ceni,vecem broju ovlascenih servisa i boljem marketingu.
Utiske koje sam izneo o SX4 su moji licni i smatram da sam objektivni i realan. Mozda to pojedincima ne izgleda tako ali to nije moj problem.
Ja sam samo jedan zadovljni vlasnik SX4 modela koji prenosi svoje impresije na forum. Svaki iole normalan kupac novog automobila ce prvo prelistati forume i videti utiske vlasnika a zatim otici u salon,obaviti test voznju i licno porazgovarati sa nekoliko vlasnika,pa onda sam izvuci zakljucak da li mu odgovara ili ne. Kupiti automobili ili ne samo zbog necijih licnih utisaka koje ima na internetu je velika glupost. Zato uvek nudim zainteresovanim kupcima SX4 moj na test,pa neka sami donesu zakljucak.
Captain Slow napisao:Na tehničkom pregledu je ispred mene bio SX4, posle njega sam ja odradio šta treba, lik koji radi tehnički mi je rekao da bolje koči Fabija nego Suzuku pre mene.
Ako je slagao on mene, lažem i ja vas.
Lagao te je sigurno. :D SX4 ima zaustavni put od 100km/h-0 za 37,5 m a koliko ima Fabija 1.2 12v 70ks ?
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Lagao me, SX4 je najbolji na svetu :dobarvic:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

To smo zakljucili odavno. :doubleup: :kezo:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

ftj napisao:Pa i nije onda taj sx4 toliko loš.
ma nije on toliko loš, bolji je od fabije i sandera :kezo:
da bi ostale stigli moraće da promene tim inženjera i da premeste proizvodnju u srbiju :D
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa očigledno im dobro ide. Kad uporedim fabiju i swifta iz 2000. godine tu je swift nekih 10 do 15 godina u zaostatku a sad ju je prestigao. Ko zna gde će biti za 2-3 godine.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Zato sto je Fabija pod jakom kocnicom sto se tice razvoja.
Ta prva im je bolja od sadasnje za klasu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

misha napisao:Lagao te je sigurno. :D SX4 ima zaustavni put od 100km/h-0 za 37,5 m a koliko ima Fabija 1.2 12v 70ks ?

Kačio sam negde na forumu, sad ne mogu da nađem, uporedni test kočenja, Fabia i Polo najbolji u klasi sa 35,x m 100-0.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

Verujem da su u pitanju modeli sa 4 kociona diska,sumnjam da sa dobosem ima zaustavni put 35m.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne bih rekao da dobosi toliko uticu na kocioni put. Na zadnjim kocnicama je sila i tako skoro uvek redukovana.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

misha napisao:Verujem da su u pitanju modeli sa 4 kociona diska,sumnjam da sa dobosem ima zaustavni put 35m.
Moja ima sva 4 diska, i SX4 koji je bio pre mene je imao disk na sva 4 točka i opet je Fabia bolje kočila.
Meni je uopšte nebitno ko je jači i čiji je veći, ali jednostavno nije tačno da je SX4 bolje opremljen i bolje koči od Fabije.
Činjenice govore u prilog tome, a ne neobjektivna i netačna pisanja po forumima.
Bax napisao:Zato sto je Fabija pod jakom kocnicom sto se tice razvoja.
Ta prva im je bolja od sadasnje za klasu...
Apsolutno tačno, imao sam i mk1 i bila je bolja i za vožnju, ne znam kako da objasnim to,
i lepša i bolje opremljena i izdržljivija i jeftinija, jednom rečju bila je bolja od naslednice mk2.

Long story short, dobri su u SX4 i Fabia :doubleup:.
Pozdrav
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

dragvorl napisao:Ne bih rekao da dobosi toliko uticu na kocioni put. Na zadnjim kocnicama je sila i tako skoro uvek redukovana.
Na uporednim testovima,koje sam ja citao u većini slučajeva bio je manji zaustavni trag automobila s 4xdiska,u odnosu na one sa dobošem. :zbunjen:
Captain Slow napisao:jednostavno nije tačno da je SX4 bolje opremljen i bolje koči od Fabije.
Napisao sam sta ima od opreme Fabija 1.2 12v 70ks koja je plaćena 9600e a šta SX4 od 9990e. ;)
Captain Slow napisao:Apsolutno tačno, imao sam i mk1 i bila je bolja i za vožnju, ne znam kako da objasnim to,
i lepša i bolje opremljena i izdržljivija i jeftinija, jednom rečju bila je bolja od naslednice mk2.
Kao bivši vlasnik Fabije 1.9 SDI SW,slažem se sa konstatacijom.. :thumbup:
Captain Slow napisao:Long story short, dobri su u SX4(ipak bolji) i Fabia
:mrgreen: :doubleup:
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

