Potopljeni Punto - povratak u život
Re: Potopljeni Punto - povratak u život
Druga radi, prva je pukla prilikom montaze. Ja imam i trecu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Onda je sve ok.
Pomera se sve za subotu. Ne može Džoni da stigne da opere tepihe do sutra.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Johhny je oprao sedišta i sve ostalo što je kod njega. Paja će sve preuzeti, ali pošto su kod Paje i prednja i zadnja sedišta, njegov autobus je ipak mali za to sve, pa treba jedan dobrovoljac koji može da ode do Paje u subotu i da se onda to potrpa u dva auta.
Pošto neće biti redovnog mesečnog okupljanja kod Arene, ko može da pomogne neka dođe u Krnjaču. Pa ako se posao završi ranije i bude sve ok, može se kasnije sesti negde na piće.
Pošto neće biti redovnog mesečnog okupljanja kod Arene, ko može da pomogne neka dođe u Krnjaču. Pa ako se posao završi ranije i bude sve ok, može se kasnije sesti negde na piće.
Posetite www.garaza.rs !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nevezano za to, kako će Punto da izađe odande?
Može da proba da se vozi, ali dok se kočnice detaljnije ne provere/srede ako treba, mislim da nije pametno ići u saobraćaj. Ako je registrovan može da se šlepa na krutu vezu koju ću da ponesem ako treba.
Može da proba da se vozi, ali dok se kočnice detaljnije ne provere/srede ako treba, mislim da nije pametno ići u saobraćaj. Ako je registrovan može da se šlepa na krutu vezu koju ću da ponesem ako treba.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Ponesi svakako, a testiraćemo ga tamo.
Svakako će ići još najmanje jedno vozilo u pratnji.
Svakako će ići još najmanje jedno vozilo u pratnji.
Posetite www.garaza.rs !
Ja dolazim.
Samo da pojasnim da sutra ne može da se radi jer pod neće biti suv.
Trojke vidi sa Baxom da li trebada se kupi ulje, filter ulja, kočiono ulje....
Računajte i da bi bilo logično staviti sve nove sijalice.
Neko bi mogao da napravi spisak koje gde idu da se kupi i to.
EDIT
Praktično više nema kontakt spreja pa ću sutra kupiti još jedan mali.
Pitanje za Ljubitelja je da li imamo sprej za sređiivanje štampanih čuda u zadnjim farovaima?
I trebalo bi otvoriti panel sa prekidačima. Njega smo potpuno zaboravili. Valjda će moći da se sredi. Predpostavljam da i on ima štampanu ploču u sebi.

Samo da pojasnim da sutra ne može da se radi jer pod neće biti suv.
Trojke vidi sa Baxom da li trebada se kupi ulje, filter ulja, kočiono ulje....
Računajte i da bi bilo logično staviti sve nove sijalice.
Neko bi mogao da napravi spisak koje gde idu da se kupi i to.
EDIT
Praktično više nema kontakt spreja pa ću sutra kupiti još jedan mali.
Pitanje za Ljubitelja je da li imamo sprej za sređiivanje štampanih čuda u zadnjim farovaima?
I trebalo bi otvoriti panel sa prekidačima. Njega smo potpuno zaboravili. Valjda će moći da se sredi. Predpostavljam da i on ima štampanu ploču u sebi.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Koliko znam, svi filteri i novo ulje su tamo, treba samo da se zameni. Ne znam za kočiono, motorno je doneto drugo. Ali proveriću.
Za sijalice idu...
Oborena svetla: H7
Duga svetla: H1
Pozicije napred: W5W
Migavci napred: PY21W
Maglenke: H3
Migavci sa strane: WY5W
Zadnje svetlo: R10W
Stop svetlo: P21W
Svetlo za rikverc: P21W
Svetlo za maglu: P21W
Migavci nazad: PY21W
Svetla tablice: W5W
Videću ja da uzmem u Metrou, ima jeftinih onih kompleta, samo da nađem neki da se gađa sa ovim spiskom. A i valjda imamo po kolima rezervnih sijalica, pa ćemo da skrpimo veći deo. Najbitnije da imamo H7, R10W, P21W i PY21W. Migavci sa strane rade, to je utvrđeno prošli put.
Za sijalice idu...
Oborena svetla: H7
Duga svetla: H1
Pozicije napred: W5W
Migavci napred: PY21W
Maglenke: H3
Migavci sa strane: WY5W
Zadnje svetlo: R10W
Stop svetlo: P21W
Svetlo za rikverc: P21W
Svetlo za maglu: P21W
Migavci nazad: PY21W
Svetla tablice: W5W
Videću ja da uzmem u Metrou, ima jeftinih onih kompleta, samo da nađem neki da se gađa sa ovim spiskom. A i valjda imamo po kolima rezervnih sijalica, pa ćemo da skrpimo veći deo. Najbitnije da imamo H7, R10W, P21W i PY21W. Migavci sa strane rade, to je utvrđeno prošli put.

