Potopljeni Punto - povratak u život
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Potopljeni Punto - povratak u život
Neravnomeran rad motora se bolje oseti pozadi, vibracije i zvuk iz auspuha bolje prenose, napred se čuje al deluje bolje nego što jeste
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne zaboravi da postoji rupa na zadnjem loncu, na šavu, gde je izkazila voda kada smo ga onomad zaverglali, a i ko zna u kakve još opstrukcije postoje duž izduva tako da zvuk na auspuhu nije merodovan.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Rupa za kondenz (koju svaki Puntov lonac ima) ili je baš istrulio/izgoreo na tom mestu?
TT
TT
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne bih znao, Dobar deo vode izbacio je kroz cev, ali mi se čini da je curilo baš na šavu, verovatno probio od pritiska. Ne utiče na funkcionalnost, ali moguće da menja protok gasova pa i zvuk.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Pozadi se pod rukom oseća kako karoserija podrhtava i kako izduvni gasovi izlaze neravnomerno. Ono što je interesantno je da se sve smiri i unormali na višim obrtajima.
Naravno da se slažem da treba promeniti ulje.
Ajde da pravimo plan za dalje. Ostaje li auto u Krnjači da ga sklopimo ili ne?
Ako ostaje ja bih mogao da u ponedeljak ujutru kupim filc i da se već oko 10 nacrtam tamo. Treba mi još jedan da mi pomogne da postavimo filc i vratimo tablu trajno. Ako se pojavi još neko mogao bi da se pakuje i gepek.
Skloniji sam varijanti da se plastike peru ručno na licu mesta i da se odmah ugrađuju jer je brže. Kad se sve spakuje može da ode kod Džonija da ga pređe i on jednom.
U ponedeljak bi valjalo Džoniju odneti tepih. Kad tepih bude gotov mogu da se vrate sedišta i da se kompletira enterijer. To bi moglo da bude u sredu ili četvrtak.
Osim ovoga treba zameniti ulje u motoru, menjaču i kočnicama što je dva sata posla.
Realno sve to može da se uradi do četvrtka ako se potrudimo.
Shvatio sam da se Steva ponudio da uradi farove pro bono, tako da mislim da bi mu ih trebalo odneti što pre.
Naravno da se slažem da treba promeniti ulje.
Ajde da pravimo plan za dalje. Ostaje li auto u Krnjači da ga sklopimo ili ne?
Ako ostaje ja bih mogao da u ponedeljak ujutru kupim filc i da se već oko 10 nacrtam tamo. Treba mi još jedan da mi pomogne da postavimo filc i vratimo tablu trajno. Ako se pojavi još neko mogao bi da se pakuje i gepek.
Skloniji sam varijanti da se plastike peru ručno na licu mesta i da se odmah ugrađuju jer je brže. Kad se sve spakuje može da ode kod Džonija da ga pređe i on jednom.
U ponedeljak bi valjalo Džoniju odneti tepih. Kad tepih bude gotov mogu da se vrate sedišta i da se kompletira enterijer. To bi moglo da bude u sredu ili četvrtak.
Osim ovoga treba zameniti ulje u motoru, menjaču i kočnicama što je dva sata posla.
Realno sve to može da se uradi do četvrtka ako se potrudimo.
Shvatio sam da se Steva ponudio da uradi farove pro bono, tako da mislim da bi mu ih trebalo odneti što pre.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ko je simpaticni mladic sa kraja klipa ?paja napisao:http://youtu.be/k1CQxFIWspg

