Vežbanje, dijete, teretana...
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Misicna masa je nepromenjena.
Od ovih 10kg nekih 3-4kg je voda.
Salo sam imao na stomaku, na ledjima, i malo podbradak. Prvo se izgubilo sa stomaka, pa podbradak, pa ledja, pa opet stomak. Oseti se razlika, prva 3-4kg su mi bili kao 15 da sam izgubio.
Na mojih 188-189cm najbolje se osecam sa 85kg, max 90kg, tako da mi je to cilj, tacnije 88kg.
Poceo sam domace suvo meso sa ubacujem za dorucak, tokom dana pojedem nekolilo surimi stapica umesto grickalice kad se javi zelja za istom.
Od ovih 10kg nekih 3-4kg je voda.
Salo sam imao na stomaku, na ledjima, i malo podbradak. Prvo se izgubilo sa stomaka, pa podbradak, pa ledja, pa opet stomak. Oseti se razlika, prva 3-4kg su mi bili kao 15 da sam izgubio.
Na mojih 188-189cm najbolje se osecam sa 85kg, max 90kg, tako da mi je to cilj, tacnije 88kg.
Poceo sam domace suvo meso sa ubacujem za dorucak, tokom dana pojedem nekolilo surimi stapica umesto grickalice kad se javi zelja za istom.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ok, prosečne sam visine, 177 i brzo hodanje držim na 7.2 ili 7.5 intenzivnije a trčim na 8.5, sve bez uspona. To je neka granica pre nego što hod ne predje u trk, tih 7.2 km/h. Kad sam počinjao tj. kad sam bio bez kondicije, brz hod na 6.9.
Kad izvučem peške na vrh solitera, po dva stepenika, e to je kardio :d
Kad izvučem peške na vrh solitera, po dva stepenika, e to je kardio :d
Boringly average, but also perfect for school run mums
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
U nedelju je Nike "We Run Belgrade" trka - 5km kod Ušća
http://www.werunbgd.com/We-run-BGD/1/Naslovna.shtml
http://www.werunbgd.com/We-run-BGD/1/Naslovna.shtml
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Pre neki dan su me hostese na keju presrele i zvale na tu trku. Morao sam ljubazno da ih odbijem. Još uvek mi je mnogo ta distanca, ali napredujem. 

Širim haos!
- grujicd
U sličnoj formi sam ja bio pre godinu dana. I baš sam negde u ovo vreme rešio da na proleće istrčim trku zadovoljstva na beogradskom maratonu. Spremaš se na jesen koliko možeš. Malo se izgubi forma preko zime ako ne ideš na traku, ali čak i bez toga će ti ostati neka forma i onda je sasvim izvodljivo da se od kraja zime spremiš za tih 5km.
Meni je plan da sledeće proleće istrčim polumaraton tako da polako gradim formu ka tom cilju, a 2-3 meseca ranije ću morati ozbiljno da se spremam.
Meni je plan da sledeće proleće istrčim polumaraton tako da polako gradim formu ka tom cilju, a 2-3 meseca ranije ću morati ozbiljno da se spremam.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Prošle godine sam trčao tih 5km oko 23min ako se ne varam, od februara nisam trenirao i pre nedelju dana opet krenuo, trebaće mi bar mesec da me prođu ove katastrofalne upale od svakog treninga. Radim traku svaki trening po ~3km i povećavam. Morao sam da uzmem whey i glutamin.
Sad kad bih uopšte istrčao tih 5km bio bi na konju.
Sad kad bih uopšte istrčao tih 5km bio bi na konju.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Je*o te glutamin i ta sranja. To se bre daje konjima. Rešili ljudi da se upropaste. 
Ćuti tu i guraj kontejnere niz Gandijevu.
Sent using Tapatalk

Ćuti tu i guraj kontejnere niz Gandijevu.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- steva_anya
+1methane.master napisao:Je*o te glutamin i ta sranja.
Ćuti tu i guraj kontejnere niz Gandijevu.![]()
Urose, ti bas koristis te suplemente?
Iako je taj whey i sl kao "dobar dan" za uzimanje, a obzirom na godine, telesnu gradju i generalno fizicku aktivnost koju imas, mislim da ti to na prvom mestu ne treba, na drugom da ti je to bacanje para.