Posetite www.garaza.rs !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Radi i osvetljenje gepeka, čak me pecnulo koliko se usijalo 

Sijalice obicno rade, one su hermeticki zatvorene, kontakti mogu da se greju.
Ima 3l, novog kocionog ulja, kao i novi filter ulja. to je dovoljno za full zamenu ulja.
Treba ga malo zagrejati, pred ispustanje ulja....
Ima 3 boce ulja za kocnice, dovoljna je jedna, ostalo eventualno za ispiranje.
Ima filter vazduha i klime, malo korisceni u kesi u garazi, skoro novo.
Auto sam ja vozio malo napred- nazad, koci OK, koliko sam video.
Treba jos kupiti i zameniti ulje u diferencijalu.
Mada to za kocnice, i ulje u diferencijalu moze i u servisu, da se ne cimamo sa tim, ako vec ide u servis za motor(dizne).
Unutra ima bar 12-15l dizela.
Ima 3l, novog kocionog ulja, kao i novi filter ulja. to je dovoljno za full zamenu ulja.
Treba ga malo zagrejati, pred ispustanje ulja....
Ima 3 boce ulja za kocnice, dovoljna je jedna, ostalo eventualno za ispiranje.
Ima filter vazduha i klime, malo korisceni u kesi u garazi, skoro novo.
Auto sam ja vozio malo napred- nazad, koci OK, koliko sam video.
Treba jos kupiti i zameniti ulje u diferencijalu.
Mada to za kocnice, i ulje u diferencijalu moze i u servisu, da se ne cimamo sa tim, ako vec ide u servis za motor(dizne).
Unutra ima bar 12-15l dizela.
Predpostavljam i ja da većina sijalica radi, ali su prljave. Lakše je i efikasnije da ih zamenimo nego da ih čistimo. Trošak je mali, a bitna je funkcija.
Ta sijalica je verovatno prejaka jer je izgorela platika oko sijalice. Očigledno je da greje više nego što bi trebalo.Grujic napisao:Radi i osvetljenje gepeka, čak me pecnulo koliko se usijalo
Sijalice su pod vakuumom, ako nisu pukle njima voda ne smeta. Trebalo bi halogene prebrisati alkoholom, krpicom, jer su samo one osetljive na masnocu i prljavstinu.
Sprej je bio jedna velika bocica, elektro kontakt, koji moze i za stampana kola. Ima i sprej industrijski cistac, nisam citao sta pise ali pretpostavljam da nije previse agresivno.
Kontakt 60 moze isto tako, osim sto otklanja koroziju ne unistava gumu niti stampu i ne ostavlja talog.
Ne treba koristiti WD40.
Sprej je bio jedna velika bocica, elektro kontakt, koji moze i za stampana kola. Ima i sprej industrijski cistac, nisam citao sta pise ali pretpostavljam da nije previse agresivno.
Kontakt 60 moze isto tako, osim sto otklanja koroziju ne unistava gumu niti stampu i ne ostavlja talog.
Ne treba koristiti WD40.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja sam prešao obe štopaljke, tj ono ispod u šta su utaknute sijalice tim kontakt sprejom i očistio ležišta i same sijalice sve ponaosob.
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Evo ja se javljam kao dobrovoljac da prođem pored Paje i popakujemo sve to. Samo recite u kolliko h da se nacrtamtrojanac napisao:Johhny je oprao sedišta i sve ostalo što je kod njega. Paja će sve preuzeti, ali pošto su kod Paje i prednja i zadnja sedišta, njegov autobus je ipak mali za to sve, pa treba jedan dobrovoljac koji može da ode do Paje u subotu i da se onda to potrpa u dva auta.

Da li menjamo motorno ulje sutra? Ako menjamo da ponesem "set za promenu ulja"

Moze svakako da se zameni, ali ga treba zagrejati pre nego sto istekne, jer to sledece ulje bi vec trebalo da bude upotrebljivo nekoliko 1000km.