Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Da,da. Mnogo ljudi se zali na njega. Optimum je najbolji bio i ostao,ali njega nema u Srbiji.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Današnjim polučasovnim trčanjem i pretrčanih 5+ km i zvanično je završen moj Couch25k trening. Razloga za zadovoljstvo ima jer sam zaista od maltene sedenja na kauču došao do pretrčanih 5km. Nije da ih trčim ko dobar dan, ali ih ipak uspem. Uostalom kad #vucicupederu može da drvi gluposti 5h, mogu i ja da pretrčim 5km. 
Hvala pre svih Grujiću D. koji mi je ovaj program otkrio a i svima na podršci tjekom prethodnih 56 dana. Sada treba sve to nastaviti, održati, nadgraditi što će biti teži deo priče.
Sent from mTalk

Hvala pre svih Grujiću D. koji mi je ovaj program otkrio a i svima na podršci tjekom prethodnih 56 dana. Sada treba sve to nastaviti, održati, nadgraditi što će biti teži deo priče.

Sent from mTalk
Poslednja izmena od methane.master u 09 Avg 2016, 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
- methane.master
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Svaka čast! Šteta što je ove godine Nike run samo na 10k, bio bi prava stvar da odmah možeš da odeš na veliku masovnu trku i osetiš tu atmosferu. Ranije je bilo i 5k. Ali nema veze, jednom kad si savladao 5k mnogo ćeš brže stizati do toga čak i kad ispadneš iz forme. Na proleće bar trka zadovoljstva na beogradskom maratonu.
- methane.master
Hvala. Bilo je već predloga da idem na Nike Run, ali bilo bi mi zaista previše u ovom trenutku. Kolena i kukovi i se ni dosadašnjem ne raduju, a kamo li 10km.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Širim haos!
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ne nikako, bilo bi prebrzo. Treba uvek slušati telo. Ja sam se prijavio i polako ponovo osvajam tu distancu, ali je mnogo lakše kad sam već imao te dužine u nogama.
bravo!methane.master napisao:Današnjim polučasovnim trčanjem i pretrčanih 5+ km i zvanično je završen moj Couch25k trening. Razloga za zadovoljstvo ima jer sam zaista od maltene sedenja na kauču došao do pretrčanih 5km. Nije da ih trčim ko dobar dan, ali ih ipak uspem. Uostalom kad #vucicupederu može da drvi gluposti 5h, mogu i ja da pretrčim 5km.
Sent from mTalk
ono što sad možeš da uradiš jeste da nekoliko nedelja trčiš tu deonicu od 5km, 3x nedeljno je sasvim dovoljno. nakon toga polako povećavaj daljine ili još bolje, produžavaj vreme trčanja, nebitno koliko ćeš pretrčati. bitno je da si na nogama duže od pola sata.
druga stvar je da možeš krenuti sa laganim programom za 10km
a možeš i ono što sam ja uradio a to je svake nedelje povećavanje daljine za 10% i to na sledeći način: ponedeljak i sreda 5km, a petak 5,5km...zatim, ponedeljak i sreda 5,5km a petak 6km i tako tim redom dok ne dođeš do 10km tj sat vremena trčanja. tu možeš da staneš i da samo redovno džogiraš a možeš i da počneš pripremu za polumaraton. sve zavisi od tebe.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Pre par dana me secnula ledja na poslu kada sam nezgodno sa strane podigao nekih 20ak kg. Naravno hitna, inekcije 6dana u stanu (bensedin i diklofen,ohb12 nisu dali zato sto se nije upalio zivac vec priklestio).Da boli pa i ok trpeo bih ali problem je sto me u tzv "sedlu" kada stojim na momente presece pa mi se cini kao da na pola sekunde izgubim potporu i krenem padati.
Popustilo je 90%, vratio se na posao, kombinujem sedenje i stajanje i naravno da ce zatezati, boleti za 8h rada.
To je 3ci put da mi se desilo za 10godina. Pri zadnjem snimanju video sam da su recimo 2 i 3 prsljen fakticki seli jedan na drugi a 3 i 4 imaju razmak lep, doktorka kaze da je tu problem.
E sad u zadnje vreme sam bas slabo trenirao tako da su mi trbusnjaci i lednji atrofirali lepo
.
Gledao sam tipove vezbi za isijalgiju, realno smesne su ali verujem delotvorne.
Verujem da 40% muskaraca ako ne i vise ima problema ove prirode.
Smem li poceti trenirati lagano ove osnovne vezbe dok me i dalje boli ili da cekam da bol nestane skroz?
Logicno bazen 3x nedeljno, vezbe za lumbago, aerobni treninzi i veslanje i trebalo bi doci koliko toliko sve na svoje mesto
Popustilo je 90%, vratio se na posao, kombinujem sedenje i stajanje i naravno da ce zatezati, boleti za 8h rada.
To je 3ci put da mi se desilo za 10godina. Pri zadnjem snimanju video sam da su recimo 2 i 3 prsljen fakticki seli jedan na drugi a 3 i 4 imaju razmak lep, doktorka kaze da je tu problem.
E sad u zadnje vreme sam bas slabo trenirao tako da su mi trbusnjaci i lednji atrofirali lepo