Jesam malo konzervativniji po tom pitanju, ali dok sam profesionalno trenirao, niko nije koristio nista od toga.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Generalno u ishrani koristimo premalo proteina pa mu to dodje najlaksi nacin da se to dopuni.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- grujicd
Upravo sam u Ušću pokupio broj za trku, i usput ostavio još 10.000 din u Nike shopu. Dobar im je marketing ova trka
Inače video sam na prodavcima majice koje će da dele u nedelje - pristojno izgledaju, prave sportske sintetičke majice. Solidan poklon, nije nikakva bofl roba niti nešto što bi te bilo blam da nosiš.
Danas sam uzeo i nove slušalice za trčanje, pošto su mi obične AKG bubice stalno ispadale. Sennhaiser MX 685:

Inače video sam na prodavcima majice koje će da dele u nedelje - pristojno izgledaju, prave sportske sintetičke majice. Solidan poklon, nije nikakva bofl roba niti nešto što bi te bilo blam da nosiš.
Danas sam uzeo i nove slušalice za trčanje, pošto su mi obične AKG bubice stalno ispadale. Sennhaiser MX 685:

- Uroš S.
Koristim to pre svega za oporavak od treninga, tj zbog upala koje su mi sada katastrofalne. I naravno ko dopunu proteina u ishrani iako se trudim da u svakom obroku unesem što više.steva_anya napisao:+1methane.master napisao:Je*o te glutamin i ta sranja.
Ćuti tu i guraj kontejnere niz Gandijevu.![]()
Urose, ti bas koristis te suplemente?
Iako je taj whey i sl kao "dobar dan" za uzimanje, a obzirom na godine, telesnu gradju i generalno fizicku aktivnost koju imas, mislim da ti to na prvom mestu ne treba, na drugom da ti je to bacanje para.![]()
Jesam malo konzervativniji po tom pitanju, ali dok sam profesionalno trenirao, niko nije koristio nista od toga.
Ako se ne varam ti si trenirao karate ili neku borilačku veštinu, pa to i nije toliko potrebno, i ne znam kada si trenirao ali 2000. je npr 1kg kreatina koštao oko 120 maraka a danas je recimo 30 eura i to je neuporedivo kvalitetniji od tog pre 10 godina tako da nije ni čudo da to niste koristili. Slično je i sa proteinima i ostalim suplementima.
Dosta sam čitao i nezavisnih medicinskih studija o tim suplementima pa znam i da proberem i kupim ono što valja i što mi treba, npr. gledam najniži mogući nivo holesterola, da nema aspartama i slično.
I da, ne koristim baš, poslednje dve godine ništa, ranije su to bili whey i aminokiseline u različitim oblicima, ništa specijalno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja zvao servis da mi srede kros trenazer i resio sam da do ng budem ispod 90kg. Sad sam na 98 vec jedno mesec, dva. Moram da vezbam da to krene dole.
Pokusavam da jedem cesce, a manje, kako bi trebalo. Neki dan mi uspe neki ne. Problem su obaveze i smene koje se stalno menjaju.
Sent from my HTC Desire X
Pokusavam da jedem cesce, a manje, kako bi trebalo. Neki dan mi uspe neki ne. Problem su obaveze i smene koje se stalno menjaju.
Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !
- steva_anya
@ Uros - Trenirao sam karate i kosarku. Karate 7-8 godina, 25-30 treninga mesecno kad sam imao crni pojas.
Kosarku nesto vise od 15 godina, od toga 5-6 profesionalno, pod ugovorom, oko 40 treninga mesecno + utakmice.
Vezbe snage, razne vezbe za skokove, trcanje i samo trcanje - to su bile opcije. Teretana samo na pripremama, i to ne nesto preterano, i 1-3x nedeljno tokom sezone, zavisno od rasporeda. Suplementi bilo koje vrste - ne, da ne kazem da su bili zabranjeni.
Recimo Kecman je bio senior kad sam bio junior u Beopetrolu, dva puta nedeljno sam sa njima imao treninge, niko nije koristio nista.
Meni je cudno to "oporavak od treninga". Itekako znam sta je naporan trening, ali toliko dugo [kako kazes mesec dana] da se vracas u formu, i te upale, to mi nesto nije logicno, iako verujem da su prisutne. Ok, da iz totalne neaktivnosti od 6 meseci ne budes fit, ali opet sta si radio sve vreme unazad? Trebalo bi duze da se odrzi forma.
Steta sto nismo blize, da odradim taj tvoj trening bez wheya i toga za oporavak da vidim kakve su upale. I tako u fulu mesec dana, nekih 10ak treninga.
Mozda gresim ili sam u zabludi, ali moj utisak je da se forma i stanje postignuto teretanom sa ili bez suplemenata bilo koje vrste teze odrzava od forme i stanja postignutog old school vezbama.
@ trojanac - ako su ti termini obroka neuredni, tj ne mozes uvek u isto vreme, gledaj da uvek klopas nesto proteinsko. To je manje-vise filozofija da se gubi salo.
Kosarku nesto vise od 15 godina, od toga 5-6 profesionalno, pod ugovorom, oko 40 treninga mesecno + utakmice.
Vezbe snage, razne vezbe za skokove, trcanje i samo trcanje - to su bile opcije. Teretana samo na pripremama, i to ne nesto preterano, i 1-3x nedeljno tokom sezone, zavisno od rasporeda. Suplementi bilo koje vrste - ne, da ne kazem da su bili zabranjeni.
Recimo Kecman je bio senior kad sam bio junior u Beopetrolu, dva puta nedeljno sam sa njima imao treninge, niko nije koristio nista.
Meni je cudno to "oporavak od treninga". Itekako znam sta je naporan trening, ali toliko dugo [kako kazes mesec dana] da se vracas u formu, i te upale, to mi nesto nije logicno, iako verujem da su prisutne. Ok, da iz totalne neaktivnosti od 6 meseci ne budes fit, ali opet sta si radio sve vreme unazad? Trebalo bi duze da se odrzi forma.
Steta sto nismo blize, da odradim taj tvoj trening bez wheya i toga za oporavak da vidim kakve su upale. I tako u fulu mesec dana, nekih 10ak treninga.
Mozda gresim ili sam u zabludi, ali moj utisak je da se forma i stanje postignuto teretanom sa ili bez suplemenata bilo koje vrste teze odrzava od forme i stanja postignutog old school vezbama.

