Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Biciklizam

Post od zuzazu »

Nisam znao da li ovo da postujem ovde ili u ZASTO SMO TU GDE JESMO

BEOGRAD - Posle pređenih skoro 20.000 kilometara biciklom na putu oko sveta, Japanac Rio Asadži nije mogao ni da pretpostavi da će mu bicikl biti ukraden u Beogradu. Dok je boravio u šoping-centru "Ušće", uredno privezani bicikl "panasonik" je ukraden.

Japanac Rio Asadži koji je na put oko sveta krenuo iz Južne Afrike i do sada prešao blizu 20.000 kilometara, najveću neprijatnost doživeo je u Beogradu gde mu je ukraden bicikl.

Asadži kaže da mu je bicikl, koji je uredno zaključao, ukraden ispred šoping-centra "Ušće" pre devet dana.

Prema njegovim rečima, u tržnom centru je proveo samo dvadeset minuta, a kada se vratio bicikl nije više bio tu.

"Odmah sam krađu prijavio policiji, a o ovom neprijatnom događaju obavestio sam i ambasadu Japana", kaže Asadži, prenosi RTS.

Kako Asadži ističe, reč je o crnom biciklu marke "panasonik", koji se može kupiti samo u njegovoj domovini.

Asadži kaže da će u Beogradu ostati još nekoliko nedelja u nadi da će bicikl biti pronađen.

http://www.kurir-info.rs/japanac-presao ... nak-339689
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Kad se vec vozamo na bajsevima(ili setamo) moze da se skine aplikacija http://www.samsung.com/rs/london2012/sa ... ope-relay/ i usput da se pomogne decijim selima . Ja sam danas skinuo i krenu za svaka 3km Samsung donira 100 dinara.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jesi li ti probao to?

Ovo je komentar sa marketa:
"Lucjan - July 24, 2012 - Version 1.3.1
good idea, bad work
impossible to connect gps, I must run endomondo first and then this app to get connection, and the 2km limit per day. are you kidding me?"

I 11MB je velika aplikacija?! Endomondo savrseno radi sa 3,23MB. Nesto mi tu samsungovski smrdi.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

U subotu promocija bicikla kao prevoznog sredstva

U centru Beograda u subotu, 28. jula, biće održana 16. "Kritična masa", redovan mesečni javni skup i povorka biciklista koji žele da istaknu mogućnost i potrebu za tom vrstom gradskog prevoza.

Ovog puta "Kritična masa" će biti tematska - ukazivanje na zagađenje vazduha motornim vozilima.

- Obucite se u zeleno, zadenite cvetić za uvce, šešir ili rever, ukrasite bicikl listićima. Ukažimo na emisiju štetnih gasova! Ukažimo da su i biciklisti ugroženi "benzincima" koliko i ostali građani - piše u pozivu grupe "Ulice za bicikliste" na Fejsbuku.

Pozvani su "i trotinetaši, roleraši, skejteri i svi ostali točkaši koji se pokreću sopstvenom energijom", a dobrodošli su i pešaci, pozvani da karavan pozdrave u prolazu i dočekaju na Kalemegdanu, kažu organizatori oveog događaja.

Trasa "Kritične mase" je dugačka 6,5 kilometara - od Trga Republike gde je start u 17.30 sati, preko Trga Nikole Pašića, dalje Bulevarom kralja Aleksandra do Kalenićeve pijace, zatim Makenzijevom, preko Slavije, Ulicom kralja Milana, preko Terazija, Vasinom ulicom, do Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu gde karavan stiže u 18.30 sati.

"Kritična masa" je, piše na sajtu, društveni događaj koji se održava u više od 350 gradova širom sveta u svrhu promocije bicikla kao prevoznog sredstva, između ostalog i radi podizanja svesti o održivim načinima prevoza u gradovima. Kritična masa je "miroljubivi skup koji slavi biciklizam, s ciljem da poveća broj biciklista u urbanoj sredini".

