Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Biciklizam

Post od BAJKER »

zuzazu napisao:Nisam znao da li ovo da postujem ovde ili u ZASTO SMO TU GDE JESMO

BEOGRAD - Posle pređenih skoro 20.000 kilometara biciklom na putu oko sveta, Japanac Rio Asadži nije mogao ni da pretpostavi da će mu bicikl biti ukraden u Beogradu. Dok je boravio u šoping-centru "Ušće", uredno privezani bicikl "panasonik" je ukraden.

Japanac Rio Asadži koji je na put oko sveta krenuo iz Južne Afrike i do sada prešao blizu 20.000 kilometara, najveću neprijatnost doživeo je u Beogradu gde mu je ukraden bicikl.

Asadži kaže da mu je bicikl, koji je uredno zaključao, ukraden ispred šoping-centra "Ušće" pre devet dana.

Prema njegovim rečima, u tržnom centru je proveo samo dvadeset minuta, a kada se vratio bicikl nije više bio tu.

"Odmah sam krađu prijavio policiji, a o ovom neprijatnom događaju obavestio sam i ambasadu Japana", kaže Asadži, prenosi RTS.

Kako Asadži ističe, reč je o crnom biciklu marke "panasonik", koji se može kupiti samo u njegovoj domovini.

Asadži kaže da će u Beogradu ostati još nekoliko nedelja u nadi da će bicikl biti pronađen.

http://www.kurir-info.rs/japanac-presao ... nak-339689
Policija objavila snimak kradljivca bicikla ispred Ušća VIDEO

Beta | 29. 07. 2012. - 17:40h
Beogradska policija objavila je danas slike nepoznatog muškarca osumnjičenog za krađu bicikla jednog Japanca, koji boravi u Srbiji na proputovanju biciklom od Južne Afrike do Malezije, i apelovala na građane da joj pomognu da pronađe lopova.

Snimak osumnjičenog za krađu bicikla
- Mladić starosti oko 25 godina, visine oko 180 santimetara, srednje građe, smeđe kose srednje dužine, imao je u trenutku izvršenja krivičnog dela na sebi žutu majicu kratkih rukava, kratke pantalone tamne boje i crne patike - saopštila je policija.

Policija moli građane da je obaveste u slučaju identifikacije ili pronalaženja osumnjičenog. Telefoni su 011/ 300-8143 / 24 časa ili 011/ 300-8138, 011/ 300-8140.

Bicikl je ukraden 18. jula ispred tržnog centra Ušće u Bulevaru Mihajla Pupina 4, a kradljivac je snimljen sigurnosnim kamerama pre i u trenutku krađe.
Vlasnik bicikla je Japanac R. A. koji je na proputovanju kroz Srbiju na svom putu biciklom od Južnoafričke republike do Malezije.

VIDEO> Snimci kradljivca bicikla:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... F2u16FTigk
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Jedva na Internetu nađoh to skupoceno čudo tehnike, kad ono viseće kočnice.:D

http://www.81496.com/jouhou/road/panaso ... /osc7.html
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kad na pet mesta imamo priču o ovom biciklu da kažem i ovde da je bicikl nađen, a "pozajmljivač" uhapšen.
Poslednja izmena od Paja u 30 Jul 2012, 09:44, izmenjeno 1 put ukupno.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Kad je od našeg novinara sinoć saznao da mu je bicikl pronađen, Rio Asađi je od silnog uzbuđenja pao na kolena i poljubio zemlju!

- Da li se šalite? Recite mi da je to zaista istina?! Ne mogu da verujem! - bilo je prvo što je za naš list rekao vidno uzbuđeni Asađi.

Tada smo mu saopštili da je to potvrdio lično srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

- Ne mogu vam opisati kako se sada osećam. Ostao sam bez teksta. Zahvaljujem srpskom narodu. Divni ste! U znak zahvalnosti i zbog toga što ste se toliko potrudili, ostaću još nekoliko dana u Beogradu, a posle toga nastavljam s putovanjem - u dahu je izgovorio Asađi, koji nam je ranije rekao da naše novine imaju moć i da ga ljudi po ulici već prepoznaju.

On je krenuo na put oko sveta od 20.000 kilometara skupocenim biciklom „panasonik“, model OSC7, koji mu je ukraden 18. jula nešto posle 17 sati, ispred Tržnog centra „Ušće“ na Novom Beogradu. Policija je juče objavila snimak lopova, koji je nedugo potom i uhapšen.

- Veljku Đ. iz Borče određeno je zadržavanje do 48 sati zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa - izjavio je sinoć Tanjugu premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je ranije juče izjavio da je krađa bicikla bruka za Srbiju. Japanac je prešao celu Afriku i 11 zemalja Evrope i baš mu se u našoj zemlji dogodilo da bude opljačkan.