misha napisao:Napisao sam sta ima od opreme Fabija 1.2 12v 70ks koja je plaćena 9600e a šta SX4 od 9990e. ;)
8500 evra košta Fabia, ne mala razlika, složićeš se.
misha napisao:
Captain Slow napisao:Long story short, dobri su u SX4(ipak bolji) i Fabia
:mrgreen: :doubleup:
Nema potrebe da pišeš malim slovima ;) .
Od 1.9 TDI Elegance ne može biti bolji nikako, bolji motor, neuporedivo bolja oprema, dakle bolja Fabija,
u varijantama atmosferskih benzinskih motora i nižih nivoa opreme bolji SX4.
Lepši i atraktviniji uvek :toppoints: .
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

Captain Slow napisao:8500 evra košta Fabia, ne mala razlika, složićeš se.
Najjeftinija Fabija u cenovniku je 9000e a oprema u Fabiji,slicna SX4 1.6 120ks GLX (ambition paket motor 1.2 70ks) košta 9984e (on je najsličniji GLX paketu). http://www.skodasamardzic.rs/App_Themes ... nik%20.pdf
Captain Slow napisao:Od 1.9 TDI Elegance ne može biti bolji nikako, bolji motor, neuporedivo bolja oprema, dakle bolja Fabija,
u varijantama atmosferskih benzinskih motora i nižih nivoa opreme bolji SX4.
Gledam cenovnik Fabije sa opremom Elegance i ne vidim po čemu je to bolja oprema u odnosu na recimo Navi paket kod SX4 ? http://www.suzuki-srbija.rs/CenovnikVoz ... ModelID=11 vs http://www.skodasamardzic.rs/App_Themes ... nik%20.pdf Kada bi Fabiji dodali dodatnu opremu (koju GS i NAVI imaju u standardu) poput ESP-a,grejanja sedista,komande za muziku na kožnom volanu,alu felni 16",CD MP3 i zadnje podizače stakla- koliko bi onda koštala ?
Captain Slow napisao:Lepši i atraktviniji uvek :toppoints: .
:doubleup:

Što se tiče motora glupo je porediti TDI i atmo benzinac. SX4 se prodavao sa 2.0 DDIS (MJET) 135ks i 1.6 DDIS (HDI ) ali su oni povučeni iz prodaje. Opet napominjem da SX4 pripada crossover segmentu te nije direktan rival Fabiji i ako oba pripadaju B segmentu. :thumbup:
Poslednja izmena od Misha u 18 Sep 2013, 16:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

misha napisao:
dragvorl napisao:Ne bih rekao da dobosi toliko uticu na kocioni put. Na zadnjim kocnicama je sila i tako skoro uvek redukovana.
Na uporednim testovima,koje sam ja citao u većini slučajeva bio je manji zaustavni trag automobila s 4xdiska,u odnosu na one sa dobošem. :zbunjen:
Ima tu jos puno cinilaca, velicina diska napred, gume, podloga, temperatura, narocito ako se radi o manjim odstupanjima.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

misha napisao:Najjeftinija Fabija u cenovniku je 9000e
http://www.skoda.co.rs/
misha napisao:Gledam cenovnik Fabije sa opremom Elegance i ne vidim po čemu je to bolja oprema u odnosu na recimo Navi paket kod SX4 ?
A tempomat, naslon za ruku, hlađena kaseta koja se ne uvija i ne krcka :kezo: , bord u boji, izbor felni, suvozačko sedište podesivo po visini, day light?
Captain Slow napisao:Kada bi Fabiji dodali dodatnu opremu (koju GS i NAVI imaju u standardu) poput ESP-a,grejanja sedista,komande za muziku na kožnom volanu,alu felni 16",CD MP3 i zadnje podizače stakla- koliko bi onda koštala ?
Ti prvi porediš SX4 i Juke čija cena počinje od ~16k evra, tako da ti ovo pitanje ne stoji.

Još jedna stvar vezano za kočnice i zaustavni put, ta Fabija koju ti pominješ 1.2 nema disk pozadi,
a već sa 4 diska šije SX4 za više od 2,5 metra, tako da me lik na tehničkom očigledno nije slagao, koliko god ti želeo da veruješ u to.
Uzgred budi rečeno, ne znam zašto se toliko trudiš da ubediš sve oko sebe da je SX4 najbolji auto na svetu,
prihvati da drugi ljudi ne misli tako i činjenicama ti objasne to.
Odoh da gledam basket, nemam nameru više da se raspravljam sa tobom, uzaludan je to trud.
Sve najbolje želim :pivo:
Odgovori