@ trojanac - ako su ti termini obroka neuredni, tj ne mozes uvek u isto vreme, gledaj da uvek klopas nesto proteinsko. To je manje-vise filozofija da se gubi salo.
- Uroš S.
Stevo ustanovili smo da ti posle nekog nenormalnog broja serija zgibova ne dobiješ upalu. Ja sam i na vrhu svoje forme imao upale posle svakog treninga a tada me je trenirao profesionalac 8 meseci u kontinuitetu, mogao sam volu rep diščupam ali bi me on opet polomio na svakom sledećem treningu, a tek što su kilaže bile smešne, tipa 40kg benč max, ali kakve superserije da se usereš. Ili ti ili ja smo medicinski fenomeni 
A ti profesionalci što ne koriste ništa a dupe i kolena im izrešetana od igli to je posebna, druga, i duga priča. Nagledao sam se svega.
Kad si pro jedina obaveza u životu ti je da treniraš, a ja moram da izvežbam pristojan trening, da se naspavam i sutra odem na posao, vratim se da učim, imam socijalni život... To su dva sveta.

A ti profesionalci što ne koriste ništa a dupe i kolena im izrešetana od igli to je posebna, druga, i duga priča. Nagledao sam se svega.
Kad si pro jedina obaveza u životu ti je da treniraš, a ja moram da izvežbam pristojan trening, da se naspavam i sutra odem na posao, vratim se da učim, imam socijalni život... To su dva sveta.
- steva_anya
Nije tako kao sto pises. Upalu u 80-90% slucajeva nemam, a ako i imam nije neka koja mi stvara problem.
Nisam ja radio nenormalne serije zgibova.
Jedino sto ja radim po 10 sklekova u seriji, pa tako 5-10-20-50 serija. I svaki put menjam - uski, siroki, sa podignutim nogama, pljeskanjem dlanovima ...
Ja sam isao u gimanziju i studirao dok sam trenirao. Bilo je pakleno za izvesti, ali sam gurao dok sam mogao.
Ako je u ovom trenutku moj maksimum npr 50 sklekova, ja cu uraditi 48-52, i tako stalno. I vremenom cu "odjednom" mocu uraditi 60, bez da sam postepeno podizao broj. Ne sporim nista u tvom nacinu vezbanja, sve je to super, samo su mi i sada kao i pre cudne upale. Imam preko 20 godina trenaznog procesa iza sebe, nikad nas u klubu nije bilo ispod 15, i takve upale su imali oni koji se zestoko povrede pa se "zakucaju" za krevet mesec i vise.
A ako i imas upale, suguran sam sa medicinske i biohemijske strane da ti dosta tih stvari [whey, amino kiseline, glutamin i sl] ne treba.
Nisam ja radio nenormalne serije zgibova.
Jedino sto ja radim po 10 sklekova u seriji, pa tako 5-10-20-50 serija. I svaki put menjam - uski, siroki, sa podignutim nogama, pljeskanjem dlanovima ...
Ja sam isao u gimanziju i studirao dok sam trenirao. Bilo je pakleno za izvesti, ali sam gurao dok sam mogao.
Ako je u ovom trenutku moj maksimum npr 50 sklekova, ja cu uraditi 48-52, i tako stalno. I vremenom cu "odjednom" mocu uraditi 60, bez da sam postepeno podizao broj. Ne sporim nista u tvom nacinu vezbanja, sve je to super, samo su mi i sada kao i pre cudne upale. Imam preko 20 godina trenaznog procesa iza sebe, nikad nas u klubu nije bilo ispod 15, i takve upale su imali oni koji se zestoko povrede pa se "zakucaju" za krevet mesec i vise.
A ako i imas upale, suguran sam sa medicinske i biohemijske strane da ti dosta tih stvari [whey, amino kiseline, glutamin i sl] ne treba.