Vežbanje, dijete, teretana...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Neki sadista je smislio tu promenu, muči i trkače sa penjanjem na dva mosta, ali i građane kojima još umanjuje alternativne pravce.
Pored toga, baš je loše što je maraton u subotu umesto u nedelju. Em više ljudi tada radi i pati zbog blokiranja celog grada, em ljudi koji dolaze sa strane imaju ozbiljan problem gde da parkiraju - skoro sve garaže u centru su blokirane trkom, a u krugu od par km je svuda zona i to nije dovoljno vremena čak i za one koje su na polumaratonu. U najmanju ruku bi parking servis trebao da ukine naplatu taj dan.
Pored toga, baš je loše što je maraton u subotu umesto u nedelju. Em više ljudi tada radi i pati zbog blokiranja celog grada, em ljudi koji dolaze sa strane imaju ozbiljan problem gde da parkiraju - skoro sve garaže u centru su blokirane trkom, a u krugu od par km je svuda zona i to nije dovoljno vremena čak i za one koje su na polumaratonu. U najmanju ruku bi parking servis trebao da ukine naplatu taj dan.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Gledam i ne verujem.... uspeli su da sjebu svaki alternativni pravac kod mene. O debilnostima na trasi polumaratona ne vredi trošiti reči, dosta je samo pogledati sliku.
Širim haos!
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Od jutros opet krećem sa specijalnim režimom ishrane. Situacija je kritična, vaga pokazuje 132kg 
Prošlog leta sam krenuo sa nekim programom vežbi i ishranom prilagodjenom tome, ali to naprosto ne mogu da ispoštujem sa trenutnim životnim tempom. Koleginica je nedavno bila kod ove nutricionistkinje, i ona i muž su se preporodili (muž 15kg a ona čak 17kg za nepuna 3 meseca) pa pošto već imam odradjen jelovnik - zašto ga ne iskoristiti
Prošli put sam skinuo nekih 15kg za 2 meseca, ovog puta se nadam i boljem rezultatu jer planiram dosta duže da se držim jelovnika.

Prošlog leta sam krenuo sa nekim programom vežbi i ishranom prilagodjenom tome, ali to naprosto ne mogu da ispoštujem sa trenutnim životnim tempom. Koleginica je nedavno bila kod ove nutricionistkinje, i ona i muž su se preporodili (muž 15kg a ona čak 17kg za nepuna 3 meseca) pa pošto već imam odradjen jelovnik - zašto ga ne iskoristiti

Prošli put sam skinuo nekih 15kg za 2 meseca, ovog puta se nadam i boljem rezultatu jer planiram dosta duže da se držim jelovnika.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Razmisli o hrono ishrani, moje iskustvo je jako dobro.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- Vladapetr
Hoću, ako sve bude kako treba nju sam nameravao sledeću da probam. Za ovu imam jelovnik za 2 meseca, tu će verovatno biti i barem jedna nedelja pauze (tj održavanja) a onda sam svakako mislio da probam i još neki režim ishrane. Ne toliko za rezultat koliko da mi to bude nešto o čemu ću barem malo da mislim i planiram, jer kad se opustim ispadne katastrofa 

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Posle se čudiš što crko turbo, pa kako da ne crkne
Ako nemaš vremena da vežbaš ili nemaš volju, onda mora ishrana. Ja ne menjam ni jedno ni drugo, al umereno jedem

Ako nemaš vremena da vežbaš ili nemaš volju, onda mora ishrana. Ja ne menjam ni jedno ni drugo, al umereno jedem
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako hoces trajne rezultate "dijeta" treba da znaci trajnu promenu ishrane i stila zivota.Risto napisao:Razmisli o hrono ishrani, moje iskustvo je jako dobro.
Nijedna privremena dijeta ne valja.
Ako ne mozes trajno da ispratis neku dijetu - nemoj ni pocinjati.
Gomila ljudi krene sa necim, napravi rezultate i onda se vrati na stari rezim = totalna propast.
Znam samo par ljudi koji su koristili hrono dijetu, a koji su trajno regulisali ishranu i stil zivota - vecina je napravila kakve-takve rezultate, a onda - totalni fijasko.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Ako to ne ostane dugorocna ishrana i nacin zivota, onda je unapred osudjeno na propast.
- Vladapetr
Slažem se u potpunosti, samo što poenta nije uvek u trajnoj pobedi i promeni nego u zaustavljanju trenutnog propadanja i saniranju nastale štete.
Ne zanosim se da ću ikada moći da imam kilažu po ps-u jer je to sa mojim afinitetom prema čokoladi naprosto nemoguće. Zato mi reset svako malo pomaže da ne odem skroz u pm, a par "fazona" koje pokupim u dijeti su tu da kasnije propadanje ide nešto sporije.
Ne zanosim se da ću ikada moći da imam kilažu po ps-u jer je to sa mojim afinitetom prema čokoladi naprosto nemoguće. Zato mi reset svako malo pomaže da ne odem skroz u pm, a par "fazona" koje pokupim u dijeti su tu da kasnije propadanje ide nešto sporije.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ogranici cokoladu i junk food na jedan dan u nedelji (cheat day) i resio si dobar deo problema.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Prosečan moderan čovek se toliko loše hrani, da je u stvari vrlo lako napraviti ogroman pomak uz bolji izbor namirnica.
Najvažnije je uspostaviti realan cilj i polako. Ko brzo smrša brzo se i ugoji ponovo najčešće.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Najvažnije je uspostaviti realan cilj i polako. Ko brzo smrša brzo se i ugoji ponovo najčešće.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Istina živa.nidza napisao:Ko brzo smrša brzo se i ugoji ponovo najčešće.
Ja od 92 do 103kg i nazad kako hoćeš, za vrlo kratko vreme. Jednom sam pao na 89 i jednom otišao na 105, ali je ovo moj opseg tokom godine.
- Vladapetr
Moj je slučaj drugačiji, pre 3 god sam ovom ishranom sišao sa 128+ na 114kg i evo do sad sam je lagano vraćao. Poenta je što mi je ishrana uglavnom dobra i ujednačena, ne debljam se konstantno nego me uhvati živac jednom u par meseci kad pojedem baš tonu slatkiša u par dana i nabacim 2-3 kile. Tako funkcionišem ceo život i nemam nameru da menjam sve dok me neka muka ne natera. Zato na ovo mučenje gledam kao na uvertiru, pravim podlogu za varijantu od pre dve god kada sam kutiju od 1600g Twist sladoleda tamanio za jedno popodne. Ili moj omiljeni maraton od prošlog leta - 5 večeri po kilo Delta Oranž mixa svako veče. Ovde bi dobro došao gif Homera Simpsona kako balavi od sreće 

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Vladapetr - ništa bez kardija (naravno u kombinaciji sa korigovanim jelovnikom). 

- Vladapetr
Netačno. Još nekoliko ljudi koje znam je smršalo po 15+ kg bez povećane fizičke aktivnosti samo uz pomoć korigovanog režima ishrane, od istog nutricioniste. Takođe, kardio je možda i najmanje efikasan način za mršavljenje, težinski treninzi sa višezglobnim vežbama su daleko efikasniji.