Pa čuje se kad kažem da je vlasnik. Dakle Šaranče.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja možda mogu da uskočim tek u sredu-četvrtak, u ponedeljak nema šanse. Radim sledeće nedelje do 14h pa mogu ranije da budem tamo, ali opet kažem, tek sreda-četvrtak.
Jesu li farovi montirani?
Jesu li farovi montirani?
Posetite www.garaza.rs !
Uzmi od Saleta ablender.
Koliko sam shvatio montirali su farove kad sam ja otišao, al nije ih problem skinuti. Ako idem sutra tamo sknuću ih i poslati ti po nekome, a ti ih doturi Stevi.
Sutra bi Uroš (ako može da dođe) i ja mogli da namestimo filc i montiramo veći deo table. Tabla ne može da se montira do kraja jer mora da se zavuče tepih pa nema svrhe stavljati centralnu konzolu da bi je opet skidali zbog tepiha, a i fali nam ablender.
Ako dođe još neko mogao bi da se popakuje i gepek.
EDIT Sutra moramo da nađemo način da prebacimo tepih kod Džonija.
Gde su prednja sedišta?
Koliko sam shvatio montirali su farove kad sam ja otišao, al nije ih problem skinuti. Ako idem sutra tamo sknuću ih i poslati ti po nekome, a ti ih doturi Stevi.
Sutra bi Uroš (ako može da dođe) i ja mogli da namestimo filc i montiramo veći deo table. Tabla ne može da se montira do kraja jer mora da se zavuče tepih pa nema svrhe stavljati centralnu konzolu da bi je opet skidali zbog tepiha, a i fali nam ablender.
Ako dođe još neko mogao bi da se popakuje i gepek.
EDIT Sutra moramo da nađemo način da prebacimo tepih kod Džonija.
Gde su prednja sedišta?
Ja sutra nikako ne mogu, obaveza ceo dan .....
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
U suštini, najbitnije je da je Punto živ!!!!
Motor radi, karoserija je dobra - bez bitnijih oštećenja (osim možda poneke ogrebotine, ako ih ima, što se rešava bez problema).
Hteli ili ne hteli, najbolje da auto prođe ozbiljniju proveru kod nekog ozbiljnog majstora kako bi utvrdili da li ima još nekih oštećenja a mogu uticati na funkcionisanje istog u narednom periodu (u narednih nekoliko hiljada km).
Svaka čast ekipi koja učestvuje u svemu ovome...samo napred!!!!
Biće Punto kao i pre - i bolji!!!!

Motor radi, karoserija je dobra - bez bitnijih oštećenja (osim možda poneke ogrebotine, ako ih ima, što se rešava bez problema).
Hteli ili ne hteli, najbolje da auto prođe ozbiljniju proveru kod nekog ozbiljnog majstora kako bi utvrdili da li ima još nekih oštećenja a mogu uticati na funkcionisanje istog u narednom periodu (u narednih nekoliko hiljada km).
Svaka čast ekipi koja učestvuje u svemu ovome...samo napred!!!!

Biće Punto kao i pre - i bolji!!!!

- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Prednja sedišta su kod Johhny-a već neko vreme. Ne znam da li ih je oprao, mislim da nije.
Ako Uroš dolazi daj farove njemu, pa ćemo proslediti dalje. Sale nije očistio ablender, cimaću ga da to završi što pre, pa ću uzeti.
Ako Uroš dolazi daj farove njemu, pa ćemo proslediti dalje. Sale nije očistio ablender, cimaću ga da to završi što pre, pa ću uzeti.
Posetite www.garaza.rs !
Čekamo Šarančeta da se javi da li je ok da nastavimo i da ga sklopimo pa onda da ga teramo kod majstora.
@ Panta Ti si zadužen za menjanje ulja i slobodan si da dođeš kad god ti odgovara.
@ Trojke Vidi sa Saletom da mu otmeš ablender do srede, četvrtka da nas to ne koči.
Meni su popodneva problematična za rad jer moram da čuvam dete pa bih koristio prepodneva kad sam slobodan, ali mi treba još jedan par ruku.
@ Panta Ti si zadužen za menjanje ulja i slobodan si da dođeš kad god ti odgovara.

@ Trojke Vidi sa Saletom da mu otmeš ablender do srede, četvrtka da nas to ne koči.
Meni su popodneva problematična za rad jer moram da čuvam dete pa bih koristio prepodneva kad sam slobodan, ali mi treba još jedan par ruku.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Lako je tebi kad štrajkuješ pa ne moraš da radiš. 

Posetite www.garaza.rs !