Takodje zadovoljan kombinovanom, mada kod nas nema mnogo vesa. Dosta toga nosimo na hemijsko. Ne znam kako bi bilo da se sve pere u masini pa jos i decije stvari.
Imam kombinovanu mašinu. Stavim pola kapaciteta bubnja, uključim automatiku koja usput izmeri težinu vešta i odradi potrebno programiranje svega.
I za par sati izvadim opran i osušen veš. Može odmah na peglanje ili se samo okači.
Odlično radi, ne vidim nijednu manu ili problem a prednost je u smeštaju jer zauzima jedno mesto i ne mora da se prebacuje veš.
To je ključni problem kod većine. Natrpaju punu mašinu i žale se kako je, posle sušenja, izgužvano ili neosušeno. Sa manjim punjenjem je dosta bolja situacija.
Ipak, osim prostora, kojeg srećom trenutno imam, kombinovana nema nekih prednosti. Kontinualno sušenje je meni mana, u odnosu na paljenje mašina istovremeno. Veća mi je ušteda vremena sa odvojenim mašinama, a svakako ih ne ostavljam da rade kada nema nikoga kod kuće, ili tokom noći. Sušaru i mogu, ali veš mašinama ne verujem, iako su obe nove.
ljubitelj napisao: 11 Avg 2018, 09:20
Imam kombinovanu mašinu. Stavim pola kapaciteta bubnja, uključim automatiku koja usput izmeri težinu vešta i odradi potrebno programiranje svega.
I za par sati izvadim opran i osušen veš. Može odmah na peglanje ili se samo okači.
Odlično radi, ne vidim nijednu manu ili problem a prednost je u smeštaju jer zauzima jedno mesto i ne mora da se prebacuje veš.
Koja marka? Pitam, jer baš nameravam da kupim kombinovanu mašinu, pa bi mi značila preporuka.
pedja napisao: 11 Avg 2018, 10:21
Ipak, osim prostora, kojeg srećom trenutno imam, kombinovana nema nekih prednosti. Kontinualno sušenje je meni mana, u odnosu na paljenje mašina istovremeno. Veća mi je ušteda vremena sa odvojenim mašinama, a svakako ih ne ostavljam da rade kada nema nikoga kod kuće, ili tokom noći. Sušaru i mogu, ali veš mašinama ne verujem, iako su obe nove.
Plašiš se izlivanja vode? Ili da ne krene da "igra" po kupatilu dok radi centrifuga?
Ja imam posebnu namensku prostoriju za veš mašinu, ali opet mislim da je prednost jedna velika kutija umesto 2 velike. Mana je što je jako teška kombinovana, mislim da je oko 90kg i jedva sam je uneo pa onda namestio.
Makra je Haier, model 1268.
U uputstvu za upotrebu jasno piše da je manja masa mogućeg sušenja veša u odnosu na masu veša za pranje.
Ja idem na manju masu, uključim full automat i zaboravim na mašinu dok ne završi.
Imam Aqua control sistem, imam i odvod ovde i ostavljam mašinu da radi.
I sama mašina ima neku automatiku za zaštitu od izlivanja, nisam se udubljivao, piše nešto u uputstvu za resetovanje alarma u slučaju greške....
A i ispiše na fluorescentnom displeju ako mašina prepozna neku grešku u radu, tj mašina ima samodijagnostiju sa kodovima greške.
Nije OBD kao na autu toliko detaljno ali opet ukaže na neki senzor, ili vrata nisu dobro zatvorena (ovo me je zezalo u početku dok nisam sam podesio položaj mikroprekidača na bravi) pa prestane da radi.
Mašina je teško blizu 100km, centrifuga je 1200 obrtaja ali radi onako meko, polagano se zaleće i automatski preslaže veš tako da nema vibracija.
snork napisao:
Plašiš se izlivanja vode? Ili da ne krene da "igra" po kupatilu dok radi centrifuga?
Neće ona niđe, iako je lagana.
Više se tripujem oko vode i creva. Davno mi je poplavila jedna kuću. Jeste da nije imala te neke zaštite, ali nije ni ova nešto bolja. Kolegi je neka moderna napravila haos - puklo crevo. Kada budem imao krštenu mašinu, a ne neko jeftino Gorenje, možda će stvari biti bolje.
Imam odvod, ali nisam siguran koliko bi radio posao, a i prag mi nije obećavajući. Moram prosuti kofu vode da proverim.
Terasa je dorađivana, jer je voda išla svuda, samo ne u predviđeni odvod. I posle se ljudi čude kada poneseš flašu vode da prospeš po terasi, ili kupatilu, pre kupovine stana