Gledao sam tipove vezbi za isijalgiju, realno smesne su ali verujem delotvorne.
Verujem da 40% muskaraca ako ne i vise ima problema ove prirode.
Smem li poceti trenirati lagano ove osnovne vezbe dok me i dalje boli ili da cekam da bol nestane skroz?
Logicno bazen 3x nedeljno, vezbe za lumbago, aerobni treninzi i veslanje i trebalo bi doci koliko toliko sve na svoje mesto

Imao sam isti problem, isto isao na snimanje, lezao 7 dana pod inekcijama....
Problem sam resio tako sto sam skinuo +10kg viska, ojacao trbusni zid i misice donjih ledja, redovno radim dosadne vezbe za jacanje specificnih misica kod kocmenog stuba, redovno plivam (ne brckanje vec bas treninzi plivanja)...
Iako mi je receno da se ne bavim trcanjem, istrcao sam i polumaraton i trcim u proseku 5 x 7-8km neseljno i osecam se odlicno, kao da nikada nisam ni imao problem.
Tako da moj ti je savet da pod jedan skidas kilazu ako imas viska, aktiviras se fizicki i prvenstveno ojacas trbusni zid i donja ledja, pa plivanje i redovno radis specificne vezbe za taj problem.
Problem sam resio tako sto sam skinuo +10kg viska, ojacao trbusni zid i misice donjih ledja, redovno radim dosadne vezbe za jacanje specificnih misica kod kocmenog stuba, redovno plivam (ne brckanje vec bas treninzi plivanja)...
Iako mi je receno da se ne bavim trcanjem, istrcao sam i polumaraton i trcim u proseku 5 x 7-8km neseljno i osecam se odlicno, kao da nikada nisam ni imao problem.
Tako da moj ti je savet da pod jedan skidas kilazu ako imas viska, aktiviras se fizicki i prvenstveno ojacas trbusni zid i donja ledja, pa plivanje i redovno radis specificne vezbe za taj problem.
Nikako dok te jos boli. Cak i kad prestane i dalje je kicma osetljiva i lako moze da se ponovi. Ja sam se ukocio, verovali ili ne, kad sam cucnuo da podignem branik, koji recimo ima 3-4kg, nezgodan polozaj i samo sam se ukocio.
Injekcije tu ne pomazu, ali kiroprakticar pomaze. Postoji jedna metoda koja resava, zapravo uklanja tegobe, u 15 minuta, pri tom uopste nije bolna, ali retko ko zna to da odradi. Zaboravite na ove sto "namestaju" zglobove, kicme, sto natezu na koleno, rastezu preko stola, to su gluposti, od toga moze da bude samo gore. Lezi se na stomaku, blaga masaza ledja, i onda se uhvati koza i izvuku prsljenovi, cuje se da krcnu ti koji su problem. Koga su doneli, taj odlazi na nogama, moj otac je naucio to od neke zene, babe, kad smo jedne godine bili u jednoj banji.
Doneli coveka, ukocio se, odlazi na nogama. Moj otac je inace lekar, video, pa je pitao tu zenu sta mu je radila, jer je neverovatno da neko ko nije mogao da se pomeri, posle pola sata hoda normalno, i pokazala mu je taj jedan zahvat, a verujem da zna mnogo vise, samo znanje nije besplatno da ga tek tako deli.
Naravno, to je samo trenutno resenje, treba da se potrudis da do toga ne dodje, a resenje je u skidanju kilaze, jacanju misica ledja i stomaka, i pravilnom polozaju prilikom podizanja tereta, tj. da se teret ne dize tako sto se krivi kicma, vec da se cucne i ledja pravo.
Injekcije tu ne pomazu, ali kiroprakticar pomaze. Postoji jedna metoda koja resava, zapravo uklanja tegobe, u 15 minuta, pri tom uopste nije bolna, ali retko ko zna to da odradi. Zaboravite na ove sto "namestaju" zglobove, kicme, sto natezu na koleno, rastezu preko stola, to su gluposti, od toga moze da bude samo gore. Lezi se na stomaku, blaga masaza ledja, i onda se uhvati koza i izvuku prsljenovi, cuje se da krcnu ti koji su problem. Koga su doneli, taj odlazi na nogama, moj otac je naucio to od neke zene, babe, kad smo jedne godine bili u jednoj banji.
Doneli coveka, ukocio se, odlazi na nogama. Moj otac je inace lekar, video, pa je pitao tu zenu sta mu je radila, jer je neverovatno da neko ko nije mogao da se pomeri, posle pola sata hoda normalno, i pokazala mu je taj jedan zahvat, a verujem da zna mnogo vise, samo znanje nije besplatno da ga tek tako deli.
Naravno, to je samo trenutno resenje, treba da se potrudis da do toga ne dodje, a resenje je u skidanju kilaze, jacanju misica ledja i stomaka, i pravilnom polozaju prilikom podizanja tereta, tj. da se teret ne dize tako sto se krivi kicma, vec da se cucne i ledja pravo.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Imam 35 a od 13-22e sam aktivno 5x nedeljno trenirao karate i kickbox, verovatno je i od toga naceta kicma.
Imam jedno 5-7viska po meni(sada 96) visina 183. Stomak nije strasan al smara
, plocice su negde dole ispod
Najgore sto me je uhvatilo u glupim situacijama, 2012e prao zube i sec samo pao, sad glupa kadica od 20kg (al ne digoh iz cucnja nego sa strane
). Da se to desi kada dizem 50-100kg pa i ajde nego nebulozne situacije.
Za 15ak dana idem na more pa cu lagano poceti plivati i raditi vezbe cim prodje bol za koji dan.
Imam jedno 5-7viska po meni(sada 96) visina 183. Stomak nije strasan al smara