Na predstojećoj Kritičnoj masi, u subotu, nudi se prilika da se vidi i isproba prototip prvog javnog bicikla Beograda, predstavljenog na sajtu "Cikliranje".

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/334663 ... g-sredstva
Slika
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

nikaragva napisao:Jesi li ti probao to?

Ovo je komentar sa marketa:
"Lucjan - July 24, 2012 - Version 1.3.1
good idea, bad work
impossible to connect gps, I must run endomondo first and then this app to get connection, and the 2km limit per day. are you kidding me?"

I 11MB je velika aplikacija?! Endomondo savrseno radi sa 3,23MB. Nesto mi tu samsungovski smrdi.
Jesam i radi najnormalnije.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

A ova 2km limita?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ko nema novca za normalan bajk, ovaj od kartona je kostao 9 usd.

I ide!

http://dvice.com/archives/2012/07/man-makes-9-wor.php
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Covek na oglasima prodaje ovo...

Mozda zatreba nekome iz narastajuce biciklisticke populacije foruma Garaza :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

zuzazu napisao:Ko nema novca za normalan bajk, ovaj od kartona je kostao 9 usd.

I ide!

http://dvice.com/archives/2012/07/man-makes-9-wor.php
A šta biva sa bajsom ako pokisne? :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kupiš nov. :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

zuzazu napisao:Covek na oglasima prodaje ovo...
Tvoja poruka podseti da pitam nešto drugo:
Zna li neko gde imaju da se kupe one folije za točak, koje poboljšavaju aerodinamiku? Neko u Beogradu ih je pravio, ali se ne sećam ko.
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ja bih ti odgovorio drugarski.
Ne znam ko prodaje, ali znam da neces ici nista brze niti lakse nego sada.
Samo mozes da imas problema sa bocnim vetrom.

Potrazi na YT padove u trkama na hronometar. Sigurno ce biti onih snimaka sa Tura kada voze ekipni, asfalt vlazan, dune bocni i samo ih ocisti. Sve u kompletu...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

snork napisao: Tvoja poruka podseti da pitam nešto drugo:
Zna li neko gde imaju da se kupe one folije za točak, koje poboljšavaju aerodinamiku? Neko u Beogradu ih je pravio, ali se ne sećam ko.
To ti treba ko rupa u glavi. Kao klinac, kada sam prvi put video takav točak na TDF, odmah sam sa ortakom pokušao da improvizujem isto. Osim nepostojeceg dobitka u performansama. Čim sam naleteo na vetar završio sam na betonu ili u boljoj varijanti na travi pored. Nakon trećeg pada, pokidao sam.
Nekom ko se takmiči i vozi custom bajs od kompozita koji xxxxx hiljada eura, pa mu ponekad treba,u neku ima smisla. Za ostale, ne trošiti pare, vreme i kosti. ;-)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

zuzazu napisao:Covek na oglasima prodaje ovo...

Mozda zatreba nekome iz narastajuce biciklisticke populacije foruma Garaza :mrgreen:

:kezo:

Ako ti dune vetar u lice, ima da te vrati par km unazad :kezo:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

zuzazu napisao:Ja bih ti odgovorio drugarski.
Ne znam ko prodaje, ali znam da neces ici nista brze niti lakse nego sada.
Samo mozes da imas problema sa bocnim vetrom.
methane.master napisao: To ti treba ko rupa u glavi. Kao klinac, kada sam prvi put video takav točak na TDF, odmah sam sa ortakom pokušao da improvizujem isto. Osim nepostojeceg dobitka u performansama. Čim sam naleteo na vetar završio sam na betonu ili u boljoj varijanti na travi pored. Nakon trećeg pada, pokidao sam.
Hvala na savetima, odustajem onda od traženja. :pivo:
Nisam ni sanjao da to čudo _toliko_ povećava osetljivost na bočni vetar.
Ђенерал Јанковић
Odgovori