Izuzetno mi je drago da smo bar ublazili deo ove bruke, ali lopovu se na teret stavlja "teska kradja", a ako vama drpe bicikl, ma koliko skup bio i odlucite se da kradju prijavite MUP, uniformisana lica popadace od smeha zasto ste se pojavili u stanici, Po hiljaditi put se uveravamo da pravda nije ista za sve.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Sloba napisao:Jedva na Internetu nađoh to skupoceno čudo tehnike, kad ono viseće kočnice.:D

http://www.81496.com/jouhou/road/panaso ... /osc7.html
A pazi menjače... nema šamaraljke, nego ko pre 20 godina. Očigledno Shimano i dalje proizvodi komponente u "starijem fazonu" i to u najvišoj klasi (Dura-Ace). Lepo čovek kaže, ovakav ima da se kupi samo u Japanu. :)

Što se policije tiče, sve oni mogu kad hoće, a obično neće... :besan:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Biciklizam

Post od Sloba »

Da, bajs je retro definitivno. Nazad je Deore, pogon je isto, rekao bih, a sastavi na ramu mi deluju kao da je čelik u pitanju, što mi je, sa druge strane, teško shvatljivo.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Kad cemo u voznjicu?
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Stigao mi je bajs o kome sam pisao pre nekoliko stranica. Evo nekih slika:
Slika
Slika
Slika
Slika

Da bi bio u voznom stanju, treba da mu se zameni viljuska, prednja unutrasnja guma, dotegnu zice na felnama, podmazivanje lanca i stelovanje kocnica.
Najveci problem mi je viljuska, zvao sam servis sto mi je Bajker dao broj i oni nemaju i kazu da se kao polovna tesko nalazi. Gledao sam i na ciklo berzi, takodje nema nista.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Ovo je moje magare,prsek u poslednje 4 godine mi je 6000 km,od 1.4 do 30.10 i tako svake godine.Rekordna mi je bila 2008 kada sam prevezao 12523 km ali sam vozio skoro mesec vise tj poceo sam 1.3 i vozio sve do 15.11.

Slika

Slika
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Vecina kolima toliko ne predje :kezo:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Одг: Biciklizam

Post od zuzazu »

Sloba napisao:Da, bajs je retro definitivno. Nazad je Deore, pogon je isto, rekao bih, a sastavi na ramu mi deluju kao da je čelik u pitanju, što mi je, sa druge strane, teško shvatljivo.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

Bicikl je definitivno tako sastavljen da bi posluzio svrsi. Jeste da deluje malo budjavo, al to je to.

Inace, retro je definitivno "in".

Polovni, restaurirani bicikli na eBay idu i preko 2000USD.

Postoje manufakture koje rade retro ramove http://www.cicli-berlinetta.de/ (pogledajte slike sa druzenja i cene ramova na oglasima)

A veliki Colnago i danas u brdu karbona drzi MASTER celicanu. Steta sto i delovi nisu retro!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Ja ne bih kupovao čelični retro ram, već neki čelični najmoderniji. Viđao sam na Internetu trkačke ramove koji koštaju 3000 US$, napravljene od čelika legiranog vanadijumom, sa custom butted cevima. Cevi su jako tanke, ali daju dovoljnu čvrstinu. Na taj način ovi ramovi mogu da budu lakši od Al ili Ti ramova. Karbonske bih eventualno razmatrao ako su laminirani iz jednog dela. Ako su lepljeni, jok. Generalno, svi karbonski vremenom degradiraju (od sunca), zamor materijala je kumulativan, i na kraju, ako se dovoljno dugo voze, samo puknu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nešto malo modernije. BMW M bike.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

BMW M Carbon Racer
Cassette SRAM Red 11-26
Handlebar Ritchey WCS
Seat post FSA
Wheel set Xentis by AC Schnitzer Squad 2.5 Clincher Carbon, 25 mm
Design WHITE LINE, SRAM/Shimano 9/10, 622x13C ETRTO
Tyres Continental 4000 S
Crankset Tune “Big Foot” 172,5
Bottom bracket bearings Tune AC38
Saddlel Tune “Komm-vor”
Frontend Tune “Geiles Teil” Pedale Look Keo Carbon
Cena 2.750 eur.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Nije loše, pitam se samo koliko je jeftiniji takav sličan, a da nije BMW? :) Ja bih uz karbonski ram stavio i one karbonske točkove sa par krakova, ne sa žicama. Mislim da su lakši i aerodinamičniji. Samo što ne absorbuju udarce nikako, dok žice imaju elastičnost.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Ovo nije bicikla ovo je zver
Odgovori