Najgore sto me je uhvatilo u glupim situacijama, 2012e prao zube i sec samo pao, sad glupa kadica od 20kg (al ne digoh iz cucnja nego sa strane

Za 15ak dana idem na more pa cu lagano poceti plivati i raditi vezbe cim prodje bol za koji dan.
- methane.master
Tako nešto i kanim da uradim. Nisam imao ambicije da jurim neke distance i vremena. Ovo sam i krenuo čisto iz zdravstvenih razloga, ne bih li se doveo u bolje psihofizičko stanje. Iskreno, kada sam prvi put krenuo sa programom, namera mi nije bila ni tih 5 km. Definitivno ću pokušati da se stabilizujem na 5km, posle - videćemo. Mislim da moja kolena i kukovi ne bi bili sretni da nastavim da ih forsiram više od ovoga.crni napisao:ono što sad možeš da uradiš jeste da nekoliko nedelja trčiš tu deonicu od 5km, 3x nedeljno je sasvim dovoljno. nakon toga polako povećavaj daljine ili još bolje, produžavaj vreme trčanja, nebitno koliko ćeš pretrčati. bitno je da si na nogama duže od pola sata.
druga stvar je da možeš krenuti sa laganim programom za 10km
a možeš i ono što sam ja uradio a to je svake nedelje povećavanje daljine za 10% i to na sledeći način: ponedeljak i sreda 5km, a petak 5,5km...zatim, ponedeljak i sreda 5,5km a petak 6km i tako tim redom dok ne dođeš do 10km tj sat vremena trčanja. tu možeš da staneš i da samo redovno džogiraš a možeš i da počneš pripremu za polumaraton. sve zavisi od tebe.
Inače moja najtoplija preporuka za program Couch25k. Prost, a lepo osmišljen, za "običnog čoveka", čak i u godinama, da dozirano povećava distance i vreme trčanja, i u razumnom roku dovodi u pristojnu kondiciju.

Širim haos!
Metne,
Poceces da prelazis trceci vise nego Renolom
Svaka cast za uspeh!
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Poceces da prelazis trceci vise nego Renolom

Svaka cast za uspeh!
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk